Ons digitale huis

Ons digitale huis

Iedere keer als mijn ouders hier zijn moeten ze weer lachen om het feit dat wij veel dingen in huis met onze telefoon kunnen bedienen. Is mijn moeder nog aan het bijkomen van het feit dat ik af en toe online boodschappen bestel omdat ik geen zin heb om naar de supermarkt te gaan, doe ik dan opeens het licht aan zonder naar het lichtknopje te lopen. Dat boodschappen bestellen is echt wel een generatiedingetje. Ik ken onwijs veel mensen die het doen, maar mijn moeder snapt het niet zo goed. Boodschappen doen is toch prima? Een paar keer per week wat eten halen is toch een kleine moeite? Hoezo van achter je computer shoppen? Nou, ik bestel soms voor de hele week en vind het fijn om niet iedere zondag, de dag waarop ik altijd de weekboodschappen haal, in de supermarkt te moeten lopen. Maar de telefoon gebruiken om apparaten in huis te bedienen? Dat is echt next level, als ik mijn ouders mag geloven. De toekomst, een digitaal huis, als je het mij vraagt.

Gadgetfreak

Raymond is absoluut de gadgetfreak bij ons in huis. Ik word wild van een nieuwe Macbook, kan razend enthousiast worden van een nieuwe iPhone en ben dol op mijn iMac, maar Raymond vindt het vooral leuk om zich te verdiepen in andere zaken. Wij hebben echt met recht een Smart Home en alhoewel ik daar een beetje aan moest wennen, vind ik het nu eigenlijk wel fijn en leuk om alles met mijn telefoon te kunnen bedienen. En hoe handig als we op vakantie zijn, om alles op afstand te kunnen regelen?

Rolluiken

Een paar maanden geleden hebben wij rolluiken boven laten plaatsen in onze slaapkamer en op zolder. Omdat deze kamers op het zuiden liggen werd het ontzettend warm in de kamers. Omdat wij ook graag in het échte donker slapen kozen we voor rolluiken. Ontzettend fijn! Het was afgelopen zomer veel minder warm in huis en ook slapen we (mits Maddox zijn best doet, haha) echt heel erg goed in zo’n donkere slapen. Dit alles kunnen we met een kastje bedienen, maar veel vaker gebruiken we een Somfy app.

Alles via een app

Voor de rest hebben we Hue lampen in de woonkamer en kan ik middels een app alle lampen apart van elkaar bedienen én nog eens kiezen welke kleur deze moeten zijn. Ikzelf heb niets met gekleurd licht en ga alleen voor het warme gele licht, maar Raymond vindt het nog weleens leuk om blauw, roze of paars aan te zetten als ik er niet ben. Ook hebben we voor het geluid het Sonos-systeem waar we ook weer onze telefoon voor nodig hebben én maken we boven in onze slaapkamer gebruik van Chromecast. Netflixen in bed en dit bedienen vanaf, jawel, de telefoon. En dan vergeet ik nog de robot stofzuiger te noemen, die we op de bovenverdieping hebben en dus ook nog eens via een app kunnen bedienen.

Op afstand

Het fijne van dit alles is dat we het kunnen bedienen als we op vakantie zijn of bijvoorbeeld later thuis komen dan verwacht. We kunnen met de lampen spelen en de rolluiken bedienen. We kunnen ook alles instellen zodat het op bepaalde tijden aan- of uit gaat. Als het aan Raymond ligt dan hebben we nog veel meer digitale producten. Zo kijkt hij vaak naar zo’n digitale bel, wil hij best een digitale thermostaat die we via de telefoon kunnen bedienen en zou het het leukst zijn als we álles op het Somfy Tahoma-systeem kunnen aansluiten, zodat we slechts één app nodig hebben voor al deze digitale systemen bij ons in huis. Voor mij is het nu wel prima zo allemaal, maar alleen al voor het gezicht van mijn ouders lijkt het me leuk om álles via de telefoon te bedienen. Is soms alleen een beetje onhandig als zij oppassen. Want hoe werkt het Sonos systeem, willen we de rolluiken vast dicht doen en kan ik alvast een lichtje aanzetten voordat ze in het donker zitten? Vanuit hen zijn het af en toe van die zucht-momenten; wij vinden het echt heel erg tof.

Hebben jullie veel producten in huis die via een app te bedienen zijn?

mommyhood

Share:

13 Reacties

 1. Caro
  23 november 2018 / 07:47

  Alleen de verwarming werkt via een app.

 2. Jacky
  23 november 2018 / 09:06

  Hahaha ik ben nog een beetje ouderwetsig 😉 zo heeft Mike een lamp in huis ingesteld op automatisch aangaan rond 18u. Maar als ik nu om 17u op de bank een boek lees, heb ik die lamp al nodig. En dan krijg ik dat kreng dus niet aan. Zit ik ‘van armoede’ maar met het lampje van mn iphone te lezen hahaha.
  En dan komt Mike thuis en zegt; o maar dat doe je zo en zo en zo en zo.. –> Instellingen in een kastje dat ergens achter een bank verborgen ligt – ja dan ben je mij al kwijt hoor. En lamp moet gewoon aan en uit kunnen als ik dat wil.

 3. 23 november 2018 / 09:32

  Yes!! hier ook een robot huis 😀 zelfs de voordeur kunnen wij op afstand open doen haha, we kunnen zien wie er voor de deur staat dus voor bekende is het makkelijk. voor vreemde doen we of niet open of staan we op. verlichting idem dito makkelijk vanuit onze luie stoel

 4. 23 november 2018 / 09:37

  Nee, eigenlijk helemaal niets. Maar ik weet wel dat er steeds meer van die handige gadgets zijn inderdaad. Zoals een slimme thermostaat enzo.

 5. 23 november 2018 / 09:42

  Haha zo herkenbaar! Als mijn ouders komen oppassen, durven ze de gewone lichtknoppen ook niet gebruiken, uit angst dat er plots ergens een rolluik of poort opengaat. We zijn eens thuisgekomen en ze zaten met een zaklamp in het donker 😀

  • Shirley
   Auteur
   23 november 2018 / 12:16

   Haha hier mijn ouders wel met heel veel kaarsen aan, lol!

 6. Loes
  23 november 2018 / 10:36

  Hahaha bij ons werkt niks met een app! Vind ik irritant. En hoewel boodschappen bestellen me best chill lijkt, vind ik de bezorgkosten te hoog en die producten waar je gratis bezorging bij krijgt, heb ik nooit nodig. Ik ben een beetje ouderwets denk ik… en verwend doordat ik alle winkels binnen handbereik heb in de stad!

 7. Nienke
  23 november 2018 / 11:19

  Hoi, oeh wij willen ook graag rolluiken. Waar hebben jullie ze gekocht? En ook laten plaatsen door hen denk ik? We zijn nog op zoek naar een betrouwbaar adres. We wonen bij je in de buurt trouwens 🙂 groetjes

  • Shirley
   Auteur
   23 november 2018 / 14:06

   Raymond heeft alles geregeld, dus zal het even vragen haha. Ik hou me altijd een beetje afzijdig van dat soort dingen 😉 Het is inderdaad geplaatst en geinstalleerd allemaal door ze 🙂

   • Nienke
    23 november 2018 / 22:07

    Ben benieuwd. Als je het wil vragen: graag. Ik zie door de bomen het bos niet namelijk en wil wel iets fatsoenlijks opgehangen hebben 🙂

 8. Arina
  24 november 2018 / 13:09

  Haha zooo herkenbaar! Hier ook een regelrechte gadgetfreak in huis!! En die heeft zich volgens mij ook uitgeleefd met blackfriday deals, dus ben benieuwd wat er allemaal bij komt… Hier ook hue lampen en al enige tijd een echo in huis. Dus die kan, naast de app, ook de lampen bedienen, het weer bericht vertellen, muziek aan, luiers voor je besteld etc.. Chrome cast via app idd.. Robot stofzuiger ook.. Nu komt er nog een thermostaat en ik dacht ook nog een speciale deurbel?! Maar ik hou het ook allemaal niet bij xd Het wordt in ieder geval allemaal tot in den treure bekeken, uitgezocht, reviews lezen, Tweakers etc. En ik, ik mopper eerst altijd heel hard, wat een onzin, maar als jij dat leuk vind/wil prima! Om er vervolgens toch aan te wennen en het wel handig te vinden 😉

 9. Iris
  24 november 2018 / 16:30

  En wat als de stroom uitvalt?
  Ik leef in een land waar de stroom uit frequenter uitvalt haha! En als ik dit dan zie denk ik, ja leuk! Maar wat als er weer een powercut is?

  • Shirley
   Auteur
   24 november 2018 / 16:34

   Dat maakt dan toch niet uit? Of de stroom nu uitvalt met een lichtschakelaar of met een app, het werkt allebei niet meer haha. Of begrijp ik je verkeerd? Net als met de rolluiken; of ik het nu met de app bedien of met het kastje, het gaat zonder stroom echt niet werken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.