New in: geweldige speelkeuken van Hape

New in: geweldige speelkeuken van Hape

Een tijd geleden maakte ik een lijst met heel leuke speelkeukens. Eén van de merken die ik tijdens deze zoektocht tegenkwam is Hape. Ik ben al bekend met het babyspeelgoed van dit merk omdat ze veel houten speelgoed hebben die we voor Maddox in huis hebben en ben erg te spreken over de kwaliteit. Het blijft erg mooi en is heel stevig allemaal. Toen ze me een berichtje stuurden met de vraag of ik een van hun speelkeukens wilde ontvangen, snappen jullie vast dat ik daar absoluut geen nee op kon zeggen.

Op de website hebben ze práchtige exemplaren, van een tafelmodel tot een grote keuken met alles erop en eraan. Zelf was ik ook heel erg verliefd op de ijscokar en de grill, hoe tof? Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de all-in-1 speelkeuken omdat deze heel uitgebreid is met oven, vaatwasser, koffiezetapparaat en magnetron. Bovendien is hij groot genoeg dat beide jongens tegelijk kunnen spelen. En dat vind ik wel echt heel erg fijn. Hij kwam binnen op vrijdag en thank God kwam opa net binnen. ‘Pap, ik heb een klusje voor je!’ Met schroevendraaier in de hand en twee kleinkinderen aan zijn been zette hij de keuken in elkaar. Het is werkelijk een plaatje!

Zoals ik weet van het andere speelgoed van Hape is deze keuken ook weer goed stevig en mooi van kwaliteit. Het leukste vind ik alle elementen; de magnetron die piep zegt als je de deur opent, het lampje bij de afzuigkap dat aan kan en gewoon de extraatjes zoals een vaatwasser, ingebouwde koffiezetapparaat, een oven en een koelkast. Er is over alles nagedacht en alhoewel Maddox daar nog niet echt mee bezig is, vindt Skyler dit echt de bom. De speelgoed keuken komt met kookgerei zodat de kinderen direct aan de slag kunnen. Als ik iets moet noemen wat ik minder leuk vind, dan zal dat alleen het idee van de vaatwasser en oven zijn. Omdat het zo’n realistische keuken is, is het jammer dat hier geen rekjes in zijn gemaakt en dat het een normaal kastje is. Maar hé, dat is absoluut zeuren om niks. De kinderen hebben er totaal geen weet van en vinden een kastje als vaatwasser dikke prima. Ze hoeven in ieder geval niet zelf af te wassen. Dat mogen ze van de zomer op de camping doen, haha.

Wat ik leuk vind om te zien is dat de jongens écht samen aan het spelen zijn. Ze vinden het heerlijk om voor mama te koken en ik krijg dan ook regelmatig koffie en soep voorgeschoteld. Maddox kan zich alleen ook erg goed vermaken met de keuken en als hij ’s ochtends beneden komt rent hij direct naar het speelgoed toe. Absoluut een dikke hit hier in huis. Hij staat er nu een week en aangezien Sinterklaas nog wat pannen komt brengen en andere accessoires, denk ik zomaar dat we hier heel erg lang plezier van gaan hebben. Hij is officieel geschikt voor kinderen vanaf drie jaar maar Maddox is nu anderhalf en speelt er heel erg leuk en lang mee. Dat kun je dus in overweging nemen als je een keuken voor jouw kind wil aanschaffen. Het is een laag, subtiel, maar toch uitgebreid model. Hier staat hij tegen ons keukenblok aan en daar blijft hij voorlopig wel even staan.

Dankjewel Hape, voor dit fantastische cadeau!

DSC_7032 DSC_7034
DSC_7036
DSC_7041
DSC_7042
DSC_7046
DSC_7047
DSC_7048
DSC_7049
DSC_7051
DSC_7058
DSC_7095

DSC_7118 46508916_563247340801355_2471029371268235264_n

Share:

3 Reacties

  1. Anna
    24 november 2018 / 11:18

    Een realistische vaatwasser en oven met rekjes en een ovenrooster was inderdaad nog leuker geweest.

  2. Jessica
    24 november 2018 / 17:04

    Een heel leuk keukentje en mooi detail past bij jullie interieur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.