Nog 100 dagen tot 2020

Nog 100 dagen tot 2020

Gisteren kwam ik in een Facebook-groep tegen dat het nog precies 100 dagen duurt tot 1 januari 2020. Het jaar 2019 kent nog maar 99 dagen en ik kan er niet over uit hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan. De herfst is aangebroken en de zomer ligt alweer achter ons. We gaan ons opmaken voor Skylers zesde verjaardag, ik ben al bezig met verlanglijstjes en inspiratieartikelen voor Mommyhood. De pepernoten liggen in de winkels en toen ik laatst de vraag kreeg of ik al wist wat ik met Oud & Nieuw ging doen, schrok ik er gewoon een beetje van. Hoe dan? Waar zijn die afgelopen maanden naartoe gegaan?

De dagen duren lang, de jaren vliegen voorbij

Het is echt waar; de dagen duren soms ontzettend lang, maar de weken vliegen voorbij en voor je het weet ben je een maand verder. Honderd dagen zijn zo om en het is amper te beseffen dat het twintig jaar geleden is dat we ons bezighielden met het millennium. Dat we over iets meer dan een kwartaal weer vanuit het raam naar al het vuurwerk staan te kijken om het nieuwe jaar in te luiden.

Boekcontract

Het jaar kende een heel spannend begin. Zo zat ik eind vorig jaar bij de uitgeverij om een boekidee te bespreken en was ik begin januari vol spanning aan het wachten op een telefoontje met de boodschap of ze wel of niet iets in dit idee zagen zitten. Gelukkig voor mij kreeg ik een go en ik ben in tijden niet zo blij geweest. Ik was zelfs zo blij, dat ik riep dat ik gelijk ging schrijven. Mijn studie zag ik opeens niet meer zitten en daar heb ik dan ook weken niks aan gedaan. Sterker nog: ik wilde me niet eens inschrijven voor het examen want ja, ik ging een boek schrijven! Uiteindelijk landde het idee en kwam ik weer tot bedaren. Een boek schrijven is tof en was absoluut een van de dingen op mijn bucketlist, maar ik vond de studie toch ook wel heel belangrijk. Ik schreef me tóch in voor het examen en ging in overleg met de uitgeverij. In plaats van mijn boek inleveren in november, kon dat verschoven worden naar mei. Dat gaf mij ruimte om eerst de studie af te kunnen ronden en om me daarna dan te concentreren op project nummer twee.

NIMA A studie

Ik schreef toch een inleiding en een eventueel eerste hoofdstuk, maar al gauw dook ik de studieboeken in om hopelijk mijn NIMA A Marketing succesvol af te kunnen ronden. Inmiddels ben ik daar nog erg druk mee bezig. Over drie weken doe ik examen en ik vind het onwijs spannend. De stof ken ik absoluut nog niet goed genoeg om zeker te zijn van mijn zaak, dus ik hoop dat ik over drie weken kan vertellen dat dat anders is. Het zou fijn zijn om met iets meer vertrouwen aan het examen te gaan beginnen. Ik heb me absoluut vergist in het thuis studeren met mijn werk, kinderen en vooral de gebroken nachten. Ik vind het moeilijk, het kost me veel moeite en het leren gaat zeker niet van harte. Maar ik blijf doorgaan en hopelijk hoor ik dan over niet al te lange tijd dat ik mijn papiertje op zak heb. Ik krijg trouwens vaak de vraag wat ik er precies mee wil gaan doen. Nou, dat weet ik nog niet precies. Ik heb Media, Informatie en Communicatie gestudeerd en omdat dat alweer jaren geleden was, wilde ik mijn hersenen weer goed laten werken. Ik wilde iets nieuws leren, maar wel een beetje in mijn vakgebied. Marketing is altijd interessant en ik denk dat de combinatie van mijn hbo-diploma, mijn werkervaring en NIMA A een mooi iets is voor op mijn cv. Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik over een tijdje iets anders wil gaan doen, dus dan zal dit ongetwijfeld de kansen een beetje vergroten. Plus het geeft me voldoening en ik blijf op de hoogte, dat lijkt me nooit verkeerd.

Bezoekersrecord

De afgelopen maanden hebben ook in het teken gestaan van Mommyhood. Ik stelde mezelf het doel om aan het eind van het jaar 50.000 unieke bezoekers te halen omdat dat er na al die jaren maar eens van moest komen. In mijn hoofd was dat een magische grens die ik graag eens in de statistieken terug wilde zien. Ik schreef veel, was veel online zichtbaar, heb leuke samenwerkingen achter de rug en doordat sommige artikelen het zo ontzettend goed deden en zelfs opgepikt werden door Google News, behaalde ik in de normaal rustige maanden juli en augustus dit record. Sterker nog: juli telde 57.000 bezoekers en augustus 59.000. Het is geweldig om beloond te worden en ik kan wel zeggen dat ik trots op mezelf ben. In september gaan we weer de goede kant op; ik heb dan (nog?) geen vermelding op Google News waardoor ik geen gigantische piek heb; dat ik rond de 50.000 unieke bezoekers zit zónder deze uitschieter, is me misschien nog wel meer waard. We gaan het zien! Qua samenwerkingen blijft de boel een beetje uit, zoals jullie misschien ook gemerkt hebben. Ik ben me momenteel aan het verdiepen in affiliate, maar ook heeft de studie even prioriteit. Hopelijk trekken de tijden mooi aan en anders hoop ik dat ik NIMA A goed ga afronden en kan gaan solliciteren voor ander werk, haha. (grapje. Of toch niet.)

Knusse weken

Er staan drukke maanden voor de deur en terwijl ik eerst niet zoveel met de feestdagen en de winter had, begin ik het steeds fijner te vinden. Het is zo knus om dat met je eigen gezin te kunnen vieren. Skyler wordt begin november 6 en daar kijken we enorm naar uit, daarna beginnen we aan Sinterklaas en vervolgens door naar Kerst. Skyler verheugt zich nu al op samen de boom optuigen onder het genot van wat lekkers en natuurlijk Kerstmuziek en ik heb nu al zin in Kerstavond; vorig jaar gingen we gourmetten met zijn vieren en dat wil ik dit jaar graag weer doen.

Drukke werkweken

Doordat de komende weken ook heel druk worden op Raymonds werk, sta ik er grotendeels alleen voor. Hij is deze week twee dagen in België en volgende week een paar dagen naar Istanbul. Voor de rest worden het gewoon lange dagen op kantoor; dan is hij wel thuis, maar pas later. Het is niet zo heel erg want alles loopt lekker door thuis en Skyler is nu al aan het aftellen dat ‘ie een nachtje bij me kan slapen. Ik kan ’s avonds wat meer tijd pakken voor de studie of ik duik lekker vroeg mijn bed in zonder het gevoel dat dat te ongezellig is. We redden het wel en we kennen deze drukke maanden van voorgaande jaren.

Concerten

Qua activiteiten is het lekker rustig. Er staan wat leuke dates met vrienden in de agenda, zowel gezamenlijk met Raymond en de kinderen als alleen. Bovendien heb ik mijn vader weer een kaartje voor Tino Martin gegeven en gaan we in november, samen met mijn moeder, naar zijn theatertour. Er staat ook nog een concert van Emeli Sandé in de agenda, waar ik samen met Mika heen ga. In januari komt Waylon er nog aan, maar voor de rest geen grote dingen. En helaas geen Anouk! Ik wilde graag nog een weekend weg, maar dat komt in het nieuwe jaar wel weer. We hebben veel geld gespendeerd in ons huis (vandaag komt ons dakraam!) en soms moet je keuzes maken. Gelukkig is het thuis ook ontzettend fijn en met de aankomende donkere maanden, vind ik niets fijner dan op de bank met een dekentje, kaarsen aan en een e-reader in mijn hand. Ik ben niet zo’n persoon die het heel erg vind dat de zomer voorbij is.

Goed gevoel

De afgelopen maanden zijn maanden geweest waarop ik nu al met een goed gevoel terug kijk. Nee, ik voel me momenteel niet zo goed omdat ik ontzettend moe ben, maar ik denk dat we trots mogen zijn op wat het ons heeft gebracht. Halló bezoekersrecord en boekcontract. 2019 kende nog steeds geen bruiloft maar wel nog steeds een stabiele relatie. 2019 kende geen nieuwe baby (thank god), maar wel twee heerlijk groeiende en blije mannen. 2019 kende geen grootse veranderingen, maar wel een vriendschap die onwijs is gegroeid, een studie waar ik mee bezig ben en mijn gewicht dat nog steeds hetzelfde is als aan het begin van dit jaar (ongekend voor mij). Ik denk dat de afgelopen 265 dagen, of nu 266, best aardig gelukt zijn. Laten die laatste 100 maar net zo succesvol worden! Met een diploma, alsjeblieft.

Share:

4 Reacties

 1. 24 september 2019 / 07:45

  Het is ook echt te zien dat je goed in je vel zit! Je straalt op je foto’s!
  Nu die nachten nog… ik duim!

 2. 24 september 2019 / 09:34

  ik word hier blij van 😀 en van die stralende smoel van je!!!

 3. Susan
  25 september 2019 / 09:19

  Ik vind het erg leuk om je wisselende blogs te lezen. Je zit niet meer zo vast aan de vaste rubrieken, erg fijn denk ik!

  Hier ook slechte nachten. Vandaar minder reacties van mij, ik lees wel (bijna) alles! Heb bewondering voor alles wat je doet en het enthousiasme waarmee je je in nieuwe projecten stort. En de daarop volgende eerlijkheid als het soms teveel was (ik denk dan aan het sporten, eetveranderingen, nieuwe ideeën, een boek schrijven)
  Zo eerlijk en open zoals je er over schrijft zou ik nooit kunnen/durven!

 4. 1 oktober 2019 / 13:46

  Mocht je vragen hebben over het gebruik van affiliate mag je me wel een mailtje sturen, wil je er graag bij helpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.