(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Naast de sneakers van Isabel Marant heb ik ook deze schoenen voor de tweede keer…

Naast de sneakers van Isabel Marant heb ik ook deze schoenen voor de tweede keer…

Mijn liefde voor kleding, schoenen en tassen is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Toen ik nog mijn modeblog had en wekelijks een aantal keer op de foto ging om mijn outfits vast te leggen, kon mijn kast niet vol genoeg. Twee keer dezelfde outfit op de foto was geen optie en dus hield ik altijd mijn ogen open voor iets nieuws. Het hielp ook niet dat ik fanatiek anderen volgde en altijd op de hoogte was van nieuwe collecties. Er ging geen week voorbij zonder een aankoop bij de H&M of Zara en na een outfitfoto met dat item, kon ik weer op zoek naar het volgende leuke kledingstuk. Eigenlijk bizar, als je er over nadenkt. Het hielp ook niet dat ik ontzettend veel was afgevallen en opeens álles in iedere winkel paste. Er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor me open en daar liet ik me behoorlijk door gaan. Heb ik er spijt van? Neuh, het hoorde op dat moment gewoon bij mij, maar dat neemt niet weg dat het achterlijk koopgedrag was. Wel heb ik ervan geleerd en ben ik de laatste jaren heel anders gaan shoppen.

Relatie met kleding

Nog steeds ben ik geen heilige; ik kan in goede maanden waarin ik aardig verdien behoorlijk losgaan en bij de Bijenkorf lukt het me prima om met een tas vol de winkel weer te verlaten. Maar flinke shopsessies zijn er niet meer, ik sla de H&M en Zara grotendeels over voor mezelf en word tien keer blijer van een nieuw jurkje van Fabienne Chapot waarvan ik weet dat ik dat vaak ga dragen. Ik maak nu ook geen outfits meer voor de foto en draag gewoon wat ik leuk vind. Deed ik toen ook wel, maar toen was ik ook veel bezig in mijn hoofd met ‘wat zouden de volgers leuk vinden?’ en ‘heb ik niet al iets soortgelijks online gezet?’ Ik ben blij dat die tijd achter me ligt en dat mijn relatie met kleding toch iets anders is geworden.

Obsessie

Met schoenen en tassen is dat net zo. Shopte ik eerst nog vaak een paar schoenen bij Zara of de zoveelste pumps bij een andere keten; inmiddels weet ik wat ik fijn vind en hecht ik waarde aan kwalitatief goede schoenen waar ik de hele dag op kan lopen. Ik heb de afgelopen jaren ook heel wat schoenen verkocht en terwijl het eerst niet meer in mijn kast paste, heb ik nu volgens mij nog 10 paar. Prima, als je het mij vraagt. Hetzelfde geldt voor tassen; ik had een flinke obsessie voor designertassen en had altijd wel wat te wensen. Inmiddels ben ik zo ver dat ik verzadigd ben met mijn collectie. Natuurlijk zie ik altijd wel wat leuks en zal de liefde wel blijven, maar impulsief een tas afrekenen doe ik niet en al helemaal niet omdat de tas volgens de laatste trend is.

Nubikk boots

Terugkomend op de schoenen: ik ben dol op mijn Isabel Marant sneakers en heb laatst gedeeld dat ik voor het eerst in mijn leven een paar schoenen voor een tweede keer heb aangeschaft. Ik kan je vertellen: dat is weer gebeurd! Twee jaar geleden kocht ik bij Paul Warmer heerlijke laarsjes van Nubikk. Een paar stoere boots die ik de hele winter van 2018 en 2019 heb gedragen, in ieder weertype. Van regen tot sneeuw en van zon tot hagel. Ik ben hier echt dol op! Ze zitten heerlijk, hebben een klein hakje dat mijn benen iets langer maakt en kunnen onder al mijn jurkjes tijdens de koudere maanden. Omdat ik al een tijdje samenwerk met Omoda en ieder kwartaal nieuwe schoenen mag uitzoeken voor de jongens en/of voor mezelf, besloot ik dat het tijd werd voor een nieuw paartje Nubikks, dit keer met een basic zwarte achterkant (mijn vorige hadden een gele streep). Mijn andere laarsjes zijn behoorlijk afgetrapt en bij de zool laten stukjes los. Ook is hier en daar het leer beschadigd, omdat ik ze zo vaak heb gedragen. Ik heb nog even overwogen om voor een ander merk te kiezen maar ik weet, net zoals bij mijn gympen van Isabel Marant; never change a winning team!

Delen:
Secured By miniOrange