(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Na vijf jaar eindelijk een nieuwe bril. Twee!

Na vijf jaar eindelijk een nieuwe bril. Twee!

In 2015 stapte ik voor het eerst een brillenzaak binnen. Ik kampte al langere tijd met hoofdpijn en het was mijn moeder die me zei dat ik eens mijn ogen moest laten checken. Die moeders weten altijd alles, dus binnen no time stond ik bij Eyewish binnen en kreeg ik te horen dat ik een bril nodig had. Vond ik niet zo erg, want de monturen zijn tegenwoordig fantastisch. Het deed wat met mijn gezicht en ik werd verliefd op een heel mooi, basic bril van Marc Jacobs. Na een week was ‘ie klaar en kon het brillenleven beginnen. Ik moest er héél erg aan wennen, werd er ontzettend duizelig van en als ik ging wandelen en naar mijn voeten keek, leek de grond onwijs ver weg. Twee dagen later wist ik niet beter en er ging een wereld voor me open. Mijn hoofdpijnen verdwenen, ik zag een stuk beter, ik kon beter zien in de auto en in het donker en vond het echt een verademing. Bovendien kwam ik er goed mee weg, al zeg ik het zelf. Ik vond het echt een toevoeging aan mijn gezicht. Maar dat moment in 2015? Dat was ook gelijk de laatste keer dat ik mijn ogen liet checken.

Een tijd geleden vroeg iemand me op Instagram of ik niet eens een andere bril wilde. Maar waarom? Hij zit me prima, ik zag goed en ik was eigenlijk wel tevreden. Dus ja, waarom zoveel geld neertellen terwijl het niet nodig is. Toch had ze ergens een punt en toen ik ging terug rekenen, kwam ik tot de conclusie dat mijn bril al bijna vijf jaar oud was. Ik moet eerlijk bekennen dat de hoofdpijnen weer vaker wel dan niet aanwezig waren, dat ik meer kneep met mijn ogen, moeite had met in het donker rijden en dat mijn glazen wat dof werden. Sterker nog: soms zette ik mijn bril af omdat ik er gek van werd. Dat leek me niet de bedoeling. ‘Hup, je ogen laten meten!’ riep Raymond tegen me. Vorige week liep ik Eyewish weer binnen voor een nieuwe oogmeting. ‘Ja, volgens mij wordt het wel tijd voor iets nieuws. Met deze heb je een stok en een hond erbij nodig’, wist de verkoper me te vertellen.

Na een oogmeting bleek dat mijn ogen iets achteruit waren gegaan en dat ik sowieso een andere bril moest. Op dat moment was er een actie; de tweede bril gratis. Kijk, daar hou ik van! Ik werd al direct verliefd op een bril van Michael Kors, maar dat was behoorlijk uit mijn comfortzone qua montuur. Maar ja, als de tweede gratis is? Ik keek rond, zag nog een mooi en basic montuur van Gucci en binnen no time had ik mijn keuze gemaakt. Gisteren was het zover en heb ik de brillen opgehaald. Eerlijk? Er gaat weer een wereld voor me open. Mijn glazen zijn helder en ondanks dat ik weer even aan de nieuwe sterkte moest wennen, ben ik nu al zeer tevreden. En stiekem vind ik, als gewoontedier, deze verandering wel weer even leuk. Het was een investering (dankjewel Raymond, love you), maar we weten dat ik weer vijf jaar voort kan. Of misschien dit keer iets minder lang…

Dit artikel is niet gesponsord, ik ben gewoon blij met de service van Eyewish en dat mag ook gezegd worden.

Allereerst de bril van Gucci. Ik vind het altijd prettig om een ‘zwart’, basic montuur te hebben en dat is deze geworden. Ik hou van de details op de pootjes en vind het tof dat ‘ie zwart lijkt als ik hem op heb, maar dat hij ook een bruine/tortoise gloed heeft. Maakt hem iets lichter dan een hele zwarte bril.

Op deze bril werd ik direct verliefd. Ik zette hem eigenlijk voor de grap op, maar toen ik in de spiegel keek moest ik hem hebben. Toch ken ik mezelf: het is een ietwat apartere bril en omdat het een flinke uitgave is, wilde ik toch iets meer basic. Met de actie van nu kon ik er dus een bril bij kiezen. Nu kan ik ze afwisselen en hoop ik er lekker veel plezier van te hebben. Het montuur is roségoud en ik ben er helemaal verliefd op.

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. Nanda
    29 januari 2020 / 09:19

    Ze staan je alletwee geweldig! Goede keuzes!

  2. Sabine
    29 januari 2020 / 11:30

    Die tweede is echt helemaal te gek!