Mommyhood bestaat 5 jaar! VIJF!

Mommyhood bestaat 5 jaar! VIJF!

Morgen is het 4 juni en dat betekent dat Mommyhood precies vijf jaar online is. Tijdens het begin van de zwangerschap van Skyler kreeg ik het idee om een tweede site, naast Styleguide, te beginnen en binnen no time werd dat idee concreet en zette ik Mommy To Be op. Ik vulde de site met een paar artikelen in de eerste dagen van juni maar omdat ik, zoals eigenlijk altijd met nieuwe plannen, niet meer kon wachten, was 4 juni 2013 dé dag van de lancering. Inmiddels is dat dus vijf jaar geleden en ik ben zo, zó blij dat ik deze keuze toentertijd gemaakt heb. Kijk waar ik nu sta en wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd. De site is omgedoopt tot Mommyhood en afgelopen maand trok ik de meeste bezoekers ooit; 37.000 unieke mensen. Jullie hebben van mij een heel blij mens gemaakt en ik had de afgelopen vijf jaar niet mooier kunnen afsluiten dan met dit getal.

De afgelopen jaren heb ik al vaak verteld hoe het allemaal begonnen en verlopen is dus dat ga ik niet herhalen. Dat ik vorig jaar ook nog eens met Styleguide stopte om me volledig op Mommyhood te kunnen focussen had ik in de beginperiode nooit kunnen dromen. Sterker nog: het was helemaal de intentie niet. Maar het gebeurde gewoon. De bezoekers namen toe, de klanten namen toe, mijn inspiratie nam toe, de artikelen namen toe en de drive nam toe. Ik neem nog steeds dagelijks met een glimlach plaats achter mijn computer om het ene na het andere artikel online te zetten. Op sommige momenten, zoals de afgelopen weken, zit ik in een enorme flow en heb ik onwijs veel inspiratie. Op andere momenten gaat het allemaal iets lastiger en vraag ik me oprecht af wat jullie in hemelsnaam nog willen weten en of ik niet alles wel een beetje verteld heb. Gelukkig staat het leven nooit stil en gebeuren er altijd wel dingen, of vinden er altijd momenten plaats, waar ik weer iets over kan delen. Als moeder, over mijn kinderen, over een privékwestie of simpelweg een leuk lijstje of een mooie collectie. Dat is het fijne van een persoonlijke blog en het delen van verschillende fases. Ik blog al sinds mijn zestiende en iedere levensfase heeft wel weer iets moois waar ik weer wat over kan vertellen. Het houdt niet op en ik ben dan ook niet van plan om het met Mommyhood bij deze vijf jaar te laten.

Schermafbeelding 2018-06-01 om 11.47.57

Omdat ik zo dol ben op lijstjes wil ik vandaag de top 5 best gelezen artikelen met jullie delen sinds het begin in 2013. Wat is er massaal gelezen? Ik heb de statistieken erbij gepakt en heb opgemerkt dat dat vooral Google-blogs zijn. Algemenere stukken waar mensen op zoeken als ze iets willen weten;

5. In de test: luiers

Waar veel ouders nieuwsgierig naar zijn, zijn naar de best geteste luiers. Ik zette in dit artikel een paar luiers op een rij en deel mijn ervaringen met jullie. We zijn nog steeds dol op Pampers, maar ook Bumblies én momenteel Lillydoo gebruiken we veel.

4. Bugaboo vs Joolz

Ik heb de luxe dat ik vrij veel kinderwagens heb getest in de afgelopen vijf jaar en toen ik mijn eerste Joolz kreeg, besloot ik deze te vergelijken met de Bugaboo die ik op dat moment ook nog in huis had. Veel mensen zijn benieuwd naar de verschillen en vinden via Google mijn artikel Bugaboo vs Joolz.

3. Skylers verlanglijstje (cadeautips 1 jaar)

Tsjah, lijstjes doen het altijd goed! Skyler werd bijna een jaar en ik maakte een lijst vol met cadeautips. Ik heb deze in de loop der tijd nog wel iets aangepast ook Hopelijk hebben veel ouders en familie en vrienden hier veel inspiratie uit kunnen halen.

2. Het leed dat sprongetje heet

Ik had nooit verwacht dat dit artikel zo hoog zou eindigen. Ik schreef een persoonlijk artikel over het sprongetje van Skyler, in combinatie met wat informatieve stukken ertussen. Bij Maddox merk ik vrij weinig van de sprongen maar bij Skyler kon ik er de klok op gelijk zetten. Leuk om terug te lezen, ook hoe ik er zo erg mee bezig ben terwijl dat nu helemaal niet het geval is.

1. De flessentest

Het best gelezen artikel is de flessentest, die ik begin januari 2014 online zette. Als ik dit artikel nu zou schrijven zou ik het heel anders doen, maar het is leuk om te zien dat het artikel zo populair is geworden en zo goed bekeken wordt. Iedere maand weer komen er honderden bezoekers via Google om dit artikel te bekijken.

Waar ik ook zo dol op ben, is op getallen. Daarom ook nog eens op een rijtje; de site is maar liefst 3.8 miljoen keer bezocht door 1.1 miljoen mensen. Met zijn allen lazen jullie 7.3 miljoen pagina’s. NIET NORMAAL.

De komende tijd ga ik weer lekker aan de slag. Het is fijn om de aantallen te zien groeien want dat geeft mij extra motivatie en laat me zien dat ik goed op weg ben. De integratie van Styleguide is er nog niet helemaal doorheen. Ik hoop nog steeds dat ik af en toe een leuke collectie, een shoplog of misschien wel een outfit kan delen. Bovendien wil ik nog iets meer persoonlijke stukken schrijven zoals ik dat op Shirley Schrijft ook deed. Iets meer richting de columns. Maar aan de andere kant: die kids van mij zorgen voor zoveel inspiratie en ik mag zoveel mooie dingen testen, dat ik daar ook al veel over weet te schrijven en dat dat er weer voor zorgt dat ik die andere dingen er nog niet helemaal doorheen weet te vlechten. Daarnaast wil ik me ook focussen op fijne, misschien wel langdurige samenwerkingen met mooie merken. Ik heb niet zo heel veel betaalde content online staan en daar let ik ook heel erg op, maar er moet natuurlijk wel brood op de plank komen (dit is immers mijn werk) en ik hoop dat ik hierin de mooie balans kan houden zoals ik die nu ook heb weten te vinden. In ieder geval gaat er voor jullie vrij weinig veranderen de komende tijd; lekker dagelijks een nieuw artikel! Ik hou van dit ritme en vind het prettig dat er iedere ochtend iets nieuws voor jullie klaarstaat. Ik kreeg laatst zo’n mooi compliment van iemand die het zo erg waardeerde dat er zelfs tijdens mijn vakantie artikelen online staan iedere dag en dat op welke dag je ook komt, er om 06:00 uur netjes content klaar staat. Dat is mijn eigen standaard en aangezien ik mijn werk erg serieus neem en dit standaard zo hoog wil houden, laten we dat er lekker in. Inspiratie genoeg, in ieder geval!

Rest me nog maar één ding te zeggen: dankjulliewel! Bedankt voor alle lieve comments, berichten via social media, mailtjes, support en liefde. Bedankt voor het meeleven, het volgen van vijf jaar lief en leed, het volgen van mijn leven. Zonder jullie is dit niet zo’n mooi avontuur. Op naar de 40.000 bezoekers! Op naar het volgende prachtige jaar.

IMG_1578

Share:

10 Reacties

 1. Naomi
  3 juni 2018 / 09:33

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Volg je al vijf jaar met plezier en doe dat zo nog een vijf jaar. Voorheen was het vooral je leuke manier van schrijven en beetje kijken wat het leven met kinderen in houdt. Straks zal ik er daadwerkelijk tips uit halen voor mijn eigen situatie.

 2. Jackie
  3 juni 2018 / 09:56

  Gefeliciteerd!!! Ik volg je site al vanaf het begin. Ben hier via zwangerschapspagina gekomen en mijn dochter scheelt 1 dag met Skyler. Heel leuk om de afgelopen jaren de site zien groeien, je gezin zien groeien en jou te zien groeien als persoon! Keep up the good work!

 3. 3 juni 2018 / 11:07

  gefeliciteerd lieverd en ben super trots op je 😀 <3

 4. 3 juni 2018 / 16:56

  Proficiat! Het verbaast me dat het artikel over introvert en moeder zijn niet in de top 5 staat. Is mijn persoonlijke favoriet!

  • Shirley
   Auteur
   3 juni 2018 / 18:32

   Lief, dankjewel! Is ook een artikel waar ik onwijs trots op ben 🙂

 5. Eefje
  3 juni 2018 / 22:09

  Jij bedankt voor alle fijne en eerlijke artikelen! Voor mij steek jij echt met kop en schouders boven alle andere mamablogs uit. Je bent eigenlijk de enige die constante kwaliteit biedt en daarom ook de enige overgebleven mamablogger die ik nog volg. Gefeliciteerd en ga zo door!

 6. Jessica
  4 juni 2018 / 00:08

  Proficiat en op naar de volgende 5 !

 7. Monique
  4 juni 2018 / 10:59

  Ik volg je ook al 5 jaar en vind je zo verfrissend tussen de andere mombloggers! Ben er met een paar gestopt omdat ik me ook zo krankzinnig ergerde aan al die samenwerkingen. Natuurlijk snap ik dat je het leuk vindt om met een Vtech of Joolz samen te werken en er wat aan te verdienen, maar bij sommige bloggers is de geloofwaardigheid echt ver te zoeken. Jij hebt een mooie en informatieve balans!
  En zo heerlijk eerlijk over het moederschap, beter dan alleen maar: #lovemylife terwijl ze huilend van vermoeidheid waarschijnlijk achter de computer zitten. Dus deze moeke sluit zich graag nog 5 jaar bij je aan! #teammoekehood haha

 8. Marie
  4 juni 2018 / 21:45

  Van harte Shirley! Ga zo door.

 9. Kelly
  5 juni 2018 / 22:15

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik volg je al sinds Styleguide maar ben mee verhuisd. Ondanks dat ik geen kinderen heb, vind ik je artikelen leuk en leerzaam, mede omdat vriendinnen wel kinderen in dezelfde leeftijd hebben als jij en zo snap ik net iets meer waar ze het over hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.