(~215 B)
Mijn plannen na de zomervakantie: parttime (freelance) baan & tweede boek

Mijn plannen na de zomervakantie: parttime (freelance) baan & tweede boek

Op het moment dat dit artikel online komt, ben ik met mijn gezin en ouders op vakantie in Frankrijk. Dat is ook een van de redenen dat er even geen fotodagboek online komt; ik heb voor de vakantie hard gewerkt om alle content af te maken zodat ik écht even niks hoef te doen voor werk. Na de vakantie ga ik weer lekker aan de slag en ik vind het wel leuk om jullie even bij te praten over mijn werk en eventuele nieuwe plannen.

Alles heeft een reden

De afgelopen maanden heb ik heel veel gesolliciteerd. Op functies die me op het lijf waren geschreven, maar ook op functies die voor mij een behoorlijke uitdaging zouden worden. Van parttime tot fulltime en van alle uren op kantoor tot heel flexibel veel uren thuis. Er is hier vooralsnog niets uitgekomen. Dat de baan bij CompaNanny niks werd was echt even heel zuur, maar ik denk maar zo: alles heeft een reden en het had zo moeten zijn. Er zijn ook nog een paar bedrijven voorbij gekomen waar ik mezelf ook absoluut zag werken, maar dan zag ik zelf de grotere match dan zij en is er toch iemand anders aangenomen. Omgaan met teleurstellingen, noemen ze zoiets. De ene keer vond ik dat meer jammer dan de ander.

Gesprekken gevoerd

Wat het me wel heeft gebracht, is dat ik gesprekken heb gevoerd. Ik heb eigenlijk nooit gesolliciteerd en daarom is dit een extra goede oefening geweest. Ook weet ik nu veel meer wat ik wel en niet wil, ook al ben ik op dit punt nog niet zover dat ik mijn droombaan op papier zou kunnen zetten. Wat ik wel weet is dat ik niet fulltime op een kantoor wil zitten dus dat het meer een parttime baan zou moeten zijn, of een fulltime baan waarin ik de vrijheid heb om deels vanuit huis te kunnen werken. De vrijheid die ik nu heb is me toch ook wel wat waard, merk ik. Toen ik een gesprek had bij een bedrijf voor een functie voor 38 uur óp kantoor zonder de mogelijkheid om iets thuis te kunnen doen, vond ik dat toch moeilijker dan verwacht. Dus alle maanden hebben dan niks concreets voor me betekent; het heeft me wel doen beseffen wat ik wel en juist niet wil. Dat is me ook heel wat waard in deze fase van mijn leven.

Nieuwe parttime job

Maar ik kan jullie nu vertellen dat ik na de zomervakantie wél iets nieuws ga doen, en wel een parttime opdracht voor gemiddeld tien uur per week. Ik neem iemands zwangerschapsverlof over (van Rosanne Woudstra, misschien wel bekend bij jullie vanwege haar blog en Instagram account), en ga content creëren voor Briljant Baby. Dat houdt in dat ik van augustus tot ongeveer december/januari verantwoordelijk ben voor de social media kanalen en de blogs op de website. Súper leuk. Het is op freelance basis en helemaal vanuit huis. En ik denk dat dat heel erg goed gaat zijn voor nu: toch werken voor een ander, maar voor nu nog op een laagdrempelige manier en te combineren met mijn andere werkzaamheden.

Nieuwsbrief & social

Naast dit schrijf ik ook nog steeds met veel liefde de nieuwsbrief voor My Lovely Notebook. Hier ben ik wekelijks ook een paar uur mee bezig, variërend van twee tot vier of vijf uurtjes. Ook beheer ik nog het Instagram account van Heavy Dreamer, maar dat is iets tijdelijks en dat zal vanaf september ongeveer gaan stoppen. Dat komt goed uit, want dan zal ik meer tijd voor Briljant Baby kunnen inplannen. Voor de rest ben ik dus ook nog steeds bezig met Mommyhood. Dat zal vanaf die maand niet dagelijks meer zijn, maar zeker nog wel genoeg om het up en running te houden en vrijwel dagelijks iets online te laten komen.

Twee andere projecten

Er zijn naast dit alles nog twee projecten waar ik mee aan de slag ga. Ik moet een marketingplan schrijven voor de opleiding online marketing en daar zal ik in augustus en september aan werken. Dan mag ik dat diploma hopelijk in ontvangst nemen.

Ook kan ik jullie heel blij en trots vertellen dat boek twee eraan gaat komen. Ik ben heel enthousiast over het idee en de redacteur bij de uitgever ook. Ze heeft het gepitcht bij haar team en omdat ze er allemaal iets in zien, mag ik gaan beginnen met een opzet. Hoe cool is dat? Ik vind het heel spannend en het wordt zeker lastig omdat het een moeilijk onderwerp is. Maar ik weet dat ik het kan en ga er vol vertrouwen mee aan de slag. Als ik meer kan vertellen laat ik dat natuurlijk allemaal weten! Voorlopig heb ik nog niks op papier en moet het idee even landen voordat ik een inhoudsopgave en inleiding kan gaan schrijven.

Nieuwe visie

Mijn grootste verandering gaat dus de freelance opdracht voor Briljant Baby zijn. Een lekker aantal uur per week, werk voor een ander en toch doen wat ik het liefste doe: schrijven. En vanuit huis. Ik merk dat ik dat toch ook wel een prettig idee vind.

Zo zie je maar: ik ging van ‘ik wil een baan zoeken en wil dan niks meer freelance doen en lekker naar kantoor’ naar ‘al die losse klussen zijn toch ook wel heel erg leuk!’ Bovendien heb ik nu de tijd om aan een tweede boek te werken. Al doende leert men en alle afwijzingen die ik het afgelopen jaar gekregen heb, hebben weer gezorgd voor een nieuwe visie. Wie weet wat voor moois dat allemaal nog gaat brengen!

Delen:
Secured By miniOrange