(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (35/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (35/40)

De afgelopen twee maanden heb ik bijna niks gelezen. Ik ging van leesflow naar leesdip en kon maar niet de rust vinden om een boek open te slaan. Ik voelde me ook heel onrustig en heb van veel boeken een paar pagina’s gelezen, zonder ook daadwerkelijk door te zetten. Met nog maar vijf boeken op de teller tot ik mijn leesdoel heb behaald gaat het, dankzij de vakantie, nog steeds wel goed. Ik ga het aantal van 40 zeker halen. Maar ik hoop dat de leesflow wel weer terugkomt en dat ik echt weer kan genieten van goede boeken.

Ik las drie boeken wel helemaal uit en ik ga vertellen welke. Een daarvan krijgt een plekje in mijn favorietenlijst voor 2023!

Eindelijk op weg – Eva Nagelkerke

Mila verdient goed met haar ritten op de nachttaxi en ook de liefde lacht haar weer toe. De veel te knappe en geheimzinnige passagier uit de taxi brengt haar hart ernstig op hol, ook buiten diensttijd. Samen met hem zwiert ze een weekend door Brugge en gaat ze naar een sfeervol foodtruckfestival bij hen in de stad, al is hij zelf natuurlijk het allerlekkerste hapje. En dan zijn er nog al die andere bijzondere passagiers. Een oude vriendin van vroeger, bijvoorbeeld, met wie ze draad meteen weer oppakt, en een stoere brandweercommandante die van de ene rampzalige date naar de andere gaat. Maar net als ze denkt dat ze het toch maar mooi voor elkaar heeft, lijkt alles wat ze heeft opgebouwd weer in elkaar te storten. Als de nieuwe man in haar leven zich er ook nog mee gaat bemoeien, neemt ze een rigoreus besluit… Krijgt Mila haar leven weer op de rit?

Het eerste deel las ik met veel plezier en ook dit tweede deel vond ik erg leuk. Maar toch ook weer niet zo leuk dat ik het derde deel ook nog pakte. Ik vond het een heel origineel verhaal, maar de lol was er na dit tweede deel wel vanaf. Jammer, want ik heb zin in een leuke, goede boekenserie waar ik me echt helemaal in kan verliezen.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

Dagboek van een spoedarts – Elisabet Haesevoets

Elisabet Haesevoets werkte jaren als spoedarts en biedt je een onverbloemde blik achter de schermen van dit spannende en soms ook harde leven. Een reanimatie tussen de brandende assen, een letterlijk gebroken hart, een akelige treinramp, een verborgen zwangerschap,… vanaf de eerste pagina’s neemt Elisabet je mee in de meest onwaarschijnlijke situaties en diepmenselijke emoties. Ze deelt beklijvende verhalen die zowel doen glimlachen als naar adem happen, telkens gekleurd door een diverse stoet patiënten. Naast de dagelijkse strijd om mensenlevens te redden, vertelt Elisabet ook over haar eigen overlevingsstrijd in de zorgsector. Van het samenhorigheidsgevoel tijdens een oudejaarsavond op de afdeling tot de tol van een ellenlange shift zonder slaap of substantiële maaltijd. Maar ook: hoe sommige patiënten nog jaren in haar hoofd bleven rondspoken, hoe ze onder haar witte jas groeide als vrouw en hoe ze uiteindelijk besloot de spoedafdeling voorlopig achter zich te laten.

Ik hou van dit soort boeken, met echte verhalen uit iemands werkgebied. Het is een interessant boek dat verschillende kanten van een spoedarts belicht. Erg leuk om een kijkje in de keuken van een heel andere wereld te krijgen. Maar waar zo’n boek me normaal enorm grijpt zodat ik het niet meer weg leg, moest ik me hier wel af en toe doorheen wurmen. Geen idee waar dat aan lag. Misschien de schrijfstijl, het Belgische taaltje, waardoor het net iets verder van me af lag? Ik weet het niet zo goed. Het boek kreeg evengoed vier sterren van me, omdat ik veel wel heel leuk vond.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Girl, Stop Apologizing – Rachel Hollis

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?Girl, Stop Apologizing is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is. Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Ja, dit boek was favoriet de afgelopen weken! Ik heb het bewust langzaam gelezen, elke avond een stukje als motivatie. Ik markeerde veel en heb alles daarna nog eens opgeschreven. Ik heb momenteel even geen grote doelen, maar ik vond dit een heerlijke motivational speech voor het slapengaan. Je kan het allemaal wel, als je je maar niet laat tegenhouden door anderen en blijft geloven in jezelf. De humor erdoorheen vond ik fijn, maar ook gewoon de ballen om te zeggen waar het op staat. Love it. Ik zit er nog aan te denken om het boek te kopen zodat ik het nog eens door kan bladeren. Ik heb het nu als e-book gelezen.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange