(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (9/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (9/40)

De vorige boekenupdate, de eerste van 2023, is precies een maand geleden. Tijd om weer even te laten zien welke boeken ik gelezen heb. Zodra ik dit blog plaats, krijg ik altijd via Instagram een paar berichten dat jullie zo blij zijn met mijn boekentips. Vind ik leuk om te horen! Inmiddels staat de teller op 9 boeken in 2023 en dat betekent dat ik er 5 heb gelezen in februari. Dat was niet zo heel moeilijk nadat ik een heel leuke schrijfster ontdekte…

Eens in je leven – Marijke Vos

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan. Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

Mijn kennismaking met chicklit-auteur Marijke Vos. Eens in je leven is een heerlijk verhaal waar ik helemaal in zat. Liefde, problemen, beetje over the top, uiteindelijk zoetsappig en voorspelbaar. Maar ik ga gewoon altijd lekker op dit soort verhalen en kon niet wachten op meer. Dit boek kreeg van mij vier sterren.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Het eerste boek smaakte naar meer en dus begon ik aan Wedden dat ik blijf. Nóg leuker! Ik vond dit een stuk origineler, romantisch, lief en grappig verhaal. Ik vond het echt heel jammer dat ik dit boek uit had en geef het daarom vijf sterren. Wat mij betreft, tot nu toe, mijn favoriet van deze schrijfster.

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Ik pleit voor jou – Marijke Vos

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Als laatste las ik dit boek van Marijke Vos. Ook weer een leuk, iets over the top, romantisch verhaal met leuke wendingen. Grappig, onhandig, vriendschap, liefde. Ja hoor, alles wat een chicklit nodig heeft. Toch vond ik Wedden dat ik blijf de leukste. Deze krijgt van mij ook vier sterren.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

De vijf talen van de liefde – Gary Chapman

Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf algemene ‘talen’ van liefde. We kunnen onze liefde laten blijken – door het geven van het beste deel van onze tijd; – door bemoedigende woorden; – door cadeaus; – door hulpvaardigheid; – door lichamelijke aanraking. Een man heeft bijvoorbeeld behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een extra lekkere maaltijd hem wel goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd die haar man voor haar neemt, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal doen opfleuren. Soms spreekt onze partner een taal die wij niet begrijpen. Als de ene huwelijkspartner zich uitdrukt in een ‘taal’ die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over. Elk mens heeft een eerste liefdestaal, een manier waarop hij of zij de liefde het best verstaat. Dit boek laat zien hoe je de eerste liefdestaal van jouw partner kunt herkennen en ontdekken. Breng al de vijf talen van liefde in praktijk en je kunt er zeker van zijn dat je partner jouw liefde voelt!

Het was even klaar met de chicklits, haha. Ik heb dit boek over de liefde al jaren liggen, maar nu vond ik het tijd om te lezen. Volgens velen een echte eyeopener en ook al zag ik dat zelf niet zo heel erg tijdens het lezen; ik merk wel dat ik er nu na afloop veel mee bezig ben. Ontdekken wat mijn liefdestaal is, wat die van de mensen om me heen is en daar ook wel een beetje naar handelen. Het is zo’n boek dat blijft na sudderen en waar je nog regelmatig aan terugdenkt, mee bezig bent en die je er misschien nog wel vaak bij pakt.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Dagboek van een weddingplanner – Lotte Groosman

Van het aanzoek tot de trouwdag zelf: alle facetten van het plannen en organiseren van een bruiloft komen aan bod. Aan de hand van grappige anekdotes, mooie liefdesverhalen van bruidsparen én de uitdagende situaties en struggles die je niet voorzien had, geeft Lotte je tips en inspiratie voor je eigen trouwfeest. Want wat doe je als je prachtige Italiaanse bruiloft in het water dreigt te vallen door slecht weer? Daarnaast lezen we het verhaal van Lotte zelf, hoe ze weddingplanner werd, wat haar mooiste en moeilijkste momenten waren en waarom het elke keer weer zo bijzonder is zo’n belangrijke dag van anderen mee te maken. Rijk geïllustreerd met prachtige foto’s van de door haar georganiseerde bruiloften. Hoe kun je creatief trouwen en toch bij jezelf blijven? Lotte weet raad én geeft waargebeurde en aansprekende voorbeelden.

Ik zit in een trouwbubbel momenteel en wil er veel over opzoeken en lezen. Ik stuitte op dit boek en hoopte op dagboekverhalen van Lotte. De titel doet dat ook vermoeden en ik deelde laatst al dat ik daar op was en graag een kijkje krijg in iemands werk. Maar het boek is dat niet helemaal. Het gaat veel meer over het trouwen zelf en wat er allemaal mogelijk is, waar je aan moet en kunt denken. Het gaat veelal om grote bruiloften en daar kon ik mezelf niet helemaal in herkennen. Zelf is ze heel klein getrouwd en dat deelt ze ook wel, maar voor de rest zijn het veel grote bruiloften waar veel geld bij komt kijken. Ik miste toch meer haar verhalen over het werk zelf en de afwisseling in bruiloften. Desalniettemin drie sterren voor de informatie.

⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange