(~215 B)
Favoriete boekengenre op dit moment: een kijkje in iemands werk

Favoriete boekengenre op dit moment: een kijkje in iemands werk

Twee jaar geleden kwam het boek ‘dagboek van een verloskundige’ uit. Ik heb toen genoten van élk verhaal in dat boek. De zwangerschappen, de bevallingen, het werk als verloskundige. Ik smulde ervan en kon dan ook niet wachten op deel 2, ‘sorry dat ik je wakker bel’. Beiden zijn geschreven door verloskundige Marloes Koers en het smaakte naar meer.

Via Instagram kwam ik erachter dat politieagente Lieke Hester een boek zou gaan uitbrengen en ik zette de verkoopdatum zelfs in mijn agenda. Het boek ‘het kan ook nooit normaal’ staat vol met verhalen uit het leven van een politieagent. In hetzelfde straatje als de boeken van de verloskundige, maar natuurlijk uit een ander vakgebied. Afgelopen week las ik een ander boek, van een arts op de SEH. Ik zag dit boek al een heel tijd geleden voorbijkomen in de brochure van mijn uitgever en inmiddels is het boek uit. Het heet ‘op de spoedeisende hulp’ en de verhalen geven een kijkje in het leven van SEH-arts Heleen Lameijer. Ik had het al verwacht maar ook dit boek kreeg van mij vijf sterren. Het begint mijn favoriete genre te worden: een kijkje in iemands beroep.

Ik smul ervan. Ik vind het heerlijk om over verschillende vakgebieden te lezen, vind het fantastisch om met iemand mee op avontuur te gaan en vind de afwisseling in verhalen heerlijk. Wat mij betreft kunnen deze boeken er niet genoeg zijn. Tijdens de zomervakantie zette ik een boek op mijn e-reader, van iemand die in de psychiatrie heeft gewerkt. Ik hoopte op een soortgelijk boek, maar helaas gaf dat geen kijkje in die wereld. Ik vond dat oprecht heel erg jammer. Ik wil namelijk veel meer van dit soort boeken lezen en kan niet wachten tot een volgend persoon zich gaat wagen aan zo’n mooi project.

Tijdens mijn zoektocht naar de titels van bovenstaande boeken omdat ik ze even vergeten was, kwam ik een andere verloskundige tegen die een boek heeft geschreven over haar belevenissen. Ik hoef je niet te vertellen dat dat boek inmiddels op mijn e-reader staat. En dit boek vol met bevallingsverhalen staat ook op mijn lijstje. Of dit boek, vol met -schijnbaar- 112-verhalen. Heb ik ook op mijn e-reader gezet! Ook zijn er boeken te vinden over docenten en ik hoop een goed boek te vinden vol met verhalen van een leraar of lerares waar ik me in kan verliezen.

Doordat de beroepen heel anders zijn dan die van mij, de verhalen een snelheid kennen, elk hoofdstuk weer anders is en ik echt even mijn hoofd kan uitzetten om met andermans zaken bezig te zijn, geniet ik er onwijs van. Ja, hier word ik heel blij van!

Delen:
Secured By miniOrange