(~215 B)
Pasen 2023: zo maak je er een leuk weekend van!

Pasen 2023: zo maak je er een leuk weekend van!

Nog heel even en dan is het weer Pasen! Tijd dus voor chocolade paashazen kopen! Hoe deze dagen worden ingevuld is voor iedereen anders. Toch staat lekker eten en gezelligheid in de meeste gezinnen centraal. Een heerlijke paasbrunch, eieren zoeken, misschien een bezoekje aan de kerk, lekker naar buiten gaan en de lentegeur opsnuiven en activiteiten doen die bij jullie allemaal een lach op het gezicht tovert. Pasen vier je met het hele gezin. Maar hoe maak je er een echt leuk weekend van met een kleintje? Als jullie gezin net uitgebreid is met een wolk van een baby? Hoe maak je dit een Pasen om nooit te vergeten? Met behulp van de volgende tips en inspiratie moet dat zeker gaan lukken.

Hop, naar buiten!

Het fijne van Pasen is dat dit midden in de lente valt. Na een lang en donker seizoen, is dit dan ook altijd het moment waar we naar uitkijken. Met een beetje geluk is het heel mooi weer tijdens het paasweekend. Lekkere temperaturen, het zonnetje dat schijnt en de natuur die tot leven komt. Dat vraagt natuurlijk om een wandeling. Ook prima te doen met een kleintje. Die kan lekker slapen in de wagen of de draagzak, terwijl jullie de nodige vitamine D opdoen. Bovendien zul je merken dat een lange wandeling veel extra energie geeft. Zeker na een gebroken nacht.

Paaseieren zoeken met oudere kinderen

Wil je iets leuks organiseren voor de grote broer of zus? Of zijn er oudere kinderen binnen de familie die op bezoek komen? Dan hoort een speurtocht er natuurlijk wel een beetje bij. De meeste chocolade eieren worden gegeten in de dagen en weken voor Pasen. Met Pasen lijken ze nog maar één doel te hebben. Dan wordt er massaal naar chocolade paaseieren gezocht. Een leuke traditie die in veel gezinnen stand blijft houden.

Extra tip: tel van tevoren hoeveel paaseieren er verstopt liggen. Zo voorkom je dat er over enkele weken ergens een stuk chocolade ligt te smelten.

Kijk naar The Passion

Zal je met Pasen 2023 hoogzwanger zijn of misschien we net bevallen? Dan kunnen we het ons voorstellen als je weinig zin hebt om van de bank af te komen. Gelukkig zijn er dan ook nog genoeg dingen die je kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kijken naar The Passion? Dit is hét evenement van het jaar. Ook voor atheïsten. Het is elk jaar weer prachtig vormgegeven en een enorm spektakel op televisie. Mooi om zo toch een beetje met de betekenis van Pasen bezig te zijn.

Uitgebreid brunchen

Ook een uitgebreide brunch mag natuurlijk niet vergeten worden. Sla genoeg eieren in, ga voor heerlijke zoete broodjes en bak (eventueel met de kinderen) wat lekkers. Zo creëer je een fijn lopend buffet voor het gezin en de rest van de familie. Heb je door de komst van jullie kleine weinig tijd om zelf alles in huis te halen of te maken, maar vind je het wel fijn om zelf niet weg te hoeven? Vraag dan aan de familie om – geheel in Amerikaanse sferen – allemaal iets lekkers mee te nemen. Dan staat de tafel zo vol en hoeft niemand zich extra uit te sloven. 

*Aangeleverd.

Delen:
Secured By miniOrange