Met dit speelgoed spelen mijn kinderen nooit

Met dit speelgoed spelen mijn kinderen nooit

Mijn kinderen kunnen altijd goed spelen, met elkaar of afzonderlijk. De houten treinbaan, Duplo, Lego, Toet Toet auto’s, de ijscokar en random auto’s en tractors zijn groot favoriet. Toch hebben we ook wat items in huis waar ze niks mee kunnen. Er wordt niet naar omgekeken en ze spelen er niet mee. Misschien de eerste dag dat het er stond, maar daarna is het niet meer interessant genoeg voor ze. Ik ga jullie vandaag vertellen wat dat precies is en wat een absolute miskoop is geweest voor Skyler en Maddox.

Het winkeltje van Hema

Oh, wat werd ik enthousiast van de houten winkel met accessoires waar Hema mee op de markt kwam. Ik kocht de winkel toen ‘ie in de aanbieding was en ach, kan mij het schelen: ik nam de accessoires ook mee. Een kassa, weegschaal en wat boodschappen. De collectie werd tijdens Sinterklaas aangevuld met nog meer houten boodschappen en zo stond hier een goedgevulde winkel in de hoek van de kamer. Maar hoe leuk ik het ook vond; de kinderen keken er niet naar om. Maddox vond het vooral leuk om met al het spul te gooien en Skylers interesse had het al helemaal niet. Met pijn in mijn hart heb ik het dus op zolder opgeborgen. Als ik boven de was aan het doen ben en de jongens lopen mee, hebben ze oog voor heel veel. Maar om de winkel wordt met een grote boog heen gelopen. Jammer, maar dat valt dus niet echt in de smaak. Zeg maar gerust helemaal niet.

De houten speelkeuken

We blijven even in het rollenspel. Voor Skylers tweede verjaardag kochten we de houten keuken van Ikea en een tijd geleden ontvingen we een luxueus exemplaar van Hape. De laatste tijd maakt Maddox heel af en toe een kopje koffie in deze keuken, maar voor de rest wordt het vooral als opslagplaats gebruikt voor auto’s. En hij tilt ook gewoon de kraan eruit om vervolgens ‘koffie’ te maken op de salontafel, haha. Nee, mijn kinderen worden niet echt warm van speelkeukens.

Slijm

Terwijl ik om Skyler heen veel leeftijdsgenoten zie spelen met slijm en daar helemaal wild van zijn, moet Skyler daar helemaal niks van weten. Hij vindt het vreselijk als zijn handen vies worden en gruwelt dan ook van al die slijmpotjes. Tijdens de zomervakantie hoef ik dus ook niet met het idee te komen om samen slijm te maken. Gelukkig maar, want zelf vind ik het ook helemaal niks. Ik heb zo’n vermoeden dat Maddox het over een tijdje wel heel erg interessant gaat vinden…

Playmobil

We hebben regelmatig Playmobil gehad om te reviewen, waren laatst nog bij een evenement waar we een mooie doos meekregen en voor Maddox kochten we nog Playmobil 1 2 3 om cadeau te doen tijdens Sinterklaas. Het slaat alleen niet echt aan hier in huis. Héél af en toe wil Skyler het nog wel pakken en vindt Maddox het leuk om met een auto of helikopter te spelen, maar veel vaker gaat de voorkeur uit naar Duplo en Lego. Zonde, want het is vaak erg leuk spul en de sets die uitkomen zien er keer op keer fantastisch uit.

Speelgoeddieren

We hebben een paar plastic speelgoeddiertjes en ook van Holztiger hebben we prachtige houten exemplaren. Echter kijkt zowel Skyler als Maddox hier helemaal niet naar om. De houten dieren zijn inmiddels uitgestald op een plank in Maddox’ kamer en de plastic dieren liggen nog in random bakken. Maddox wordt laaiend enthousiast als hij paarden buiten ziet en dus dacht ik dat het wel leuk was om een paardje van Schleich voor hem te kopen. We liepen de winkel in, hij riep ‘paard!’ en terwijl ik dacht dat hij hem wel wilde hebben, liep hij regelrecht voorbij de paarden en stopte hij bij de houten tractor. Duidelijke zaak. De tractor ging mee naar huis; de paarden bleven staan op hun plek.

Klei

Dit heb ik zelf zo gestuurd. Ik haat klei, vind het vreselijk als het op de grond beland en als de kleuren door elkaar gaan, word ik lichtelijk gek. Ook de apparaten waar je leuke dingen mee kunt maken zijn de hel, vooral omdat het schoonmaken geen succes is en alles er tussen blijft zitten. Ik heb een tijd geleden al het klei weggegooid en dus hebben mijn kinderen al eeuwen niet meer met klei gespeeld. Eigenlijk een beetje gek, dat ik dat voor de kinderen beslis. Het is wel fijn dat ik die troep niet meer heb, maar ik vind het toch wel leuk speelgoed voor de jongens. Voor Sinterklaas -duurt nog even, kan ik me voorbereiden- krijgen ze van mij potjes Play-doh. Nu maar hopen dat dat net zo’n succes wordt als de houten winkel. Kan het snel weer de deur uit.

Waar spelen jullie kinderen echt nooit mee?

Share:

9 Reacties

 1. 26 juli 2019 / 07:46

  Hier is playmobil in huis een grote hit. Zowel onze 8 jarige dochter als 5 jarige zoon.

  Hier worden de autootjes juist niet gekozen. Heel soms als een vriendje komt, maar verder blijft de kist onaangeraakt.

 2. Nienke
  26 juli 2019 / 07:56

  Dat keuken verhaal is herkenbaar hoor. Gelukkig heb ik hem zelf niet gekocht. Maar als we ergens zijn: de speelkeukens zijn niet boeiend.

 3. 26 juli 2019 / 08:07

  Mijn oudste speelde nooit met Lego, Playmobil en ook geen rollenspellen. Maar gelukkig weet zijn zusje zijn oude speelgoed nu wel te waarderen en wordt het toch nog gebruikt.

  • Kim
   26 juli 2019 / 09:24

   Hier is Playmobil en eigenlijk alles wat wielen heeft een grote hit. Banen van toet toet maken is dan weer totaal niet boeiend, en het speelkeukentje (wat elders wel een hit was) wordt amper aangeraakt.

 4. Esther
  26 juli 2019 / 08:23

  Hier in huis wordt vooral veel gespeeld met playmobile, Lego, auto’s, poppen. Het speelkeukentje vonden ze alleen leuk om alles wat erin zit door de kamer te gooien en dan keken ze er niet meer naar om. Ook speelgoed met geluid en lichtjes vinden de kids helemaal niets en spelen ze ook niet mee.

 5. 26 juli 2019 / 09:31

  ooohh ja hier nog een klei hater haha vond het vreselijk en flikkerde het ook gelijk weg als ze het kregen hahah en houten speelgoed deed het hier wel goed maar ze waren toch altijd met mijn spullen aan het rommelen

 6. Jessica
  26 juli 2019 / 10:29

  Alles wat jou jongens afschrijven pakken ze hier heel graag vast om mee te spelen.
  Puzzels daar hebben ze werkelijk een heel grote bak vol van maar eerlijk ze doen die 2x per jaar eens open en maken dan 1 puzzel !

 7. 26 juli 2019 / 14:01

  Haha wat grappig, precies wat jij hier noemt spelen ze hier heeeel graag mee

 8. Yvonne
  26 juli 2019 / 19:50

  De xl regenboog van grimms, kijkt er niet naar om. En zijn wobbel, staat ook een een beetje stof te happen. Duplo en en auto’s speelt hij de hele dag door mee, play doh is hier ook een hit(en dan kan ik lekker aan die klei ruiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.