Meest gehate activiteiten

Meest gehate activiteiten

Schrijven, shoppen, naar concerten van Anouk gaan; het zijn dingen waar ik ontiegelijk van hou en waar ik enorm blij van word. Maar wat vind ik nou het meest verschrikkelijke om te doen? Waar heb ik een gruwelijke hekel aan? En wat laat ik het liefst aan Raymond over? Ik ga het je vertellen.

Presenteren
Ik kon er nachten van wakker liggen, kreeg hartkloppingen als ik voor de klas moest staan, kreeg er geen zinnig woord uit en werd zo rood als een tomaat . Spreekbeurten en presentaties geven zijn zó niet mijn ding. Ik weet wat ik wil zeggen want ik bereid me mega goed voor (juist vanwege die onzekerheid), maar eenmaal voor een groep mensen klap ik dicht. Of dat er nu tien zijn of honderd. Voorstelrondjes in groepen vind ik dan ook verschrikkelijk en ik ben blij dat ik er tijdens de opleiding vaak onderuit kon komen door bijvoorbeeld andere taken als eindredactie van rapporten op me te nemen. Laat mij me maar worstelen door tientallen papieren op zoek naar spelfouten. Alles beter dan spreken. Misschien ook wel de reden dat ik niet vlog; ik wil geen camera op mijn snufferd en ik wil al helemaal niet dat honderden mensen naar me kijken, haha. Laat mij maar schrijven, ben ik veel beter in.

Telefoneren
Nog zoiets: telefoneren. Waarom doen mensen dat nog tegenwoordig? Haha. Het liefst doe ik alles via de mail of ik ga gewoon persoonlijk even langs. Negen van de tien keer neem ik mijn telefoon niet op, anonieme bellers hebben sowieso al de verkeerde aan mij en ik heb echt niks te vertellen. Zelfs als Raymond me belt denk ik weleens: ‘man, ik spreek je wel als je thuis bent. Doei!’ Lol.

Tuinieren
Toen we twee jaar geleden op zoek waren naar een nieuw huis hadden we één voorwaarde; we wilden een tuin. Of beter gezegd: Raymond wilde een tuin. Ik heb er namelijk helemaal niks mee. Of nóg beter gezegd: ik heb niks met planten en tuinieren. Ik snap dan ook absoluut niet de groene hype die momenteel gaande is, dat iedereen maar aan het stekken is en hun hele huis bezaait met planten waar je een dagtaak aan hebt. Nu we een tuin hebben vind ik het lekker om buiten te zitten en ik vind het nog veel leuker om Skyler te zien genieten, maar dat tuinieren? Dat mag Raymond doen. Ik heb dan ook nog nóóit iets in de tuin gedaan.

De was
Is er iets vervelender in het huishouden dan de was? Ik vind het nog best oké op de was bij te houden en de machine af en toe te vullen, maar dat strijken? En dan een dag later weer een volle wasmand te zien. Daar word je toch gewoon niet gelukkig van? Ik vind het het meest ondankbare werk dat er is, haha. #klaagmodusuit.

Koken
Hier geef ik graag een uitleg bij. Ik vind koken namelijk op zich niet zo erg, ik vind het erg dat ik het helemaal niet zo goed kan. Zoals een vriendin ooit zei: ga je koken of eten klaarmaken? Ik ben echt van het ‘eten klaarmaken’ door van die standaard prakjes te maken. Ik wil zo’n persoon zijn die zonder potjes of zakjes en gewoon op gevoel weet wat ze bij elkaar moet gooien. Die iedere week heerlijke gerechten op tafel zet waar zelfs een peuter van smult. Misschien moet ik er een project van maken. ‘Shir leert koken’ of iets dergelijks. Iedere week iets nieuws proberen uit een kookboek en zo mezelf het één en ander aanleren. Wie weet wordt het dan nog eens iets met mij… Het lijkt me fijn als je het goed kunt. Tot die tijd haat ik het en doe ik het met Mr. Knorr & Dr. Oetker.

Vertel eens; wat is jouw meest gehate activiteit?

Share:

19 Reacties

 1. Ivy
  11 juni 2017 / 07:43

  Zonder twijfel dweilen!

 2. 11 juni 2017 / 08:20

  Strijken en de badkamer/keuken schoonmaken wat een hels karwei altijd. Maar aan de andere kant als het gedaan is geeft het ook wel weer een voldaan gevoel haha

 3. Inez
  11 juni 2017 / 08:49

  Ik strijk dus niet.. wat een stom iets!
  Ik heb een strijkijzer en -plank voor de blousjes in huis maar dat zijn de enige kledingstukken die gestreken worden. Ik zie echt het nut er niet van in, wanneer het uit de droger komt zit er geen enkele vouw in de kleding.

 4. 11 juni 2017 / 09:00

  Ik heb het met boterhammen smeren. Als ik dat doe, voel ik me echt een saaie moeder. En er komt altijd chocopasta aan je handen.

 5. Bianca
  11 juni 2017 / 09:02

  Strijken en de woonkamer dweilen, met een gietvloer echt nutteloos werk met 3 mannen in huis die er na 5 minuten alweer met vieze schoenen overheen banjeren!

 6. 11 juni 2017 / 09:04

  Telefoneren vind ik ook vreselijk, net als schoonmaken van de keuken en badkamer… Of strijken… Koken vind ik juist leuk mits het geen aardappelen, groente en vlees verhaal is. Ik moet iets nieuws proberen elke keer, want anders vind ik het saai en eet ik tegen mijn zin…

 7. Monique
  11 juni 2017 / 09:42

  De was! Ondankbaar werk.. Morgen ligt de mand toch weer vol.

  En fijn dat je niet vlogt. Volg sinds jouw site ook wat andere moeder-blogs, maar heb een hekel aan de vlogs. Word je lekker gemaakt met iets interessants, is het een filmpje van 20 minuten! Ik kijk liever naar photo diaries, op mijn tempo en dat kan je tussendoor even wegleggen. En het valt me ook op dat veel dames zo’n piepstem krijgen in zo’n vlog, ergernisje

  • Monique
   11 juni 2017 / 09:43

   Oeps, m’n smileys vallen weg achter het ergernisje.. Daar horen wat winkjes te staan 😉 😉 😉

 8. Caro
  11 juni 2017 / 10:11

  Telefoneren, met stip op 1!
  Verder badkamer schoonmaken en vuilniszak vervangen en naar de kliko brengen. En gasfornuis schoonmaken.

  Tuinieren, eten koken vind ik wel weer leuk.

 9. Manouk
  11 juni 2017 / 10:19

  De badkamer uit doen. Ik heb daar echt nooit zin in. Ben ook in staat om daar een schoonmaakster voor in te huren. Al die tegels boenen. We hebben ook nog eens een donkere vloer met een soort ribbels er in dus je krijgt niet alles makkelijk schoon en ziet niet goed of dat het schoonmaken gelukt is.

  En tuinieren vind ik ook vreselijk en mijn vriend ook. Dus dat is een baggere combinatie haha.

  Shir leert koken lijkt me super leuk! Mocht je ooit tips willen voor snelle gerechten dan wil ik je daar best bij helpen. Ik ben dol op koken.

 10. Assiepoes
  11 juni 2017 / 12:11

  Strijken lol. Meestal strijk ik de was niet hoor, gewoon netjes ophangen en vouwen helpt voor de meeste kleding wel. Koken vind ik wel leuk om te doen en ik kan het, maar ik haat het om elke dag te koken. Ik maak het liefst voor 2 a 3 wat klaar (en dan de diepvries in). Dr Oetker en knor begin ik niet aan, dat vind ik zo ontzettend chemisch allemaal.

 11. Mirte
  11 juni 2017 / 12:13

  Haha, herkenbaar! Alleen het koken niet, dat vind ik heerlijk 🙂 De badkamer schoonmaken daarentegen… Hatelijke klus.

 12. Lisanne
  11 juni 2017 / 13:06

  Stofzuigen maar dan daarna dweilen, wat een vervelende klus… We hebben een hond, dus een dag later kan je weer stofzuigen en dweilen is echt dikke onzin. Ze gaat 1x water drinken en er ligt weer een kwijlspoor….
  Ramen zemen heb ik ook echt een hekel aan… Krijg het nooit helemaal netjes, dus dan wil ik er ook niet aan beginnen 😉

 13. Naomi
  11 juni 2017 / 13:20

  Haha, ik vind dit soort posts leuk! Zelf een hekel aan de badkamer schoonmaken, we hebben namelijk een “antislip vloer” met korreltjes. Dat kreng is niet schoon te krijgen. Blij als we de badkamer gaan veranderen. Verder vind ik het huishouden sowieso niet geweldig, maar ik doe het wel.
  Presenteren vind ik niet zo heel erg, tenzij voor een beoordeling, maar ik praat dan standaard te snel.

 14. 11 juni 2017 / 13:54

  Hahaha vandaar die foto bovenaan het artikel! Ik dacht serieus even dat je een hekel had ana cupcakes bakken met Skyler. Ik snap dat strijken nooit zo. Waarom moeten mensen strijken? Ik woon nu bijna 7 jaar samen en ik heb nog nooit gestreken. Sterker nog: ik heb niet eens een strijkbout en plank in huis! Oh ja… toen ik de babywasjes tijdens mijn verlof had gedaan, heb ik wel de gekreukte lakentjes meegenomen naar mijn moeder en heb ik ze daar gestreken. Later kwam ik er achter dat als ik de lakentjes gewoon aan de lijn hang en niet in de droger stop, ze ook kreukvrij blijven. En toch is het niet zo dat ik gekreukte kleren heb ofzo. Echt niet! Misschien ligt het aan het “kreukvrij” programma dat ik aanzet op de droger?

 15. 11 juni 2017 / 16:22

  De was! Inderdaad zo ondankbaar, vooral omdat het nooit af is. Strijken begin ik niet meer aan maar dat vouwen: vreselijk! Ook erg vind ik het dweilen van de badkamer. De 5 minuten erna zijn hemels want dan blinkt het. Maar zodra er iemand in bad is geweest (lees: mijn kind) is alles voor niks geweest.

 16. 11 juni 2017 / 20:48

  Koken vind ik dus heel vervelend en ook vet stom, maar de was totaal niet, haha!

 17. 12 juni 2017 / 10:16

  hahaha gaat koken shir ;’) kwestie van veel doen en gewoon dingen proberen…ja nou ga je een keer op je bek, flikker je het weg en begin je opnieuw of trekt dan alsnog dat pakkie knorr open hahaah. ik heb geen hekel aan dingen, vind wassen heerlijk,koken doe ik met veel plezier, schoonmaken ook maar dat weet je van me. 1 ding hoef je me niet voor te roepen en dat is voor de vaatwasser leeg te halen…maar hey daar heb ik kids voor hahaha

 18. 13 juni 2017 / 08:41

  Ghehe heb je even? Ik ook koken; ik roep altijd dat ik het niet kan, maar ik kan het niet echt omdat ik het niet boeiend vind. Ik wil even wat te eten maken, geen uren in de keuken staan om het in 20 min op te eten. Gelukkig kook Mike als hij thuis is. Strijken probeer ik te voorkomen, ramen zemen vind ik een drama, de badkamer poetsen probeer ik aan Mike over te laten.. Boodschappen voelt altijd alsof ik in die tijd wat leukers had kunnen doen, dus dat doet Mike..
  Sneu eigenlijk, ik laat Mike alle rotdingen opknappen :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.