Maddox is vier maanden oud!

Maddox is vier maanden oud!

Het is vandaag 26 augustus en precies vier maanden geleden werd Maddox geboren. Het is toch bizar hoe snel dat allemaal gaat? Alhoewel ik het de eerste weken echt niet zo leuk vond dat de tijd zo snel ging, vind ik het nu helemaal niet zo erg. Ik zie de voordelen van een iets groter kindje en vind het toch wel prettig dat we de periodes met de huiluren, de vreselijke krampen en het voeden om de drie uur achter ons laten. Ik ga jullie in deze update weer een beetje bijpraten over alles. Niet echt over onze zoektocht in verband met de koemelkallergie, eczeem en reflux want dat behandel ik in andere artikelen, maar gewoon hoe het allemaal gaat, wat voor ritme we hebben, hoe Maddox het in het algemeen doet, etc. Hij is natuurlijk veel meer dan deze kwaaltjes waar we de laatste weken mee kampen. Gelukkig gaat deze update een stúk positiever zijn dan de drie maanden-update die ik vorige maand deelde met jullie.

Goed gegroeid

Vorige week waren we op bezoek bij het consultatiebureau en daar is Maddox weer helemaal goedgekeurd. Met een gewicht van 6590 gram en een lengte van 65 centimeter is hij iets langer, maar ook iets lichter dan zijn grote broer Skyler. Hij volgt netjes zijn eigen lijn en doet het heel erg goed. Door het spugen komt hij iets minder snel aan dan de voorgaande keren, maar het is allemaal netjes beperkt gebleven en hij groeit vooralsnog erg mooi. Hij draagt maat 62 en doet het qua ontwikkeling allemaal netjes. Van zijn buik naar zijn rug rolt hij af en toe om, maar de rest vindt hij nog niet heel interessant. Nou ja, het enige wat ‘ie wil is zitten en staan, haha.

IMG_0703

Weer terug naar vijf flessen

Qua voedingen zijn we een klein beetje zoekende, maar over het algemeen zitten we op een aardig schema met vijf flesjes per 24 uur. Doordat hij nu op speciale voeding –Neocate- zit, hebben we een flesje toegevoegd omdat dit spul lichter verteerbaar is én omdat hij wat meer spuugt omdat we niet meer indikken. We hadden Maddox van de nachtvoeding af maar de laatste weken gebeurt het toch dat ‘ie weer komt voor een voeding. Niet erg, want hij laat overdag regelmatig wat staan en heeft de nachtvoeding nog wel nodig om aan het minimum qua voeding te komen.

De nachtvoeding komt zo tussen 03:00 uur en 05:00 uur en dit is dan een kleiner flesje dan de voedingen die hij overdag neemt. Voor de rest krijgt hij zo rond 09:00 uur, rond 13:00 uur, rond 17:00 uur en de laatste rond 20:15/20:30 uur. De laatste voeding zijn we al flink naar voren aan het halen. Moest ik eerst nog opblijven tot 22:00/23:00 uur tot de laatste fles, gaat Maddox nu al lekker rond 20:00 uur naar boven om richting bed te gaan. Even verschonen, insmeren met zalf, pyjamaatje aan, fles erin, nog even knuffelen en naar zijn eigen bed. Vaak valt hij tijdens deze voeding in slaap waardoor ik hem alleen maar hoef over te leggen. Het is natuurlijk de bedoeling dat hij zelf in slaap kan vallen maar ach, voor nu ben ik al helemaal blij met dit tijdstip én het feit dat ‘ie in zijn eigen kamer slaapt.

Ik hoop dat de nachtvoeding eerdaags vervalt en de eerste voeding zo rond 07:00 uur gaat zijn. Maar vooralsnog vind ik dit helemaal netjes voor een baby van vier maanden. Met Skyler zaten we volgens mij na een paar maanden nog met een voeding om 23:00 uur, haha.

Slapen in zijn eigen bed

Over zijn eigen kamer gesproken; hier slaapt hij in zijn Sleepyhead die in zijn ledikant ligt. Ik heb het een paar keer zonder het babynestje geprobeerd maar dan wordt hij toch vaker wakker. Voor nu ligt hij steeds rond 20:30/21:00 uur in zijn eigen bed en wordt hij vaak pas weer wakker als hij voor zijn voeding komt. Wisselend dus, van 03:00 uur tot 05:00 uur. Ik neem hem dan mee naar ons bed, voed hem en daarna mag hij nog even lekker bij ons slapen. Vervolgens wordt hij dan rond 07:30 uur wakker en kan de dag beginnen. Heel soms loop ik nog wat heen en weer ’s nachts voor een speen of omdat ‘ie wat onrustig is, maar de laatste avonden gaat dat heel erg goed allemaal. *Afkloppen*

Ritme? Wat is dat?

Qua ritme overdag kan ik kort zijn; die hebben we gewoon nog niet helemaal te pakken. Ik weet dat Maddox ’s ochtends een uurtje slaapt en ’s middags nog wel zijn ogen sluit na de middagfles, maar hoe en wat? Dat is me een raadsel. De ene dag slaapt Maddox drie keer een half uur over de hele dag, de andere dag besluit hij van 11:00 uur tot 14:00 uur opeens te slapen en de rest van de dag niet meer. Over het algemeen slaapt hij zo’n drie keer een uurtje ongeveer maar de tijden zijn totaal niet vast. Wel is het zo dat het uurtje slapen bij mij op de bank na het avondeten verleden tijd is. Nu is hij echt wel een flinke tijd wakker (vaak vanaf 17:00 uur of 18:00 uur) om vervolgens dan om 20:00 uur lekker naar boven te gaan om de nacht in te gaan. Dit is heerlijk omdat dat ook de tijd is dat Skyler naar boven gaat. Voor nu ga ik vaak met Maddox tegelijk naar boven omdat de gebroken nachten weer wat zwaar vallen, maar als alles lekker loopt ben ik na 20:30 uur beneden en hebben Raymond en ik een kindloos avondje met zijn tweeën.

IMG_0678

Vast voedsel?

Met vier maanden beginnen de meeste ouders met het introduceren van vast voedsel. Wij horen veel adviezen van alle kanten vanwege de ‘allergie’ die Maddox heeft. Echter zet ik allergie tussen haakjes omdat we het nog niet zeker weten. Maddox is beduidend rustiger, lacht veel meer, kan beter liggen en zichzelf alleen vermaken, maar het eczeem is nog steeds rampzalig te noemen. Misschien is het én koemelkallergie én het eczeem van mijn kant, maar we weten het allemaal niet zeker. Daar gaan echt nog wel wat maandjes overheen. De een zegt dat je pas moet bijvoeden vanaf zes maanden, de ander zegt dat we vanaf deze week wel kunnen starten. Voor nu luister ik maar naar de kinderarts en het consultatiebureau waar ik deze dingen mee overleg. We gaan het langzaamaan introduceren, maar op een heel laag pitje omdat Maddox de afgelopen weken veel krampen had. Gelukkig lijkt dat héél erg de goede kant op te gaan, dus durf ik het wel aan om soms het één en ander te gaan proberen. Over een week of twee gaan we beginnen met fruit/groente in niet noemenswaardige porties en sinds deze week ben ik rijstebloem gaan toevoegen aan de laatste fles. Hier smúlt hij van. Fijn voor hem ook aangezien de Neocate voeding waar hij nu op zit niet zo heel smakelijk is. Deze laatste fles gaat tot de laatste druppel leeg en geeft hem een goed bodempje om de nacht in te gaan. Ik heb zo’n gevoel dat Maddox meer interesse gaat hebben in de bijvoeding dan in zijn melk. Snap ik wel, met dat vieze Neocate. Hij zat gisteren al aan een stuk komkommer te likken als een baas, haha. We gaan zien hoe hij alles gaat ervaren. En vooral ook hoe hij gaat reageren en hoe de komende maanden gaan verlopen.

Meer rust

Ik kan wel zeggen dat er veel veranderd is in huis ten opzichte van de eerste maanden. In ieder geval ten opzichte van maand twee en drie aangezien de eerste maand fantastisch was. Maddox ligt regelmatig in de box, vind het nu heel fijn om in de kinderwagen te liggen en te wandelen, vind het fantastisch in zijn kinderstoel en lacht veel meer. Hij wordt ’s ochtends brabbelend wakker, krijgt een grote glimlach op zijn gezicht als hij Skyler ziet en ik hoef niet meer de hele dag met een kind op mijn arm of in de draagzak te lopen. Maddox krijgt interesse in speelgoed, vind een filmpje kijken ontzettend leuk en houdt de hele dag zijn grote broer in het vizier. Hij grijpt naar zijn voeten en handjes, kan heel gefixeerd zijn op printjes en kleuren en ligt regelmatig lekker te spelen. Wat een verbetering! En wat geeft me dat meer ademruimte.

Dit artikel komt zaterdag online. Vrijdag zijn we bij de dermatoloog geweest maar aangezien ik dit artikel eerder schrijf, zal ik jullie daar later nog over bijpraten in een nieuw artikel over het koemelkallergie/reflux verhaal. Voor nu ben ik heel erg blij met de veranderingen die gaande zijn. We zijn er nog niet maar het is weer genieten in plaats van alleen maar zoeken en troosten.

Ik ben benieuwd wat komende maand gaat brengen!

IMG_0721

Share:

3 Reacties

 1. Caro
  26 augustus 2017 / 07:50

  Fijn om te lezen. En die laatste foto is erg leuk.

 2. jessica
  26 augustus 2017 / 09:59

  Wat gaat het toch snel he !

 3. 26 augustus 2017 / 12:34

  oh my wat gaat dat hard en dan ben ik nog niet eens langs geweest 🙁 het word al wel een ondernemend mannetje he shir 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.