(~215 B)
Je huis babyproof maken

Je huis babyproof maken

Met twee jongens van 7 en 10 zijn we al een aantal jaar uit de babyfase. Ook al vind ik zwanger zijn heerlijk en zou ik echt nog wel de kraamperiode opnieuw willen beleven; we zijn als gezin compleet en dat geeft een hoop rust. Ons huis is dan ook helemaal vrij van alle babyspullen. Maar ik kan me nog heel goed inleven in het moment dat ik voor het eerst zwanger was en alles op me afkwam. Van het prille begin van de zwangerschap tot aan toeleven naar de bevalling en alles ertussenin. Ik vond het heel veel en dat is een van de redenen waarom ik dit blog ben gestart. In die tijd was er gewoon nog weinig informatie te vinden. Zo af en toe deel ik nog blogs voor mensen die in deze eerste fase zitten. Zo ook vandaag: hoe maak jij je huis babyproof zodat je helemaal klaar bent voor deze nieuwe periode in je leven?

Babybedje op tijd omhoog

Het babybedje moet op tijd naar beneden zodat je kindje niet uit bed kan vallen. Het is heerlijk als ze iets hoger liggen de eerste weken, maar hou goed in de gaten wanneer jouw kindje zich kan optrekken. Dan kunnen ze zich ook optrekken uit hun bed en uit de ledikant vallen.

Commode babyproof

Ik had een heel leuk plankje boven de commode maar erg praktisch was dit niet. Als ik zelf niet mijn hoofd stootte, was het Skyler wel, haha. Let ook op prulletjes op de commode zelf want de grijpgrage handjes zijn ontzettend snel…

Koordjes van de jaloezieën bij een babybedje

Iets waar je niet zo snel over nadenkt, maar voor de veiligheid enorm belangrijk is: let op koordjes van jaloezieen als het babybedje bij het raam staat. De koordjes zijn soms lang en kinderen willen er maar al te graag mee spelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Een traphekje

Traphekken zijn absoluut een musthave als het gaat om veiligheid in huis met kleine kinderen. De ontwikkeling van een baby gaat sneller dan je denkt en voordat je het weet moet je een kleintje van een trap afhalen omdat ze er toch even op zijn geklommen…

Stopcontacten

No words needed. Zorg dat je alle (lage) stopcontacten hebt voorzien van veiligheidsdopjes (hoe heten die dingen?)

Schoonmaakmiddelen omhoog

Vrijwel iedereen zal, net als wij, schoonmaakmiddelen onder in het keukenkastje bewaren. Zorg dat deze hoger zijn opgeborgen of dat je een kinderslot op de kastjes hebt. Ik heb ooit mijn kind zwemmend door de maizena op de keukenvloer gehad (wie was er toen al bij?) en ik wil niet weten wat er was gebeurd als dat giftig schoonmaakspul was geweest.

Kindersloten

Ik zie wel eens mensen die de deurklink veranderen, maar zover zijn we niet gegaan. Wel kun je kijken naar kindersloten op je keukenkastjes, geen deursloten aan de onderkant van de deur (je wil niet door je eigen kind opgesloten worden terwijl je even buiten het vuilnis weggooit) en een kinderslot op de autodeur.

Scherpe punten en hoeken

Spreekt voor zich. Kinderen zijn wild, kinderen vallen. Zelfs baby’s kruipen en stoten hun hoofd. Check alle scherpe hoekjes, deuren en punten!

Maar vooral: geniet. De baby is maar zo kort klein en voordat je het weet kijk je naar middelbare scholen. Ik kan erover meepraten!

Delen:
Secured By miniOrange