Instagram Q&A: september

Instagram Q&A: september

Via Instagram Stories vroeg ik jullie weer eens om vragen en dit keer geef ik antwoorden hier op de site. Omdat ik vaak veel meer woorden nodig heb om de vraag goed te kunnen beantwoorden. Lees je mee?

Hoe gaat het met je?

Deze vraag werd me heel erg vaak gesteld, zo lief! Het gaat op zich wel goed, alleen ben ik echt heel erg moe en dat belemmert me een beetje. Ik zorg minder goed voor mezelf, ik ga minder vaak sporten als dat ik zou willen, ik ben een iets minder gezellige vriendin en ik ben als moeder momenteel eigenlijk niet zo leuk. De slapeloze nachten hakken er weer in en ik moet iedere ochtend mijn best doen om er een goede dag van te maken. ’s Avonds ben ik ook blij als ik het tot 21:00 uur red. Gaat wel weer over, maar het is even niet anders nu. Gelukkig voel ik me voor de rest wel prima, het is echt de vermoeidheid die me even terugroept. Daar baal ik wel enorm van want ik heb veel zin om met de site bezig te zijn, lekker te sporten en gezellig te doen. Het zit er alleen niet in en ik krijg weinig uit handen. Ook een leermoment: om even beter voor mezelf te zorgen en dat energielevel weer op peil te brengen.

Ik merk dat ik ook wat onrustig ben en dat ik zoek naar andere dingen. Zo wil ik meer aandacht aan mijn studie besteden, ben ik bewuster bezig met vrije momenten met de kinderen en ben ik zelfs af en toe aan het rondkijken naar andere werkzaamheden. Andere banen, andere bedrijven om mijn kennis voor in te zetten. Ik weet niet precies, misschien een soort vroege midlife-crisis of gewoon meer bewustwording. Ik sta meer open voor een leven offline en dat vind ik alleen maar een mooie verandering na 15 jaar volop online. Het gaat dus tot op zekere hoogte goed met me maar ik ben moe, onrustig en wat zoekende. Veel aan het nadenken. Ik ontdek steeds meer wat er echt toe doet en wat ik echt belangrijk vind. Ik heb de afgelopen weken momenten gekend waarin ik intens genoot van dingen. Met vriendinnen, met Raymond, met mijn kinderen, bij Anouk, etentjes, simpel op de bank met een boek. Zonder (of minder) met mijn telefoon, zonder werk, zonder online. Gewoon echt inténs genieten. Niks aan het handje voor de rest, maar er is veel gaande in mijn hoofd. Misschien juist wel omdat ik zo moe ben en zuinig moet zijn met mijn energie.

Wat vind je de leukste verschillen tussen je jongens?

Sowieso het uiterlijk. Ik heb twee totaal verschillende kinderen (vind ik, is niet iedereen het mee eens) en ik vind het leuk om ze zo te zien groeien op hun eigen manier. Daarnaast is het karakter van beide kinderen ook heel anders; Skyler is wat terughoudender en rustiger; Maddox is behoorlijk druk en gaat overal op af. Het leukste om te zien vind ik ook wel hoe ze elkaar aanvullen. Samen zijn ze ontiegelijk druk en verandert Skyler in een drukke draak, maar als Skyler heel rustig een filmpje zit te kijken en even stil is, kruipt Maddox daar soms ook gezellig bij. Als laatste: doordat ze beiden een heel verschillend karakter hebben én een heel verschillend figuur, shop ik ook heel andere kleding. En ook dat is echt fantastisch want ik heb vrij weinig bewaard, haha.

Als je met het moederschap wist wat je nu wist, zou je dan iets anders doen?

Met Maddox handel ik met bepaalde dingen anders dan toentertijd bij Skyler, maar beide kinderen zijn goed op hun eigen manier. Andere kinderen vragen ook om een andere aanpak. Ik heb niet echt het idee dat ik iets anders had willen doen eigenlijk… Misschien Skyler iets eerder naar het kinderdagverblijf of Maddox iets eerder laten logeren. Maar dat zijn slechts heel kleine dingen die het leven niet drastisch zouden hebben veranderd.

Heb jij het gevoel dat je leven enorm is veranderd door de komst van jullie kinderen? Zo ja, op welke vlakken dan?

Ja, zeker weten. Raymond en ik gingen niet mega vaak weg samen maar ik mis wel dat spontane. Even naar de bioscoop met onze Pathé-pas, lekker uit eten, gezellig ’s middags spontaan met Mika lunchen. Bovendien mis ik het soms wel dat ik nooit helemaal alleen ben. Er is altijd wel iets te doen, er is altijd wel iemand om me heen en daar heb ik af en toe moeite mee. Bovendien zijn mijn nachten nooit meer hetzelfde geweest en dat is wel heel erg veranderd, haha.

Maar er zijn ook goede dingen veranderd. Zo ben ik meer zeker van mezelf, heb ik meer zelfvertrouwen, voel ik me goed over mezelf en ben ik over het algemeen positiever. Ik heb meer genoegen met minder, alhoewel mijn koopgedrag dat niet altijd laat zien, lol.

2018-09-16 13.22.44

Wat is jouw beste aankoop/cadeau voor een 1-jarige?

Voor nu zeg ik de ijscokar van VTech of de gereedschapstrolley van Janod. Hartstikke leuk voor zowel jongens als meisjes en een regelrechte hit hier thuis voor jong en oud.

Zouden jullie nog een kindje willen?

Nee, absoluut niet. Ik heb daar al veel vaker over geschreven en ben nog steeds heel zeker van mijn zaak. No more babies for me. Zwanger zijn en bevallen vind ik prima, maar het opvoeden vind ik lastig. Het is nu al erg druk voor me en vind het wel prima zo. Een derde wordt mijn dood, grap ik altijd. Alhoewel daar weinig grap aan is.

Welke meisjesnamen vind je leuk?

Anouk! Nee, grapje haha. Ik krijg vaak de vraag of onze dochter Anouk had geheten als we een meisje zouden krijgen maar daarvan is absoluut geen sprake. We hadden eerlijk gezegd geen meidennamen omdat we pas aan namen gingen denken na de geslachtsbepaling. Misschien iets van Indy of Philou ofzo, of Romée, Bobbi, Lexi, Skylar, Lux. Maar dat roep ik nu en ik weet niet zeker of het één van deze was geworden.

Als je een tijd van je leven opnieuw mocht doen, welke zou dat dan zijn?

De basisschool. Die onbezorgde tijd waarin je jezelf op je eigen tempo kunt ontwikkelen en waarin alles nog voor je open ligt. Ik heb het Montessori-onderwijs gedaan en had zo’n fijne school, zulke lieve docenten en zou daar best nog eens naar terug willen keren. Denk dat je nooit meer zo’n fijne, onbezorgde tijd gaat krijgen als de basisschool.

Passen Raymonds ouders wel eens op de kinderen?

Nope! Raymonds moeder woont in het buitenland en Raymonds vader zien we gewoon ieder weekend of om de week bij ons thuis. Heb ik voor de rest niks anders op te zeggen en is lekker persoonlijk allemaal.

Ben je van plan om ooit te gaan vloggen? Waarom wel/niet?

Nee, ik denk toch van niet. Ik heb heel vaak geroepen dat ik het wil gaan proberen en heb het ook daadwerkelijk een paar keer geprobeerd. Maar dan sta ik met mijn camera op mijn snufferd en dan komt er geen zinnig woord uit. Zelfs op Instagram Stories weet ik niks nuttigs te zeggen en voel ik me ontzettend stom. Ik denk dus dat de kans heel erg klein is, tenzij er iets in mijn leven gaat veranderen dat het waard maakt om met video te beginnen. Geen idee wat dat kan zijn trouwens, dus ik hou het bij het geschreven woord. Veel leuker!

Gebruik je de Sleepyhead Grand nog voor Maddox?

Nee, niet meer! We merkten dat Maddox bewegingsvrijheid nodig had en dat kon de Sleepyhead Grand hem niet bieden. We hebben veel plezier gehad van het babynest maar momenteel slaapt Maddox met een babykussen van P-Health, heel veel hydrofiele doeken, veel spenen en een lekker dekentje.

2018-09-15 13.31.10-1

Waar komt de liefde voor Anouk vandaan?

Ik heb laatst een hele Q&A gedaan over Anouk en ik denk dat je daar het antwoord wel kunt vinden!

Hoe is het eigenlijk om bijna nooit meer me-time te hebben?

Hmm, ik pak gelukkig wel wat momenten maar waar ik het het meest lastig mee heb, is dat het gewoon altijd druk is. Ik ben ’s avonds echt uitgeteld en door de slechte nachten heb ik ook niet echt de tijd om op te laden. ’s Avonds pak ik wel de tijd voor mezelf door een boek te lezen of televisie te kijken maar als Skyler op school zit en Maddox bijvoorbeeld slaapt, is er altijd wel mijn werk dat roept dat er iets gedaan moet worden. Me-time pak ik tijdens mijn avonden Anouk, op maandag als ik na mijn werk even een uurtje door de stad kan lopen of als de kinderen op bed liggen en ik lekker languit op de bank kan. Nu de jongens ouder en drukker worden samen merk ik dat ik echt zoekende ben naar hoe ik alles kan regelen zonder mezelf te verliezen. Ik wil zoveel en ik wil alles goed doen. Dat maakt het allemaal wel lastig om zowel tijd voor de kinderen en mijn werk te creëren, als tijd voor mezelf. Dat laatste moet dan vaak wel wijken.

Hoe ontwikkel ik mijn eigen stijl qua kleding?

Kijk op Pinterest naar wat je mooi vindt, ga in winkels diverse dingen passen en kijk waar je je fijn in voelt. Draag waar je je mooi in voelt en hou niet vast aan één stijl. De ene dag sportief en de andere dag netjes in een jurk kan best, als dat allebei bij je past. Ik vind jurkjes fijn, maar voel me ook heerlijk in een jeans met sweater. Experimenteer, kijk rond, zoek online, sla alles op en wees jezelf. Meet jezelf geen style aan maar koop wat je leuk vindt.

Dat was hem voor vandaag! Tot een volgende Q&A!

Schermafbeelding 2018-09-19 om 16.15.59

Share:

5 Reacties

 1. Caro
  20 september 2018 / 21:15

  ‘Nu de jongens ouder en drukker worden samen merk ik dat ik echt zoekende ben naar hoe ik alles kan regelen zonder mezelf te verliezen.’

  Dat dus.

 2. 21 september 2018 / 09:34

  ik vond hem weer helemaal leuk om te lezen en fijn weekend mop xx

 3. Myrthe
  22 september 2018 / 00:18

  Wil je wat meer vertellen over het baby kussen van Maddox? Ons zoontje wordt binnenkort twee en ik wil een dekbedje plus een hoofdkussen kopen. Moet me daar nog wel meer over inlezen. Vroeg me af hoe jij dat hebt gedaan.

 4. 25 september 2018 / 14:47

  Grappig wat je schrijft over de basisschool. Ik heb ook op een montessori school gezeten en nu ik zelf moeder ben denk ik vaak terug aan die heerlijke, onbezorgde tijd toen. Jammer dat je niet even een dagje terug zou kunnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.