Waarom de Sleepyhead Grand ook een musthave is

Waarom de Sleepyhead Grand ook een musthave is

Het babynestje was voor ons de afgelopen maanden onmisbaar. Ik heb al heel wat woorden geschreven over hoe fijn we de Sleepyhead vonden en waarom we hem als musthave hebben bestempeld en daar is geen woord van gelogen. Ik denk dat het, van alle babyproducten die we in huis hebben en hadden, ons meest favoriete item is geweest. Maar opeens werd Maddox groter, wilde hij op zijn buik draaien om te slapen en vonden we de Sleepyhead Deluxe, voor kindjes van 0 tot 8 maanden, te krap worden. Maddox raakte steeds meer gefrustreerd en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We ruimden de Sleepyhead op en probeerden het zonder babynestje. Maar dat was uiteindelijk niet zo’n succes.

Maddox sliep na de geboorte in de Sleepyhead naast ons in bed, verhuisde toen naar zijn wiegje naast ons bed (waar het babynestje net niet in paste) en sliep overdag en beneden nog in de Sleepyhead. Eenmaal naar zijn eigen kamer verhuisd lag hij ook ’s nachts weer in het babynest. We kwamen er wel al snel achter dat Maddox het liefst op zijn zij lag en niet veel later op zijn buik rolde om de nacht op door te brengen. In het begin was dat prima, maar zo rond vijf a zes maanden werd Maddox onrustig in de Sleepyhead en raakte hij gefrustreerd omdat ‘ie de draai naar zijn buik niet soepel kon maken. Hij was zeker nog niet te groot voor het babynest als hij op zijn rug of zij bleef liggen, maar het werd allemaal wat lastig draaien. Het werd dus tijd om het babynest uit het ledikant te halen, ondanks dat het geschikt is voor kindjes tot acht maanden. Maddox is nu acht maanden en zou ik niet meer in de kleine variant leggen maar als jouw kind geen buikslaper is, kun je er langer gebruik van maken dan wij hebben gedaan. Ik zou dus zeggen dat een kindje tot ongeveer zes a zeven maanden het beste in de Deluxe-variant past. Ik merkte gewoon zelf dat Maddox onrustig werd van de krappe ruimte.

In het ledikant zonder babynest kon Maddox dan wel draaien; hij had ook opeens ontzettend veel ruimte. We merkten aan hem dat ‘ie niet zo goed wist wat hij met alle ruimte moest. Hij kwam moeilijk in slaap, kroop het hele bed door, stootte regelmatig zijn hoofd tegen de spijlen en ik vond hem altijd wel aan het voeteneind of aan het hoofdeinde van het ledikant, in elkaar gekropen op zijn buik. Maddox houdt niet van een slaapzak en dus had ‘ie die geborgenheid én warmte niet helemaal. Er zat maar één ding op: over naar de Sleepyhead Grand, voor kinderen van 8 tot 36 maanden. Ik kreeg, heel lief, dit exemplaar toegestuurd en we hebben hem nu alweer een aantal weken in het ledikant van Maddox liggen. Ik kan je vertellen: een schot in de roos.

IMG_6965

IMG_7337

We merken dat Maddox behoefte heeft aan geborgenheid en warmte, maar ook aan het compacte dat het babynestje hem biedt. Hij ligt regelmatig tegen de zijkant aan te slapen en soms zelfs met zijn hoofd op de rand. Hij ligt ’s avonds en ’s nachts een stuk rustiger en kruipt niet meer het bed door. Het enige is soms dat ‘ie andersom gaat liggen, met zijn voeten naar het hoofdeinde toe, haha. Maar dat komt dan gewoon omdat hij wat druk is en echt even zijn plekje moet zoeken alvorens hij toe geeft aan zijn vermoeidheid. Maddox slaapt nog steeds zonder slaapzak, maar heeft een dekentje over de Sleepyhead heen liggen. Voor nu kunnen we heel lang voort met dit exemplaar, aangezien Maddox nog flink wat ruimte over heeft. Dankzij deze ruimte kan hij nu weer lekker op zijn buik draaien en zo een voor hem prettige houding aannemen.

Maddox slaapt niet door en dat moet je ook echt niet verwachten van een babynest. Het is slechts een hulpmiddel dat voor het ene kindje wel werkt en voor het andere kindje niet. We merken dat het Maddox goed doet dat zijn bedje een stuk kleiner is en dat hij de rand heeft waar hij tegenaan kan kruipen. Hij houdt graag iets vast en ligt graag ergens tegenaan. Het grote ledikant is iets meer afgebakend waardoor de ruimte –voor hem- niet oneindig is. Een beetje het gevoel van de wieg, waar hij altijd zo vredig in lag te slapen.

De Sleepyhead was de afgelopen maanden onmisbaar, maar dat gaat het de komende maanden ook zeker zijn. Het is voor ons een musthave in het ledikant en als we op vakantie gaan of hij gaat eerdaags eens uit logeren, gaat het babynestje absoluut mee. Zijn veilige, knusse slaapplek! Je koopt de Slpeeyhead Grand via de officiële website van Sleepyhead. Het is een rib uit je lijf, maar absoluut het geld waard als je ook een onrustige slaper hebt.

IMG_3957

Share:

9 Reacties

 1. Caro
  21 januari 2018 / 08:40

  Mooi hoe je Maddox zo goed begrijpt en daar naar handelt.

  • Shirley
   Auteur
   21 januari 2018 / 10:53

   Ik vind dit echt een mooi compliment, dankjewel!

 2. 21 januari 2018 / 12:52

  Hier ook een Sleepyhead Grand slaper. Iedere cent waard geweest!

 3. 21 januari 2018 / 13:32

  Wat een fijn ding, alleen de prijs vind ik echt nergens op slaan. Ik zat er wel even aan denken omdat Tygo nu doorheeft dat hij met zijn voeten zichzelf kan afzetten en dus elke keer boven de deken ligt. Hij wordt dan vaak wakker omdat hij het koud heeft, maar ik vind het iets te veel geld.

  • Tineke
   21 januari 2018 / 23:14

   Misschien heb ik iets wat helpt onze dochter had hetzelfde probleem wij hebben nu een snoozz slaapwikkel en ze slaapt weer heerlijk. Meer rust en lekker warm onder de dekens ipv op de kop met haar hoofd tegen de spijlen half op de deken. Scheelt een hoop met de sleepyhead die echt top is maar zo ridicuul duur voor de grote variant.

 4. Nienke
  21 januari 2018 / 16:30

  Wooooow 260 euro! Jemig dat is echt bizar duur voor een kussen en een hoes.
  Ik zou het zelf niet doen. Te duur en ik zou me er ook niet comfi bij voelen. Een kussen in een bed als ze nog zo klein zijn. Zou toch bang zijn dat ze in het kussen stikken.
  Wel lekker dat er zo goed in geslapen wordt 😀 hopelijk kunnen jullie er nog lang mee vooruit als hij zo goed bevalt.

  • Shirley
   Auteur
   21 januari 2018 / 16:46

   De Sleepyhead is het enige babynest dat officieel veilig is verklaard omtrent de stoffen 🙂 Allemaal luchtdoorlatend en dat maakt het ook dat Sleepyhead duurder is dan de varianten die nog meer op de markt zijn. Ik voel me er ook 100% veilig bij, maar dat moet iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen. Dat het enorm veel geld is, is natuurlijk gewoon een feit 🙂

   • Nienke
    22 januari 2018 / 06:34

    Ah vandaar. Ik vond het al zo gek die enorme prijs. Maar dat verklaart een hoop.

 5. N
  23 januari 2018 / 16:05

  Ik heb zelf geen kindje maar zou wel in een Sleepyhead willen slapen hoor haha, misschien toch maar alvast een zwangerschapskussen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.