(~215 B)
Hoera! Maddox is 6 jaar!

Hoera! Maddox is 6 jaar!

Het is woensdag 25 april en Raymond en ik lopen het ziekenhuis binnen om 23.30 uur. Skyler is in de middag al opgehaald door mijn vader. Omdat ik op dat moment bijna 41 weken zwanger ben, werd ik einde ochtend gestript bij de verloskundige en hoopten we dat dat de boel in gang ging zetten. Na een paar uur wat gerommel in mijn buik na het avondeten, belde ik om 22.30 uur toch maar even de verloskundige om te overleggen. ‘Kom over een uurtje maar naar het ziekenhuis. Dan breken we je vliezen en komt de boel vast goed op gang.’ We liepen de gang door, ik stalde mijn spullen uit, de verloskundige brak mijn vliezen en na een gigantische weeënstorm mocht ik een uur later, op 26 april om 00.39 uur mijn kind in mijn armen houden. Maddox was geboren in rap tempo.

6 jaar

Het voelt als de dag van gisteren maar dit moment is toch echt zes jaar geleden. Maddox is vandaag jarig. Mijn baby is 6 jaar geworden en ik kan er niet over uit hoe snel de jaren voorbij zijn gevlogen. Van een leuke, lieve maar onrustige baby naar een leuk, heerlijk en actief kind. Hij heeft in het leven net zoveel haast als tijdens de geboorte en vliegt door de dagen heen. Hij doet het goed op school, heeft veel vrienden, begint met lezen en schrijven, zit met veel plezier op de BSO, doet aan kickboksen en staat aan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Vrolijk

Maddox kent geen chagrijnige dagen. Hij staat vrolijk op en gaat vrolijk naar bed. Hij stuitert de dag door en is het liefst de hele dag omringd door andere mensen die van alles met hem willen ondernemen. Maar hij speelt ook graag alleen met zijn speelgoed en zit dan in een grote fantasiewereld. Kom niet aan zijn spullen of ruim zijn autobaan niet op; Maddox is niet snel verdrietig, maar daar kan hij intens veel verdriet van hebben. Intens is dan ook wel het goede woord om Maddox te omschrijven. Hij kan niks ‘een beetje’. Of hij gaat ergens volledig voor, of hij doet het niet. Hij is niet zomaar blij, maar heel erg blij. Niet zomaar een beetje verdrietig, maar intens verdrietig. Het is een echt buitenkind, houdt enorm van voetballen maar wil niet op voetbal. Dat is eng, want daar kent hij niemand. Net als met zwemles, dat vindt hij ook helemaal niks en het huilen staat hem vaker nader dan het lachen. Hij leert het gamen een beetje kennen en speelt graag Minecraft, maar nog liever met Hot Wheels. Voor zijn verjaardag heeft hij dan ook alles van Hot Wheels gevraagd.

Heerlijk kind

Lieve Maddox, wat ben je een heerlijk kind. Vrolijk, lief, sociaal en helemaal jezelf. Voor mij nog heel klein, maar tegelijkertijd onwijs groot. Groep 3 staat alweer te wachten. Kon ik je nog maar heel even dragen in de draagzak, waar je zo gelukkig van werd. Maar wat is het ook heerlijk om je te zien groeien. Je doet het fantastisch, vriendje. Op naar een mooi, nieuw jaar!

Delen:
Secured By miniOrange