(~215 B)
We gaan toch nog kamperen dit najaar!

We gaan toch nog kamperen dit najaar!

Net na onze zomervakantie hebben we een nieuwe caravan gekocht. We namen afscheid van onze vorige sleurhut en hebben een flinke stap omhoog gedaan qua luxe, uitstraling en verjonging. Het deed ons een beetje pijn dat we net op vakantie waren geweest en de caravan eigenlijk na bekeken en schoongemaakt te hebben, direct naar de stalling te brengen. Raymond en ik wilden graag een naseizoen op een camping staan maar eerlijk gezegd stond dat idee me niet helemaal aan. Ik zit in een drukke periode met mijn boek en ben zo lekker aan mezelf aan het werken, dat ik het eigenlijk niet zag zitten om de weekenden niet thuis te zijn en dus op maandag een beetje achter de feiten aan te moeten lopen. Met werk, huishouden, vermoeide kinderen, ellendige was, etc. Maandag is mijn heilige werkdag maar ook de dag waarop ik alleen ben. Dan komen dit soort dingen dus op mijn schouders terecht. Bovendien wilde ik niet nu de verplichting hebben. ‘Ja, de caravan staat op de camping dus laten we er toch maar heen gaan.’ En ja, dan nog het weer… Het is nu even goed maar dat kan zo snel omslaan hier in Nederland.

Herfstvakantie

Het idee van een lang seizoen ergens kamperen hebben we voor nu geparkeerd en wie weet willen we eens kijken naar een voorseizoen. Dan is de rust voor mij een beetje teruggekeerd omdat het boek dan klaarligt voor de lancering en vind ik hopelijk iets meer rust om er ook daadwerkelijk van te genieten. Plus dat Maddox dan naar school gaat en weer een andere fase kent, het Voetjebal gestopt is waar hij nu ieder weekend naartoe gaat én er een aantal vrije dagen in dit voorseizoen verwerkt zitten, te denken aan Pasen, Hemelvaart, de meivakantie en hopelijk een stuk beter weer. Fijn om dan wél een plek te hebben waar we naartoe kunnen voor een mini-break. Hoe we dat de maandagen gaan doen zien we dan wel weer. Wie weet ziet het leven en mijn werk er dan weer heel anders uit. Dat zijn dus de plannen voor volgend jaar maar zo lang wilden we eigenlijk niet wachten voordat we de nieuwe caravan konden gaan inwijden. En dus hebben we de knoop doorgehakt en hangen we de sleurhut in oktober achter onze auto; we gaan in de herfstvakantie kamperen!

Strand en bos

De herfstvakantie is voor Skyler iets langer dit jaar omdat hij de maandag erna een studiedag heeft. Omdat we vrijdags naar de camping gaan en maandag terugkomen, hebben we dus een lange week waarin we kunnen kamperen. We merken dat de jongens en wij onwijs blij worden van het strand, of het nu warm of koud is. We weten ook dat we dol zijn op het bos en daar lang kunnen slenteren. We houden van een kindvriendelijke camping met speeltuin voor de deur en willen binnen Nederland niet te ver rijden. De keuze was snel gemaakt na alle verhalen online én ons bezoek een paar weken geleden: Camping Bakkum it is!

Camping Bakkum

We zijn een paar weken geleden spontaan naar de camping gereden om daar een rondje te gaan wandelen en alles te bekijken. Het gaf ons een heel dorps gevoel en de kinderen werden direct enthousiast van alle speeltuinen. Ook zagen wij de caravanplekken rondom een speeltuin wat ons direct aansprak. Omdat je zowel bij het strand als bij een bos zit, vonden we het direct een goede zet. Op dat moment dachten we nog na over een naseizoen maar toen we dat idee hadden laten varen en we voor een week wilden gaan, waren we direct allemaal enthousiast. Het fijne vind ik ook echt dat de kinderen enorm opleven van het buitenzijn, dat de schermen weer achterwege worden gelaten, dat ze heerlijk spelen en dat wij er ook even uit zijn. Even een break van het gewone leven en ons werk, om daarna weer vol goede moed verder te gaan.

Met de Aalsmeer-familie

Inmiddels hebben we geboekt en staat het groot in de agenda. Nog leuker: Anke en haar gezin gaan ook mee en dus wordt het een vakantie zoals we die in de zomer ook hadden. We hopen natuurlijk op een beetje mooi weer zodat we heerlijk door het prachtige herfstbos kunnen lopen en misschien wel wat ritjes naar het strand kunnen maken voor een fijne wandeling. En zo niet, dan is er genoeg te vinden op de camping en in de buurt. Nu al zin in!

Delen:
Secured By miniOrange