(~215 B)
Hier gaf ik mijn geld aan uit (twee weken in april)

Hier gaf ik mijn geld aan uit (twee weken in april)

In augustus hield ik voor jullie bij waar mijn geld naartoe ging en opeens dacht ik: dat kan ik wel weer eens doen! Ik vind dat namelijk zelf enorm leuk om bij anderen te lezen dus misschien jullie ook wel. We hebben een gezamenlijke rekening en ik heb mijn eigen rekening. Van de gezamenlijke rekening gaan uiteraard de gezamenlijke uitgaven, zoals boodschappen, de kinderopvang, televisie en internet, water, etc. Van mijn eigen rekening betaal ik mijn eigen vaste lasten zoals mijn zorgverzekering, telefoonrekening en meer van dat soort zaken. Van mijn eigen rekening betaal ik dus ook de koffies buiten de deur, nieuwe kleding, benzine, soms wat extra boodschappen. Ik heb alles bijgehouden van mijn eigen rekening en deel het vandaag, van de eerste twee weken van april.

Donderdag 1 april

Ik ben een dagje met Maddox thuis en in de ochtend gaan we koffie doen bij Lollipopland en neem ik wat tekenspullen mee. Ze verkoopt al het speelgoed met 30% korting! Daarnaast loop ik door naar Kruidvat voor wat producten.

Ook zie ik online de verjaardagsactie van Anders Kan/Janne Schuijn voorbij komen. Ik besluit me aan te melden voor de feestprijs van 1 euro.

Uitgaven:
€16,35 bij Lollipopland
€10,88 bij Kruidvat
€1,- voor het coachingprogramma

Vrijdag 2 april

Ik ben een dagje met mijn moeder en dan doen we altijd wat boodschappen voor het weekend. Ik haal voor Anke wat dingen bij de bakker, maar dat geld krijg ik gelijk weer terug dus dat reken ik niet mee.

Ik ga met Skyler naar zwemles en op de heenweg tank ik de auto. Ook haal ik op de terugweg nog mijn medicatie bij de apotheek en daar zit een kleine bijdrage bij voor de anticonceptie. Ook vandaag heb ik dus weer wat uitgaven.

Uitgaven:
€14,19 bij de AH
€30,06 voor het tanken (net geen rond getal en daar baal ik altijd van, haha)
€10,73 bij de apotheek

Zaterdag 3 april

Zaterdag zijn we in de ochtend lekker thuis en ’s middags gaan we naar Anke en Jirka om de verjaardag van Norah te vieren. De cadeautjes heb ik al even in huis en we hoeven niks mee te nemen. Ik heb deze dag dus geen uitgaven.

Zondag 4 april

Op zondag doe ik altijd de weekboodschappen, maar dat betaal ik van de gezamenlijke rekening. Ik reken deze dus niet mee voor mijn eigen uitgaven. ’s Avonds na het eten stopt de ijscokar hier in de straat De jongens krijgen een ijsje maar ook dit betaal ik van de gezamenlijke rekening omdat deze pas voor het grijpen ligt.

Maandag 5 april

Ook deze dag heb ik geen uitgaven, ik ben de hele dag aan het werk.

Dinsdag 6 april

Ik heb een samenwerking met bonprix en mag kleding uitzoeken om de content te maken. Ik vul mijn mandje en zit een klein beetje over mijn tegoed heen. Omdat ik de outfit heel leuk vind, vind ik dat niet erg en betaal ik de rest zelf.

Ik wil mijn redacteur bedanken voor de afgelopen maanden. Ik heb veel aan haar gehad en waardeer de hulp enorm (ook al is het gewoon haar baan, we hebben echt intensief samengewerkt). Via Greetz stuur ik bloemen met een bedankkaartje.

De vorige keer nam ik mijn eigen vaste lasten niet mee in dit overzicht. Dat ga ik nu wel doen: T-Mobile schrijft geld af voor mijn maandabonnement en dat kost me bijna 60 euro.

Uitgaven:
€8,97 bij bonprix
€32,69 bij Greetz voor het cadeau
€59,54 voor de telefoonrekening

Woensdag 7 april

Maddox is een ochtend wennen op school en ik heb hem een ijsje beloofd na schooltijd. Ik heb toevallig alleen de gezamenlijke pas mee dus daar betaal ik de ijsjes van. Voor de rest heb ik alleen een afschrijving van Spotify.

Uitgaven:
€9,99 voor het Spotify abonnement

Donderdag 8 april

Donderdag gaat Maddox ook weer wennen op school. Ik ga bij Anke koffie doen en pas even op Norah. Ik rij naar de bakker voor wat lekkers bij de koffie en koop kaasstengels voor als de jongens uit school komen. Ik zie bij mijn afschriften ook dat Parkmobile heeft afgeschreven van de ochtend dat ik in Hoofddorp was.

Uitgaven:
€7,08 bij de bakker
€2,93 parkeerkosten

Vrijdag 9 april

Vrijdag is mijn moeder er weer. Ik heb een shopafspraak gemaakt bij de Action en de Hema en daar geef ik dan ook geld uit. De Action betaal ik van de gezamenlijke rekening; bij de Hema betaal ik met mijn eigen pas. Geen idee waarom eigenlijk, haha. Die lag bovenop en dat is gewoon prima. Bij bol.com plaats ik een bestelling: Maddox is dol op Colormazing en we hebben nieuwe kleurplaten nodig. Ik bestel twee setjes en omdat ik geen verzendkosten wil betalen, kies ik een e-book uit mijn favorietenlijst die ik wil hebben.

Als Skyler klaar is met zwemmen, halen we een ijsje bij McDonalds. De jongens gaan voor softijs; ik deel met mijn moeder een McFlurry.

Uitgaven:
€6 bij de Hema voor koffie en twee zakken paaseitjes (zijn nog maar 50 cent dus die laten we niet liggen, haha)
€26,93 bij bol.com
€7,95 bij McDonalds

Zaterdag 10 april

Vandaag zijn we lekker de hele dag thuis en ’s avonds eten we bij mijn ouders. Ik heb deze dag geen uitgaven.

Zondag 11 april

Het is zondag en ik doe weer de weekboodschappen van de gezamenlijke rekening. Dit is altijd zo rond de 100 euro, maar betaal ik dus niet met mijn eigen pas. Wat ik wel betaal, is een bestelling bij MyJewellery. Een cadeautje voor twee mensen waar ik nog niks over ga zeggen omdat ze allebei meelezen, haha. Ook betaal ik de maandelijkse rekening voor mijn hosting. Ik heb een grote server met veel ruimte en bij de rekening zit ook een certificaat die ik jaarlijks een keer moet betalen. Dat zit er dit keer bij in waardoor de factuur iets hoger is dan normaal.

Uitgaven:
€55,12 bij MyJewellery
€101,29 gaat naar mijn hostingpartij

Maandag 12 april

Ik ben de hele dag thuis aan het werk en heb zelf geen uitgaven gedaan. Wel zie ik dat ING de kosten van het pakket afschrijft en dat bol.com een bedrag inhoudt omdat ik mijn Kobo Plus abonnement heb omgezet naar e-books en luisterboeken in plaats van alleen maar e-books.

Uitgaven:
€2,65 aan de ING
€9 voor bol.com

Dinsdag 13 april

Als ik Skyler naar school heb gebracht loop ik door naar de AH. Ze verkopen daar mijn favoriete kwark van Lindahls en stroopwafels die Maddox kan eten (hij eet nog steeds eivrij vanwege zijn allergie). Ik koop gelijk een kaartje voor Moederdag daar en neem kaasstengels mee voor Skyler bij de bakker. Dat zijn zijn favoriet en vind het een leuke verrassing voor als hij uit school komt.

Het is tijd om mijn nagels even te laten doen. Ik zou zaterdag gaan maar twee nagels zijn afgebroken. Om ervoor te zorgen dat ik niet én de kapotte nagels hoef te betalen én zaterdag moet laten opvullen, heb ik mijn afspraak naar voren gehaald. Ze zet de twee afgebroken nagels er weer op met een nieuwe tip en vijlt de overige nagels even mooi glad en gebruikt gellak om de uitgroei bij te werken. Omdat ik over 10 dagen de volgende afspraak heb (ivm onze vakantie kwam het even zo uit), is dit de goedkopere optie. Over 10 dagen ga ik dan weer opvullen (heel verhaal, heb je helemaal niks aan, haha).

€3,10 bij de bakker
€11,62 bij de AH
€25 bij de nagelsalon

Woensdag 14 april

Maddox is weer een ochtend wennen op de basisschool en als ik de jongens om 12.00 uur ophaal, gaan we daarna gezellig een ijsje halen. Bij Kruidvat zie ik allemaal spelletjes liggen en we hebben een spelletjesfreak in huis (Skyler). Omdat de vakantie eraan komt en ik nog wat wilde kopen, komt dit mooi uit. Ik heb alleen mijn eigen pas mee, dus alles gaat daar vanaf vandaag.

Ik heb me opgegeven voor het programma van Alles Kan en daar hoort een week bij met webinars. Omdat ik daar drie keer niet bij kan zijn en ik in alle rust wil kunnen terugkijken vanwege het interessante onderwerp, vraag ik om de opnames. Hier betaal ik een klein bedrag voor.

Als laatste heb ik een heel grote verrassing voor Skyler, die aardig aan de prijs is. De Amsterdamse Zomer wordt weer aangekondigd en Snelle geeft op zaterdagmiddag een concert. Omdat ik dit kleinschalige voor hem fantastisch vind, de locatie heerlijk is en ik graag met hem daar naartoe wil (en ikzelf Snelle ook héél erg tof vind), koop ik kaarten voor ons tweetjes. Veel geld, maar dat is het me waard. Het is vlak voordat we op vakantie gaan (als dat doorgaat) en ik wil hem graag belonen voor het mega goede schooljaar.

€6 voor de ijsjes
€30,31 bij Kruidvat
€4,95 voor de video’s van Alles Kan
€146 voor de kaarten voor Snelle.

Dat was hem! Uiteindelijk is de schade €644,33. De kaartjes voor Snelle waren duur, maar ook mijn vaste lasten zoals de hostingkosten tikken lekker aan. Andere vaste lasten worden de komende twee weken afgeschreven, zoals mijn zorgverzekering, sportschoolabonnement en WSPA. Ik geef ook wel vrij makkelijk geld uit aan ijsjes, snelle extra boodschappen en dingen bij Kruidvat. Je denkt dat die kleine bedragen niet zo veel zijn, maar uiteindelijk tikt het toch allemaal wel aan. Aan de andere kant: zo’n middagje na school met een ijsje in de zon is me gewoon goud waard en ik ben ook dol op cadeautjes voor anderen kopen. Dat wil ik dan ook lekker blijven doen!

 

Delen:
Secured By miniOrange