(~215 B)
Dit is de inhoud van mijn boek (inkijkexemplaar!)

Dit is de inhoud van mijn boek (inkijkexemplaar!)

Over twee weken is het zover, dan is mijn boek De introverte moeder officieel verkrijgbaar. Een heel gek idee! Ik heb hier een jaar hard aan gewerkt en al zo’n anderhalf jaar (door Corona is het een en ander verschoven) spookt het dagelijks door mijn hoofd. Dat het nu bij de drukker ligt en ik er écht niks meer aan kan veranderen, voelt heel onwerkelijk en gek. Over een paar dagen is het gewoon uit en kan iedereen lezen wat ik heb opgeschreven. Het is een persoonlijk boek geworden, aangevuld met tips en tricks die mij goed hebben geholpen. Het is een heel leerzaam proces geweest, en echt een proces helemaal alleen van mij. Ik heb dan ook niemand gevraagd om mee te lezen of om aanvullingen te geven. Sterker nog: behalve mijn redacteur heeft niemand iets gelezen. Raymond niet, mijn ouders niet, vriendinnen niet. Het voelde als iets van mezelf en iets wat ik echt zelf moest gaan doen. Misschien dat ik het daarom wel extra spannend vind; mijn persoonlijke verhaal is over twee weken verkrijgbaar voor iedereen.

Ik krijg vaak de vraag: ‘denk je dat het boek iets voor mij is?’ Of: ‘is het boek ook nog leuk als ik je al jaren volg?’ Vandaag kan ik jullie een inkijkexemplaar laten zien, inclusief inhoudsopgave. Het voorwoord wordt gedeeld, een klein stukje van het eerste hoofdstuk en een stuk uit het laatste hoofdstuk. Ook kun je de achterflap bekijken. Zoals je al gelijk kunt zien is het een mooie mix geworden van mijn persoonlijke ervaringen en praktische tips waar je mee aan de slag kunt. Ik ben van mening dat het van belang is dat íedere ouder goed voor zichzelf moet zorgen. Dat grenzen stellen, nee zeggen, veel me-time plannen en je bewust zijn van je valkuilen van essentieel belang is. Als extraverte ouder is het dus ook zeker leuk om dit boek aan te schaffen, ook om anderen beter te begrijpen. Toen ik voor de allereerste keer over dit onderwerp schreef op mijn blog, kreeg ik een reactie die me altijd is bijgebleven: ‘ik wist niet dat er ook ouders waren die zo in het leven stonden.’ Het voelde op dat moment heel pijnlijk en negatief, maar uiteindelijk  heeft het gezorgd voor een boek waar ik heel erg trots op ben geworden. Begrip hebben voor een ander, misschien wel voor jouw partner of een vriend/vriendin die introvert is, is iets heel moois. Het boek gaat over de introverte ouder, maar als extravert kan het dus zeker van toegevoegde waarde zijn.

En ja, het boek is zeker nog interessant als je mij al jaren volgt. Alle content is nieuw! Ik heb volgens mij drie blogs gebruikt in het boek, maar deze zijn dan wel compleet herschreven en aangevuld. Je kent mijn persoonlijke verhaal misschien wel, maar in dit boek ben ik meer open dan ooit. Ik heb de afgelopen maanden mijn hart meer gelucht in het boek dan hier op Mommyhood. Ik deel verhalen over zeer ongemakkelijke situaties tijdens pr-events, deel over de struggles met basisschoolkinderen en ben open over mijn kwaliteiten en iets minder positieve kanten. En bovenal: het boek gaat niet alleen over mij, maar is ook heel erg naar JOU toe geschreven. Ik zie het dus zeker niet als herhaling maar echt als een verlengde toevoeging aan Mommyhood.

Dat gezegd hebbende: neem een kijkje! Let op de paginanummers want het is niet een heel hoofdstuk, maar verschillende gedeelde pagina’s. En als je me wil supporten, kun je het boek al pre-orderen. Dan ligt ‘ie 28 april op je deurmat! Natuurlijk kun je ook wachten tot ‘ie daadwerkelijk is verschenen, zodat je hem in de lokale boekhandel kunt kopen. Daar komt ‘ie namelijk ook te liggen!

Het inkijkexemplaar op bol.com is heel fel roze, hier is iets niet goed gegaan. De kleuren hieronder zijn correct, haha. Laat je daar dus vooral niet door afschrikken.

 

Delen:
Secured By miniOrange