(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hier gaat voor ons een streep doorheen dit jaar

Hier gaat voor ons een streep doorheen dit jaar

Vlak voordat de Coronacrisis uitbrak had ik een aantal súper leuke dingen in de agenda staan. Inmiddels is dit anders en gaat er helaas een streep door veel activiteiten. De eerste weken van de intelligente lockdown voelde heel gek, alsof de wereld stil stond. Ik wist niet zo goed wat we konden verwachten, wat er wel en niet mocht, hoe dat zou gaan met school en alles eromheen. Na al die weken kan ik nu wel zeggen dat we redelijk gewend zijn aan de situatie en dat het leven gewoon doorloopt. Dat het allemaal kán doorlopen, al is dat op een andere manier. Mijn werk gaat, tot mijn eigen verbazing eigenlijk wel, heel erg goed, de jongens doen het goed, we proberen met de maatregelen in ons achterhoofd af en toe vrienden te bezoeken en zo brengen we onze dagen door.

Ik ben wel blij dat het weer allemaal iets versoepeld wordt. Dat de scholen zijn gestart en dat Skyler zelfs nog een maand tot de zomervakantie weer volledig naar school kan voelt heel erg fijn. Ook het feit dat we weer iets meer mensen mogen zien en dat we weer een mogelijkheid hebben om buiten de deur te lunchen of ’s avonds een hapje te eten. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dus dat de optie er nu weer komt, voelt fijn. We hebben in ieder geval onze draai gevonden en ik ben blij met hoe het allemaal gaat in Nederland. Echter, er vallen voor ons ook een hoop leuke dingen weg qua zomerse uitjes. Dit was onze lijst.

1. Guus Meeuwis Groots Junior

Vorig jaren gingen we met Skyler naar het kinderconcert van Guus Meeuwis en dit was zó ontzettend leuk, dat we direct weer kaarten kochten toen het voor dit jaar aangekondigd werd. Ondanks dat bij Skyler de liefde íets is bekoeld, vonden we het heerlijk om dit met zijn drieën te ondernemen. Het concert is voor nu verplaatst naar volgend jaar dus we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken. Best jammer dat we nu drie kaarten hebben want tegen die tijd is het misschien voor Maddox ook wel heel erg leuk.

2. Festival Dutch Valley met Anouk

Oh, wat baal ik hiervan. Ik zit al jaren naar de line-up van Dutch Valley te kijken en vond het steeds heel aantrekkelijk. Toen de artiesten van dit jaar bekend werden en ik Anouk als een van de headliners zag aarzelde ik geen moment en bestelde ik twee kaarten voor Raymond en mij. Heerlijk om weer even zo’n dag in het vooruitzicht te hebben. Daar genieten we allebei enorm van. Helaas is ook dit gecanceld en natuurlijk is dat niet meer dan terecht. Ook dit wordt verschoven naar volgend jaar en ze hopen dezelfde line-up te behouden. Ik ga er dan ook vanuit dat Anouk ook dan weer een van de artiesten gaat zijn. Het is alweer een jaar geleden dat ik haar live heb gezien en ik kan wel weer een goed optreden gebruiken.

3. Onze vakantie naar Frankrijk

Wel, niet, wel, niet. We hebben het er thuis heel vaak over gehad of we wel of niet naar Frankrijk zouden afreizen voor onze vakantie. We hebben een onwijs leuke camping gevonden en keken er echt heel erg naar uit. Toch hebben we de knoop doorgehakt om niet te gaan, nog voordat de Franse regering alles bekend maakte. Waarom? Het voelt niet goed om de grenzen over te gaan. Het voelt niet goed om ergens anders te zijn en het risico te lopen dat we vast komen te zitten. Het voelt niet goed om dat risico te nemen met twee kleine kinderen. We vinden het ook geen fijn geweten dat er waarschijnlijk restricties zullen zijn, als in: reserveren voor etentjes, reserveren voor dagjes weg, om en om het zwembad in, beperkt naar de supermarkt kunnen, misschien maar één persoon van het gezin. We betalen een hoop geld en dan vinden we dit geen fijn geweten. We willen ons niet beperkt voelen in ons doen en laten als we in dat land zijn, en dan vind ik het ook niet prettig dat we de taal niet spreken en dat Engels nog steeds zo’n ding is daar. Omdat we de camping nog wel heel erg leuk vinden laten we dat omboeken naar volgend jaar.

En ja, we weten dat de beperkingen ook in Nederland gelden. Maar ja, dat is Nederland. Dan pak je net wat sneller en gemakkelijker de telefoon om een reservering te maken, weten we ons te redden als we een dag weg willen, weten we dat we ‘in de buurt zijn’ als er toch weer een uitbraak plaatsvindt. In twee weken kan er een hoop gebeuren en omdat we drie weken weg zouden gaan, voelt dat echt niet oké. Anyway: onze vakantie wordt gecanceld en we zijn dringend op zoek naar een leuke camping in Nederland. We wachten ook niet af tot we meer zekerheid hebben over de regels in Frankrijk; we willen niet het risico nemen dat we in Nederland geen leuke camping meer kunnen vinden omdat anderen sneller waren met boeken. Ik heb een aantal toffe campings gevonden en deze week gaan we een nieuwe plek voor de zomer zoeken. In Nederland, voor twee of misschien wel drie weken. Dat zorgt voor een rustig en vooral veilig gevoel.

4. Waylon in Ahoy? Waylons theatertour?

Ik heb nog twee dingen verderop in het jaar in de agenda staan, allebei van Waylon. Direct na de theatershow van Waylon een paar maanden geleden, kocht ik direct nog een keer kaarten voor diezelfde show omdat ik het zo tof vond. Ook heb ik, samen met Anke, kaarten voor de show in Ahoy van Waylon met als thema het Nederlands product. Ik kijk er zó naar uit! Tijdens mijn zwangerschap van Maddox had ik ook kaarten voor Ahoy maar toen voelde ik me te slecht om naar een stadion te gaan. Ik ga er eerlijk gezegd niet vanuit dat deze twee leuke avonden doorgaat, maar geannuleerd of verschoven is het nog niet. Ik denk dat ook dit naar 2021 gaat.

Toch nog leuke dingen in petto

Gelukkig zijn er nog wel heel leuke dingen om naar uit te kijken. Helaas geen Anouk, maar we zijn door een heel leuk hotel uitgenodigd om volgende week twee nachten te komen verblijven. Het ziet er heel tof uit en we hebben er onwijs veel zin in. Alles is Coronaproof dus hopelijk gaan we heel erg genieten met zijn vieren. Natuurlijk gaan we nog wel gewoon op vakantie deze zomer en ook al is dat in Nederland, het gaat vast heel erg leuk worden. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, dan hoeven we ook gewoon de grens niet over met de kinderen. We willen ook nog graag Maddox’ verjaardag vieren. Ook dit moesten we cancelen en misschien kunnen we er eerdaags een zondag voor inplannen. Dan laten we mensen gewoon om en om langskomen om een stukje taart te komen eten. Als de maatregelen nog meer versoepeld gaan worden, hopen we ook nog een weekend weg te gaan in het najaar met vrienden, maar dat is nog even afwachten. Ook heb ik mijn eerste lunch buiten de deur staan. Op 9 juni ga ik heerlijk lunchen met Anke bij het Tuinhuis hier in Aalsmeer. Was dat eerst nog iets wat we regelmatig deden; voelt het nu als iets heel speciaals. En dat is toch ook wel weer mooi!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Malou
  26 mei 2020 / 08:26

  Ja jammer dat alles niet door kan gaan en verschoven wordt, maar oh zo begrijpelijk! Wij gaan dit jaar ook niet naar Spanje met de tent, maar hebben een leuke camping in Noord-Holland op een half uurtje rijden! Haha, ook wel eens lekker en makkelijk als je iets vergeten bent .

 2. Lotte
  26 mei 2020 / 10:16

  Onze vakantie in Londen met als hoogtepunt Westlife in Wembley is ook gecanceld (Airbnb) /verzet naar 2021 (concert) maar daarvoor in de plaats komt dat onze keuken na twee jaar verbouwen dan als het goed is af is, dus kan ik dozen uitpakken (voor mij valt kerst vroeg dit jaar). Verder twee concerten die in mei hadden moeten plaatsvinden verzet naar november en januari. Hebben we wat in het vooruitzicht zullen we maar zeggen.

 3. 27 mei 2020 / 12:16

  Wat je zegt, de dingen die voorheen heel normaal waren en nu af en toe weer kunnen, zijn nu extra bijzonder. Zonde van al die plannen, maar ergens vind ik het ook wel fijn. Minder verplichtingen, veel rust en een wat simpeler leven.

Secured By miniOrange