(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Uit iedere maand de mooiste herinnering

Uit iedere maand de mooiste herinnering

Ik weet het, ik weet het, we hebben nog zo’n 2.5 week te gaan tot het einde van het jaar. Toch ben ik, zoals ik al eerder vertelde, heel erg bezig met het jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen. Ik deelde op Instagram al mijn 9 meest gelikete foto’s, vertelde jullie over mijn plannen voor de resterende dagen en ook had ik het al over mijn meest trotse momenten van 2019. Ik weet niet zo goed maar zodra de Kerstboom staat kom ik in zo’n afsluitende vibe terecht en tellen deze laatste weken eigenlijk niet meer mee voor mijn gevoel, haha.

Het hele jaar, en alle jaren hiervoor, plaats ik op maandag mijn fotodagboek en dat is niet alleen leuk voor jullie als overzicht, maar ook voor mij als terugblik. Ik kijk regelmatig oude diary’s terug om weer weken te herbeleven en geniet er onwijs van om mijn kinderen te zien opgroeien op de beelden. Tijdens het bekijken van alle fotodagboeken van het afgelopen jaar ben ik eens gaan kijken wat mijn meest favoriete herinneringen zijn van 2019. Ik wilde ieder maand één moment delen en dat is niet helemáál gelukt. Voor sommige maanden kon ik keuzes maken; voor andere maanden was dat absoluut geen optie vanwege de leuke dingen die voorbij kwamen. Gelukkig is het mijn eigen blog en bepaal ik zelf de regels, haha. Vooral in de zomermaanden deden we zoveel leuks, dat kiezen gewoon onmogelijk was.

Vandaag neem ik jullie nog mee terug naar deze momenten. Naar herinneringen die voor mij van betekenis waren. Ik weet zeker dat Kerst dit jaar ook geweldig wordt, maar die dagen denken we er bij! Ik kon gewoon niet meer wachten met het delen van dit overzicht. Ben ik er in ieder geval op tijd bij.

Januari

In januari hebben we niet zoveel gedaan. Ik vind dat altijd zo’n moeilijke maand omdat het enorm lang duurt en het voor de rest ook heel erg rustig is. Als ik een moment moet kiezen wordt het deze. Mijn ouders waren 32 jaar getrouwd en om die reden, en vanwege het feit dat ze veel voor ons doen, namen we ze mee naar Kokusai. Met zijn allen hebben we genoten van heerlijke sushi en de gezelligheid. De kinderen waren ook helemaal in hun element, zo met opa en oma uit eten.

Februari

Ook februari was nog heel erg rustig, met lekker werken en sporten, bezig zijn met de kinderen en af en toe een uitje. Deze dag naar het strand was perfect. De kinderen waren superlief en in hun element, Raymond en ik genoten, het weer was top. De kinderen waren heerlijk aan het spelen en wij dronken koffie en aten warme appeltaart in de zon. Als ik dit zie wil ik eigenlijk gelijk de auto instappen om weer naar het strand te gaan. Even het weer in de gaten houden om te zien of we dit snel weer kunnen gaan doen. Zo heerlijk! Het stelt misschien niet zoveel voor, maar dit is echt iets om te koesteren voor mij en waar ik intens van geniet en van oplaad.

Maart

In maart was ik uitgenodigd door Landal om een weekend te komen verblijven en ik koos voor mijn verjaardagsweekend. Raymond en ik gingen er met de kinderen op vrijdag al naartoe en zaterdag kwamen mijn ouders ook die kant op. Met taartjes! We wandelden, zwommen, dronken koffie, gingen naar de speeltuin en waren lekker binnen in het huisje. Vrijdagavond bestelden we eten om samen op te eten en zaterdagavond gingen we uit eten. Ik vond het geweldig om zo mijn verjaardag te vieren. Vorig jaar deed ik er niks aan en dat vond ik achteraf een beetje jammer. Dit jaar was het dus klein, maar héél erg fijn.

April

In april waren er twee mooie momenten die ik nog graag met jullie wil delen. Allereerst ging ik met Mika uit eten en dat hebben we heus wel vaker gedaan, maar deze avond was gewoon perfect. Het eten was top, de setting was top, het was mega gezellig en we zeiden steeds tegen elkaar dat het zo’n fijne avond was. Mika en ik zien elkaar niet zo veel meer als in het begin, maar tijdens ieder etentje plannen we alweer de volgende om dit ritueel er in ieder geval eens per twee/drie maanden in te houden.

Tsjah, Maddox’ verjaardag mag niet ontbreken! Het viel gelijk met Pasen en we hadden dit jaar onwijs veel mazzel met het prachtige weer. We konden het buiten vieren en we nodigden een klein groepje uit. Lekkere taart, lekkere hapjes, veel gezelligheid. Maddox heeft de hele middag zo geglunderd en het was een heel geslaagde middag.

Mei

In mei stonden er twee concerten van Anouk op de planning en dat is me natuurlijk altijd heel veel waard. Het eerste concert ging Anke met me mee en ondanks dat we elkaar al wat maanden kenden, was dit toch wel echt het startsein van onze vriendschap. Van onze héchte vriendschap. Ik kende haar nog helemaal niet zo goed toen ik impulsief vroeg ‘ga je gezellig mee naar Anouk?’, haha. Het had zo moeten zijn! We aten sushi en daarna gingen we genieten van Anouk. Wat ik niet wist, is dat Anke ook vrijwel alle nummers kan meezingen en dat er zelfs wat traantjes gelaten werden op nummers die mij ook veel doen. Ik vond dit op een of andere manier heel waardevol en kon compleet mezelf zijn. Na deze avond was de klik enorm en hebben we ook de mannen aan elkaar voorgesteld. Het begin van een vriendschap die niet meer weg te denken is. En een topavond bij Anouk. Was fantastisch.

Juni

Juni was een maand met veel mooie momenten. Ik wilde niet kiezen en dat doe ik dus ook niet. Allereerst nam ik mijn vader mee naar Tino Martin in het Olympisch Stadion. Hij is al een tijdje dol op zijn muziek en ik wilde hem eens verrassen. Normaal doe ik veel van dit soort dingen met mijn moeder en ik vond het tijd worden dat wij samen eens op pad gingen. Ik kocht de kaarten en verraste hem met deze middag. We lachten ons suf in de bus (waar hij nooit in gaat), keken onze ogen uit bij de mensenmassa (is ‘ie niet gewend), waren aan het koukleumen omdat het toch wel erg fris was in onze dunne jasjes en zongen onze longen uit ons lijf bij Tino’s bekende hits. Ik vond dit een avond om nooit te vergeten. Superleuk om met mijn vader te kunnen doen.

Over relatief simpele dingen gesproken; er was een foodfestivalletje gaande in Uithoorn en daar gingen we met zijn vieren heen. Ik vroeg of Anke het ook leuk vond om met haar vriend en zoontje te komen en wat een simpele middag zou worden, is opeens een middag geweest om niet meer te vergeten. Het was zó heerlijk. Het weer was top, de kinderen speelden met elkaar, de mannen praatten ontzettend veel, er was veel en lekker eten en het was gewoon ontzettend fijn. Het klopte helemaal en juist het simpele maakt het weer bijzonder.

Skyler is al een tijdje dol op Guus Meeuwis en toen hij het Junior concert aankondigde, zat ik direct klaar om kaarten te bemachtigen. Dat bleek een fantastische keuze want wat was dit geweldig om te doen! Mijn ouders bleven bij Maddox en Raymond en ik reden samen met Skyler naar het Philips stadion voor een heerlijke middag. Skyler keek zijn ogen uit, droeg met trots zijn nieuwe shirt van Guus, zong veel nummers mee en was helemaal in zijn element. Hij heeft het er nog heel erg vaak over en ik vind het oprecht heel jammer dat er dit jaar niks is aangekondigd voor volgend jaar. Zodra dat wel het geval is, gaan we zeker weten weer met onze ‘Brabander’.

In juni stonden we ook een paar weekenden voor het eerst op de camping. In eerste instantie moest ik er enorm aan wennen maar uiteindelijk verlengden we de twee weekenden naar vier. Het was gezellig, het was rustig en het was fijn. Dit weekend kwamen ook Anke en Jirka over voor een nachtje en het was gezellig. Barbecueën, kletsen, zonnen, spelende kinderen. Kon niet beter! We zijn aan het kijken of we volgend jaar weer een paar weekenden ergens kunnen gaan vertoeven. We weten alleen nog niet waar. Ik vond het soms ook wel lastig omdat je geen weekend thuis bent en dus maandag alles nog moet doen qua was en boodschappen. Aan de andere kant bracht het ons veel rust en qualitytime. Dat is ook wat waard.

Juli

In juli ging ik met Raymond naar Royal Park Live waar, verrassend, Anouk optrad. Wat was dit een héérlijke middag en avond. De foodkraampjes waren zo ontzettend lekker, de plekken waren heel erg goed, de parkeergelegenheid was super, de sfeer was top en Anouk was in topvorm. Ik vond het heel fijn dat Raymond met me mee was en we hebben er allebei heel erg van genoten.

Augustus

In augustus waren we op vakantie, voor het eerst met de caravan drie weken naar het buitenland. We vertrokken in juli al, maar ik neem het voor nu mee in augustus. Het waren drie weken waar we van genoten hebben, maar waar vooral ik erg aan moest wennen. Drie weken lang op elkaars lip in een kleine ruimte, weinig te vinden op de campings waar we stonden, echt even wennen aan het kamperen. Maar achteraf was het heel erg fijn en we zijn zeker van plan om aankomend jaar ook in de zomervakantie de caravan te pakken. Wel gaan we op zoek naar een camping met topanimatie, haha. We hebben er wel van genoten gelukkig en het behoort absoluut tot mijn favoriete momenten van 2019.

Toen we thuis kwamen van vakantie lag mijn boekcontract op de mat. Tsjah, natuurlijk is dat een favoriet moment geweest! Ik heb er al veel over verteld, dus voor nu hou ik het hierbij. Dit is werkelijk een droom die in vervulling gaat en dan ook nog bij zo’n fantastische partij.

September

Een heel fijne avond in september! Anke app’te me met de vraag of ik mee uit eten wilde en toen ik haar vertelde dat ik op dat moment even geen geld had hiervoor, nám ze me mee uit eten. Super lief. Het was zo’n fijne avond die we allebei even nodig hadden. Lekker eten, goed gezelschap, daar doe ik het wel lekker op als ik de foto’s van hierboven zo bekijk. Dit was een avond met een gouden randje om niet meer te vergeten.

Oktober

In de herfstvakantie logeerde Skyler bij opa en oma en dat betekende dat we in het weekend met zijn drietjes waren. Ik had nog een uitnodiging liggen van Dierenpark Amersfoort en we vonden het leuk om samen met Maddox op pad te gaan. Met Skyler hebben we natuurlijk veel dingen kunnen doen toen hij kleiner was en nog alleen was, maar met Maddox miste ik dat echt een beetje. Deze dag was zo fijn! Maddox genoot heel erg van alle aandacht en wij genoten van hem.

November

In november was Skyler jarig en werd hij 6 jaar. Met een klein groepje vierden we dit en met zijn allen kochten we voor hem een Nintendo Switch. Een schot in de roos! Hij speelt er vrijwel dagelijks op. Zes jaar was voor hem echt een bepaald mijlpaal en hij was dan ook de hele dag ontzettend trots. In zijn feestblouse!

Nadat ik thuis kwam van het concert van Tino Martin in het Olympisch Stadion, kocht ik direct kaartjes voor zijn theatertour omdat ik het zo leuk vond. Ik luister sinds dat concert zo vaak naar zijn nummers, haha. In november was het zover en reed ik naar Hoorn om met mijn ouders mee te gaan naar het theater. Het was heel erg gezellig en toch leuk om dat met zijn drietjes te kunnen doen!

Aan het einde van de maand vierden we Sinterklaas bij mijn ouders. Sinterklaas kwam zelf ook nog op bezoek met zijn Pieten en de gezichten van de kinderen toen ze binnenkwamen waren goud waard. We hebben weer veel gelachen en genoten.

December

Raymond was 5 december jarig en ik wist niet zo goed wat ik hem cadeau kon doen. Uiteindelijk vroeg ik mijn ouders op zaterdags op te passen zodat ik gezellig met Raymond uit eten kon. Hij vindt La Cubanita altijd erg lekker en dus was de keuze snel gemaakt. Het was onwijs fijn om weer even samen weg te zijn en lekker te kletsen zonder kinderen die er dwars doorheen tetteren. Een avond die weer even doet beseffen: dit moeten we vaker doen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 14 december 2019 / 11:53

    wat een heerlijk overzicht meis. en zeker vaker doen even een avondje met je mannetje weg 😀