(~215 B)
Help! We zijn taxi-ouders geworden met fanatieke sporters in huis

Help! We zijn taxi-ouders geworden met fanatieke sporters in huis

Ik vond er iets van. Van ouders van kinderen die de hele week een druk programma hadden. Ouders die dan taxichauffeur moesten spelen, omdat hun kind veel te doen had in een week. Of omdat de ouders vonden dat hun kind veel moést doen in de week. De hele week naar school gaan is toch al druk genoeg? Boy, I was wrong. Net zoals alle dingen waar je over kunt oordelen als je nog geen kinderen hebt, is het hierbij ook: je kunt er pas over meepraten als je zelf ouder bent. Inmiddels ben ik moeder van twee jongens van 10 en 6. En aangezien ze beide fanatieke sporters zijn, zijn Raymond en ik wel erg vaak taxichauffeur in de week. Toen ik een mail kreeg van de voetbalvereniging met daarin de boodschap dat Maddox naast spelen op zaterdag ook een training doordeweeks kan gaan volgen, kwam er nog een activiteit bij in de agenda. Man, wat is die agenda dan snel gevuld.

Basketbal

Skyler is fanatiek basketballer. Hij vindt het leuk, wordt steeds beter en zit in de U12 waar ook wedstrijden bij komen kijken. Op dinsdag en donderdag traint hij 1.5 uur, en daarnaast is daar voor een paar maanden ook de maandag bij gekomen. Op maandag begint hij om 18.00 uur, op dinsdag en donderdag is dat om 17.30 uur. Het zijn ook nog eens drie verschillende locaties in Aalsmeer. Raymond neemt dit vaak voor zijn rekening. Dat is fijn. Het begint rond etenstijd en eindigt rond de tijd dat Maddox gaat slapen. Zo kan Maddox gewoon in zijn ritme blijven. Af en toe komt er iets tussen waardoor ik even moet rijden, of kan Skyler meerijden met een vriendje. In het weekend komen daar wedstrijden bij. De afgelopen weken stond dat even on hold, maar vanaf het nieuwe jaar speelt Skyler ongeveer eens in de twee weken een wedstrijd, vaak op zondag.

Fanatiek

Ik vind het ontzettend leuk dat hij zo’n fanatieke sporter is geworden. Hij is sinds een paar maanden ook helemaal dol op voetbal en staat op school altijd in het doel als keeper. Het liefst gaat hij ook op voetbal, maar dat is helaas niet te combineren met basketbal. Voor nu kiest hij voor basketbal; ik ben benieuwd hoe dat volgend seizoen gaat zijn.

Kickboksen

Ook Maddox is een fanatieke sporter. Al ruim een jaar zit hij op maandag op kickboksen in Uithoorn. Dat begint om 15.30 uur, en dus moeten we na school gelijk door. Over een paar weken mag hij naar een hogere groep en wordt het nog serieuzer. Die lessen zijn een half uurtje later, maar ook een kwartier langer. Het geeft ons iets meer ademruimte na school, maar ik ben wel later thuis. En dus is dat weer even puzzelen met de basketbaltraining van Skyler en het avondeten tussendoor. Op vrijdag heeft Maddox nog zwemles om 14.30 uur. Dat vindt hij helaas niet zo leuk, maar het is wel nodig. Inmiddels is hij een jaar bezig en ik denk dat we daar nog wel een jaar bij op mogen tellen als we willen dat hij ook zijn B haalt. Ik hoop in ieder geval dat zijn A snel in the pocket is, zodat hij B op een andere dag kan doen. We hebben namelijk vanaf januari nog iets te doen op vrijdagmiddag; voetbal.

Voetbal

Sinds een paar weken zit Maddox namelijk ook op voetbal. Hij vindt voetbal echt de bom en wilde graag bij dezelfde club als zijn vriendje voetballen; Amstelveen Heemraad. Hij zit daar bij de mini-pupillen, maar dat is tot 6 jaar. Omdat Maddox in april 7 wordt en goed meekomt, mag hij vanaf januari naar de J07. Een mooie kans, omdat hij dan ook wedstrijden mag spelen tegen andere clubs. Wat hij nu doet, is vooral een half uur speels trainen en daarna een half uurtje met elkaar een potje voetballen. De J07 is ‘serieuze’ business, voor zover het serieus is op deze leeftijd. Hij kan dan trainen op dinsdag en/of vrijdag om 17.00 uur, en moet op zaterdag een wedstrijd spelen. Het zijn voor ons allebei geen gunstige trainingsdagen, maar hij moet minimaal 1x per week ergens aanwezig zijn. Omdat dinsdag zijn BSO-dag is en ik hem niet na een uur kan ophalen (zonde van het geld én van mijn werkdag), wordt het de vrijdag. Na zwemles heeft hij dan even een moment thuis, om vervolgens te voetballen. Het is dat hij het zelf wil, anders had ik hem alweer van voetbal afgehaald, haha. Op zaterdag speelt hij dan een wedstrijd, thuis of uit. Hopelijk kunnen we zwemles snel vaarwel zeggen, zodat hij zich alleen maar met voetbal hoeft bezig te houden op vrijdag. Ik gun hem dat diploma zo.

Taxi-mama en -papa

De zwemles op vrijdag en het kickboksen op maandag neem ik voor mijn rekening; Raymond doet het basketballen op maandag, dinsdag en donderdag. Nu komt daar dus ook voetbal bij. Op vrijdag en op zaterdag. Het ziet er naar uit dat ik dat ga doen, in ieder geval op vrijdag. Zaterdag kunnen we dan hopelijk een beetje om en om, of misschien gezamenlijk om hem aan te moedigen. Als Skyler ook op zaterdag moet basketballen, zullen we gaan opsplitsen. En als Skyler op een zondag moet spelen, hebben we de week in ieder geval lekker gevuld, lol.

Woensdag

Op woensdag hebben we dan niks in de agenda, halleluja. Alhoewel ik voor Maddox liever voetbal had gehad op woensdag, in plaats van vrijdag.

Het is dat de kinderen beide fanatieke sporters zijn en er zelf zoveel van genieten. Ik vind het namelijk héél erg veel. Als iemand anders me dit had verteld voordat ik moeder was, had ik diegene voor gek verklaard. Maar nu zit ik er middenin. En verklaar ik onszelf voor gek. Maar hé, alles voor de kinderen. En zolang ze sport leuk vinden, wil ik dat alleen maar stimuleren. Ikzelf heb het namelijk nooit leuk gevonden. Dus wij springen in de auto en taxi-mama en taxi-papa rijden de kinderen naar waar ze heen moeten. Met liefde. En soms een kleine zucht. Maar van de woensdag blijft iedereen af!

Delen:
Secured By miniOrange