Gelezen boeken in juni

Gelezen boeken in juni

Sinds de vakantie zit ik in een enorme leesflow. In Turkije las ik maar liefst zes boeken uit en in de maand juni, thuis, waren dat er vijf. En vijf boeken thuis lezen in een maand is voor mij héél erg veel. Ik ben nogal snel geneigd om ’s avonds op de bank voor de televisie te ploffen of om de hele avond te scrollen op mijn telefoon, maar de laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat ik mijn e-reader pak om een boek te lezen. En dan gaat het hard. Ik hoop dat ik deze leesflow kan vasthouden en dat ik jullie zo af en toe kan updaten over welke boeken ik zoal heb gelezen. In de maand juni waren dat er dus vijf en ik zal ze vandaag met jullie delen.

Schermafbeelding 2018-06-19 om 13.04.08

Schrijven vanuit je hart – Natalie Goldberg

Dit veelgeprezen boek is een gepassioneerde oproep om zo intens mogelijk te schrijven vanuit je essentie. Het boek is opgebouwd uit 64 hoofdstukjes van hooguit drie pagina’s, waarin een advies wordt uitgewerkt. Het zijn zonder uitzondering pittige teksten die tot de verbeelding spreken en de lezer stimuleren om zijn dromen waar te maken: schrijven alsof je leven ervan afhangt.

Al een tijdje wil ik graag meer schrijven. Nu schrijf ik al bijna dagelijks voor Mommyhood en dat vind ik heerlijk, maar sommige dingen zijn erg privé om te delen en wil ik wel graag kwijt. Nu vond ik steeds de rust niet om gewoon eens te gaan zitten schrijven voor mezelf. Ik ben nogal perfectionistisch en vind het vreselijk als ik lelijk schrijf, te snel schrijf, fouten maak of een paar dagen opeens niks meer weet neer te pennen. Vervolgens heb ik er helemaal geen zin meer in en is mijn schrijfzin weg. Heel erg jammer! Dit boek werd me getipt door iemand die vervolgens na het lezen van dit boek binnen een maand een heel notitieboek volschreef. Mijn nieuwsgierigheid werd groot en ik begon direct na de vakantie met lezen. Laat ik beginnen met zeggen dat ik het boek zelf eigenlijk helemaal niet zo leuk vond om te lezen. Ik vond het nogal langdradig en de korte hoofdstukken werden erg vervelend. Ook de adviezen en schrijfopdrachten vielen me wat tegen. Maar, en dat is wel echt een positief ding en eigenlijk iets waarom dit boek geprezen moet worden, het heeft me wel aan het schrijven gekregen. De boodschap ‘laat alle perfectie los, let niet op spelling, leestekens en opmaak, kies een pen die lekker en snel schrijft en schrijf!’ heeft iets in me los gemaakt en sindsdien schrijf ik. Bijna iedere dag in een mooi boekje. Nee, het is niet foutloos en mijn gedachten gaan zo snel dat mijn pen het af en toe niet bij kan houden waardoor het onleesbaar wordt, maar het lucht op. Het is een fijne uitlaatklep en ik vind het prettig om hier af en toe even wat tijd voor vrij te maken. Het boek sprak me dus niet echt aan; de boodschap was aanwezig en heeft me aan het werk gezet. In dat opzicht dus tóch een fijn boek.

Je koopt het boek hier via deze link.

9200000059721119

Miracle Morning – Hal Elrod

Met Miracle Morning heeft auteur Hal Elrod – zelf het levende bewijs dat deze methode werkt – mensen geholpen meer in het leven te bereiken. Tienduizenden mensen zijn er met behulp van dit boek al in geslaagd grote veranderingen in hun leven door te voeren. Deze methode hielp hen een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan te leiden. Introduceer 6 simpele, nieuwe gewoontes in je leven: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven, en merk zelf het verschil. Elrod laat in deze praktische gids zien hoe iedereen aan de hand van deze zes nieuwe gewoontes in 30 dagen kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends.

Oké, ik ga eerlijk met jullie zijn; een uur opstaan zit er echt niet in. Ik ben allang blij dat ik momenteel aan zes uur slaap kom en dat het slapen van Maddox beter gaat, dus dat uurtje extra ’s ochtends koester ik met heel mijn hart. Ik zal me dus (voorlopig?) niet gaan wagen aan die miracle morning. Toch vond ik het erg inspirerend om te lezen want er staan een hoop dingen in die je ook overdag kunt doorvoeren. Mediteren, lezen, schrijven, bewegen, visualiseren, affirmaties. Het zijn veranderen die voor meer rust, balans en geluk kunnen zorgen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zo ben ik meer aan het lezen, schrijf ik bijna iedere dag en heb ik het sporten en wandelen weer opgepakt (twee keer in de week sporten en ik zet bijna iedere dag 10.000 stappen). Wat betreft visualiseren, meditatie en affirmaties ben ik lerende. Ik probeer het mediteren af en toe maar ben daar nog te onrustig voor. Hetzelfde geldt voor die affirmaties uitspreken. Dat voelt toch een beetje ongemakkelijk. Ik heb in ieder geval al mooie stappen gezet en ben benieuwd naar wat het allemaal nog meer gaat doen voor me. Zeker een boek dat door mijn hoofd blijft spoken om de boodschap, ondanks dat ik dus echt niet dat uur eerder ga opstaan. Wie weet later, als Maddox doorslaapt, haha.

Je koopt het boek hier via deze link.

9200000090489864

Sexdagboek – Heleen van Royen

Dit is een boek over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad. Waarom het er nu pas is? HvR: ‘Het bespreken van je seksleven is een taboe. Daar heb je het niet over. En daarom moet dit boek worden geschreven. Iemand moet het doen. Laat mij dat dan maar zijn.’

Tsjah, Heleen heeft een punt; het is een taboe en je leest en hoort niet veel over iemands seksleven. Ook op Mommyhood zal ik het niet echt bespreken omdat het gewoon iets persoonlijks is. Maar mevrouw van Royen doet het wel, 365 dagen lang schrijft ze over het leven tussen de lakens. En in het bos, op de keuken, tegen de douchewand, etc. Heel eerlijk, over hoe vaak, op welke manier en hoe het er allemaal aan toe gaat. Tot in de details. I can’t help it: ik vind dit reuze interessant. Wel is het heel erg plat geschreven en zit je er direct op de eerste pagina goed in. Ik moest er even aan wennen maar al gauw had ik de smaak te pakken. Wat ik wel een beetje stom vond, is het feit dat het vooral veel om haar vriend draait. Het is nogal veel hem plezieren, hem tot een hoogtepunt krijgen en om het lekker plat te houden ‘je benen wijd doen omdat hij dat wil’. Dat begon me heel erg tegen te staan maar zo gaat het er blijkbaar gewoon aan toe bij hen thuis. Toch is het een leuk kijkje in het seksleven van iemand anders. Hoe zij zich voelt, hoe zij ook bepaalde struggles kennen maar ook om te lezen hoe het er ook aan toe kán gaan. Ik ben zelf het tegenovergestelde van Heleen en juist daarom vond ik het intrigerend.

Je koopt het boek hier via deze link.

Schermafbeelding 2018-06-19 om 13.05.32

Leven en laten leven – Hendrik Groen

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgekinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de ti de jd begint te dringen.

Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven…

De dagboeken van Hendrik Groen zijn absolute bestsellers. Ik heb ze allebei gelezen en ik vond het wel oké boeken. Ik was niet zo enthousiast als anderen, maar toch enthousiast genoeg om ook dit boek aan te schaffen. Vooral omdat het verhaal op de achterflap me nieuwsgierig maakte. Dit boek is dus geschreven door ‘Hendrik Groen’, maar is totaal anders dan de twee dagboeken van eerder. Het is een op zichzelf staand verhaal.
Het verhaal vond ik heel erg leuk! Het heeft me van begin tot eind bezig gehouden en ik vond het leuk genoeg om niks te skippen en lekker door te lezen. Ik wilde ook continu mijn boek erbij pakken en dat is een goed teken. Wel vond ik de korte hoofdstukken van twee of drie pagina’s niet zo lekker lezen. Net als bij Schrijven vanuit je hart begon ik me op een gegeven moment te ergeren aan de schrijfstijl. Schrijf gewoon door, haha. Maar dat is echt de schrijfstijl van de schrijver en daar moet je aan wennen als je dit boek wil lezen. Al met al een leuk boek en voor mij zeker de leukste van de drie van Hendrik Groen. Alhoewel zeker niet iedereen het met me eens gaat zijn.

Je koopt het boek hier via deze link.

Schermafbeelding 2018-06-27 om 16.40.11

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe

We’ve been convinced that happiness is something that only comes once we hit that goal weight, get those washboard abs, shrink ourselves down and change every part of ourselves. We believe that our bodies are the problem, but the truth is that our bodies are not the problem. How we’ve been taught to see them is the problem… it’s time for us all to stop believing the lies, and take our power back. Megan’s body image issues began when she was five years old. She spent her childhood chasing thinness, and at fourteen found herself spiralling into anorexia. After recovery she spent years dieting, binging, losing and gaining weight. Then she found body positivity, quit dieting, and finally escaped the cult of thin. Now she’s determined to let as many people as possible know the truth: that we are all good enough as we are. With her inimitable flair, whip-smart wit and kickass attitude, Megan argues for a new way of seeing ourselves, and a world where every body is celebrated. Where there is no such thing as a bikini body diet’ and 97% of women don’t hate the way they look. A powerful call to arms as much as it is inspirational and practical, this book is the life-changing answer you’ve been looking for.

Ik las de Nederlandse versie en vertel jullie er dinsdag meer over in een uitgebreide review. Het boek is al te pre-orderen bij Bol.com.

* Dit artikel bevat affiliate links, dit houdt in dat ik een heel kleine commissie ontvang als je via mijn links de boeken aanschaft.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.