Deze 6 (!) boeken las ik op vakantie (hoe dan?!)

Deze 6 (!) boeken las ik op vakantie (hoe dan?!)

‘Zeg, hoe kun jij zoveel lezen op vakantie als je met kinderen bent?’ Die vraag kreeg ik ooit al eens gesteld toen ik met Skyler naar Bali ging en ik daar een heel hoop las, maar ook in Turkije kwam de eReader weer heel veel voorbij en deelde ik het ene na het andere boek via Instagram Stories.

Eigenlijk heb ik een aantal antwoorden op die vraag. Ten eerste houden we de vakantie rustig zodat ik tijd héb om een boek te pakken. We willen af en toe wel op pad maar gebruiken een vakantie ook gewoon om lekker bij te komen. Bovendien was het zo dat we bijvoorbeeld in Bali geen hele dagen op pad wilden met een toen nog peuter. Af en toe wat leuks doen en andere dagen heel chill. Daarnaast wordt er overdag nog geslapen. Skyler toen in Bali en Maddox nog twee keer per dag in Turkije. Als ik boven zat bij Maddox kon ik lekker anderhalf uur lezen maar ook als ik bij het zwembad lag werd mijn eReader er vaak bij gepakt. Skyler heeft inmiddels de leeftijd dat hij zichzelf goed kan vermaken en dat gaf me toch wel een paar momenten per dag om iets voor mezelf te doen. Natuurlijk werd hij niet aan zijn lot overgelaten maar ik hoef niet iedere minuut naar hem om te kijken. Scheelt ook zeker wel dat opa en oma mee waren en ook regelmatig even met Skyler gingen zwemmen of een rondje gingen wandelen bij de zee. Als laatste hanteren wij gewoon een bedtijd op vakantie. Als Maddox wat later in de middag had geslapen was dit rond 21:30 uur maar op die tijd lagen Raymond en ik er nog niet in. Skyler wilde een aantal keer bij opa en oma ‘logeren’ en voila, zie hier nog een extra uur a anderhalf uur dat ik mijn boek erbij kon pakken. O ja, en nog iets: thuis zit ik constant met mijn telefoon en op vakantie heb ik dat ding een stuk minder vaak gepakt. Heel, heel erg fijn. Ik heb dus lekker genoten van de rust en las maar liefst zes boeken uit. Vandaag ga ik ze met jullie delen.

9200000080496520

Fuck the quarter life crisis – Femke Kamps

In Fuck the quarterlife crisis gaat Femke, twintiger én ervaringsdeskundige, in vier overzichtelijke thema’s – social media, succes, relaties en geluk – op zoek naar antwoorden op moeilijke vraagstukken en uitdagingen waar twintigers mee worden geconfronteerd. Inzichten van verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen vullen Femkes eigen verhaal aan. Want: waarom lijkt het alsof anderen hun shit op orde hebben terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen?

Het resultaat is een praktische life guide met een knipoog voor twintigers, die bol staat van de herkenbare persoonlijke anekdotes, tips en inspirerende verhalen om succes, geluk en (bovenal) jezelf te vinden. Geschreven voor iedere twintiger die meer op schema loopt met het bingewatchen van haar favoriete serie dan qua leven.

In dit boek was ik thuis al begonnen maar uiteindelijk las ik het op vakantie uit. Met moeite, want ik vond het aan het einde wat langdradig worden en heb zelfs delen geskipt. Misschien omdat ik iets ouder ben dan de doelgroep, maar uiteindelijk dacht ik ‘nu weten we het wel’. Het boek bevat zeker goede tips en ik snap helemaal wat er bedoeld wordt met de druk van buitenaf en de generatie waar we nu mee te maken hebben. Het is fijn dat het persoonlijk is en hier en daar wordt aangevuld met ervaringsverhalen van anderen zodat je je kunt identificeren en je ook daadwerkelijk echte verhalen leest. Een paar jaar eerder had ik me er meer in kunnen vinden denk ik. Ik ben er nu een beetje ‘uit’, weet beter wat ik wil en voel minder de druk van buitenaf.

Je vindt het boek hier.

9200000085988387

Voor mij – Jojo Moyes

In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Ik heb onwijs genoten van de eerste twee delen van deze reeks, ‘Voor jou’ en ‘Een leven na jou’. Deel één heeft ze nooit meer weten te evenaren maar deel twee was zeker niet verkeerd. Toen ‘Voor mij’ uit kwam bewaarde ik hem voor de vakantie en nadat mijn eerste boek uitgelezen was, begon ik dan ook direct aan dit exemplaar. Ik kan wel zeggen dat ik me weer helemaal heb verloren in dit boek. Het feit dat ze alleen naar New York ging (hallo bucketlist dingetje!) sprak me al erg aan en ik vond het weer erg fijn om over de personages Lou en Sam te lezen. Nee, het is geen ‘Voor jou’, maar ik las het boek toch weer in een ruk uit en vond het jammer toen het afgelopen was. Ik hou er wel van als ik personages al een tijdje ken en over hun belevenissen kan lezen. Ook al was het soms een tikkeltje voorspelbaar.

Je vindt het boek hier.

9200000087866973

Verras me – Sophie Kinsella

In Verras me van Sophie Kinsella volgen we Sylvie en Dan. Een gelukkig getrouwd stel met een mooie tweeling, een prima huis en een baan die ermee door kan. Op het eerste oog lijken ze alles voor elkaar te hebben. Maar wanneer ze te horen krijgen dat ze nog wel achtenzestig jaar getrouwd zullen blijven slaat de paniek toe. Nog achtenzestig jaar, mijn hemel, hoe dan? Ze besluiten elkaar regelmatig te verrassen om zo de spanning erin te houden. Van fotoshoots tot etentjes. Echter gaat dit allemaal niet zoals gepland. Met een reeks onbedoelde missers als gevolg.

Hoera, weer een boek van Sophie Kinsella! Ik vind haar boeken altijd heel erg leuk en vermakelijk. Haar verhalen zijn steeds weer verrassend en ook dit keer weet ze weer een leuk onderwerp aan te halen. Laat ik beginnen met een negatief puntje: in het hele boek wordt er gesproken van mammie en pappie en mijn god, ik dacht op een gegeven moment echt ‘hou je mond!’ Dat had voor mij wel anders vertaald mogen worden (ik lees alleen Nederlandse boeken) of gewoon normaal geschreven kunnen worden door Sophie Kinsella zelf. Dat gezegd hebbende: het is weer een fijn boekje om bij het zwembad weg te lezen. Zeker niet hoogstaand en ingewikkelde literatuur, maar toch een lekkere chicklit. Verstand op 0 en lezen maar. Prima voor bij het zwembad.

Je vindt het boek hier.

9200000085089607

Super Olcay – Olcay Gulsen & Karin Kuijpers

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. Op eigen kracht zette zij een internationaal modemerk op dat werd gedragen door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. Natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.
In SuperOlcay (gelijknamig aan haar Instagramaccount) vertelt ze vol zelfspot eerlijk over haar bijzondere carrière. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen najoeg. Hooggehakt, soms stuntelend, maar altijd vastberaden. In SuperOlcay deelt Olcay Gulsen haar lessen, ervaringen, successen, fouten en tips. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen.

Vlak nadat dit boek uitkwam kreeg Supertrash een andere CEO en gingen ze uiteindelijk failliet. Dat is een beetje jammer na zo’n inspirerend verhaal. Ik vond het namelijk geweldig om te lezen hoe Olcay begonnen is en hoe ze alles heeft aangepakt. Met veel brutaliteit, proberen, vallen en opstaan wist ze een geweldig bedrijf neer te zetten. Wat ik echt superleuk aan dit boek vond, was dat ze dus ook haar fouten toegaf. Dat ze zeker niet altijd goed gehandeld heeft en dat ze een aantal keer op haar bek is gegaan. Heel inspirerend vond ik dat. Het is mooi om te zien hoe hard ze heeft gewerkt (gevochten) om haar droom na te jagen. Ik vond het een heel vermakelijk boek dat lekker weg las en wat me toch weer een andere kijk op Olcay Gulsen heeft gegeven.

Je vindt het boek hier.

achter-gesloten-deuren-4

Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Jojo Moyes schrijft een leuk boek en ook Sophie Kinsella stelt me nooit teleur. Maar dit, jongens… Dit is mijn favoriet van de vakantie! Wat een spannend boek! Na ons dagtripje naar Kos kon ik echt niet wachten om direct dit boek weer te pakken. Het is meeslepend, spannend en hield me echt in de greep. Je leest hoe alles van kwaad tot erger wordt en hoe het uiteindelijk afloopt zodat je het boek neer kunt leggen vol opluchting en met een diepe zucht. Eén van de spannendste boeken die ik gelezen heb. Ik kies niet zo vaak voor dit genre maar weet dat ik dat nu zeker vaker ga doen.

Je vindt het boek hier.

9200000075854553

De edele kunst of nog giving a fuck – Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik best van zelfhulpboeken hou. Ik lees ze vaak en haal er altijd wel iets uit wat me heeft geinspireerd. Echter is dit boek van Mark Manson toch zó’n eyeopener, dat dit mijn absolute favoriet is qua ‘zelfhulpboek’. In dit boek maakt Mark Manson namelijk korte metten met alle adviezen die je in andere boeken leest. Want weet je wat, je kunt niet je hele leven positief zijn. Je hebt nu eenmaal tegenslagen te verwerken, het is soms gewoon allemaal kut en je hoeft heus niet altijd badass te zijn. Juist door je tekortkomingen en de tegenslagen waar je mee te maken hebt word je gevormd en juist door die momenten en je angsten onder ogen zien groeien we in ons bestaan. Ik vond dit echt een geweldig boek en ga hem zeker niet van mijn eReader verwijderen. Deze wil ik vaker even erbij pakken! Een echte eyeopener en echt iets wat ik even nodig had.

Je vindt het boek hier.

Wat heb ik fijne boeken gelezen en wat heb ik genoten van deze leesflow. Ik merk dat nu ik thuis ben weer regelmatig op mijn telefoon zit en dat ik het lastig vind om het lezen vast te houden. Absoluut een doel voor de komende tijd om lekker te blijven lezen aangezien de eReader nog bomvol staat met leuke boeken.

Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

* Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze links het boek aanschaft.

Share:

14 Reacties

 1. monique
  7 juni 2018 / 07:37

  ik vond het boek achter gesloten deuren van ba paris ook geweldig! ik zou je aanraden ook het tweede boek gebroken van ba paris te lezen… Ook mooi!

  • Shirley
   Auteur
   7 juni 2018 / 10:13

   Oh, die gaat gelijk op de lijst!

 2. 7 juni 2018 / 09:09

  Net toevallig begonnen aan de edele kunst van not giving a fuck en de eerste bladzijdes spraken me al heel erg aan, zo grappig beschreven. Ben heel benieuwd naar de rest. Achter gesloten deur ben ik heel benieuwd naar, gaat op mijn lijstje 🙂

 3. 7 juni 2018 / 09:40

  zo je bent lekker op dreef geweest tijdens de vakantie 😀

 4. 7 juni 2018 / 12:00

  Ik reageer eigenlijk nooit maar jaaa dat is altijd mijn tip aan mensen, laat je telefoon eens liggen en pak een boek of een e-reader, daardoor creëer je opeens veel leestijd per dag, heerlijk.

  Het laatste boek dat ik las is Birk van Jaap Robben, erg mooi <3

 5. Naomi
  7 juni 2018 / 15:51

  Even een print screen gemaakt van “Achter gesloten deuren” klinkt als een goed boek.
  Laatste boek dat ik heb gelezen is “Hoe lang mag ik blijven”. Gaat over een joods meisje die bij 13 adressen onderduikt, van familie tot NSB’ers tot een pension.
  Nu ik mijn examen heb gehad verwacht ik iets meer tijd te hebben om te lezen. Ben nu “Krijg nou tieten” aan het lezen.

 6. 7 juni 2018 / 18:19

  Heerlijk dat je zoveel hebt kunnen lezen! Ik lees ook veel, lukt prima met een kind 😉
  Ik ben nu bezig in ‘Verras me’ en daarnaast nog wat inspiratieboeken over ondernemen. Lees er wel vaker een paar naast elkaar, dan kan ik het boek aanpassen aan mijn stemming 😉
  B.A. Paris gaat op mijn lijstje, klinkt erg goed!

 7. 7 juni 2018 / 18:31

  Enkele weken geleden ook de nieuwe Kinsella gelezen en me ook dood geërgerd aan mammie en pappie 🙁 Het is één van haar mindere boeken moet ik helaas toegeven.

 8. 7 juni 2018 / 18:34

  Grappig de edele kunst heb ik ook net gelezen en deze week een review van op mijn blog gezet. Het gaf mij net even dat zetje dat ik nodig had om een belangrijke beslissing te nemen.

 9. Angela
  7 juni 2018 / 18:41

  Leuke tips, sla ik op voor onze vakantie in augustus!

 10. Jessica
  7 juni 2018 / 22:42

  Ik kom nooit toe aan mijn boeken mss moet ik ook maar eens dringend op vakantie 😉

 11. 10 juni 2018 / 01:31

  Fijn dat je zoveel kon lezen! Er staan een aantal tussen die ik echt wil hebben! Dank voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.