(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Heb ik eigenlijk goede voornemens?

Heb ik eigenlijk goede voornemens?

Als ik google op ‘goede voornemens’ tref ik een artikel van Cosmopolitan over goede voornemens  in combinatie met je sterrenbeeld. Als ik dan kijk bij vissen, mijn sterrenbeeld, zie ik als optie ‘stop met die ene verslaving’ staan. En als ik dán heel eerlijk naar mezelf kijk, zal dat de telefoon zijn. Of anders gezegd: het nutteloze telefoongebruik dat ten koste gaat van mijn tijd die ik veel beter kan gebruiken. Ik zit echt ontzettend veel met mijn telefoon in mijn handen; ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Letterlijk. Het is het eerste dat ik pak als ik wakker word en het is het laatste dat ik weg leg voordat ik ga slapen. Ik lees het nieuws, zit ontzettend veel op social media (met name Instagram) en beantwoord ook mails vanaf mijn mobiel. Ik ben niet echt een website-lezer, maar check wel regelmatig mijn eigen blog en de reacties daarvan. Als ik kijk naar de optie schermtijd op mijn mobiel is vier uur, soms zelfs vijf uur, gebruik meer regel dan uitzondering. En met alle plannen die ik in het nieuwe jaar heb in mijn achterhoofd, kan ik die tijd dus eigenlijk wel beter gebruiken. Al is het alleen maar om een boek te lezen om even helemaal offline te zijn. Ook wil ik mijn projecten beter scheiden. Alles voor werk alleen achter mijn computer en dus niet snel op mijn telefoon terwijl ik met iets anders bezig ben. Iets minder multitasken waardoor ik meer gefocust en productief te werk kan gaan.

Social media

Aan de andere kant is die telefoon voor mij ook ontspanning. Vier uur lang niet, maar ik vind het heerlijk om even domweg te scrollen en andere mensen te volgen. Of om online te speuren naar kleding, mijn winkelmandje vol te gooien en vervolgens te denken dat ik niks nodig heb en alles weer weg te klikken. Maar dit kan dus ook in twee uur, bijvoorbeeld. Ik zou dus graag iets willen minderen met mijn telefoon. Ik ga geen concrete doelen stellen als ‘één uur telefoon is genoeg’, maar ik wil me eigenlijk alleen iets bewuster worden. Pak ik hem omdat ik het écht even wil, of pak ik hem uit gewoonte? Als ik net een half uur op Instagram heb doorgebracht, hoef ik vijf minuten later niet nog een keer te kijken. En wat betreft het werk: dat kan natuurlijk ook op de laptop, waardoor ik niet afgeleid wordt door social media. Op de laptop ben ik namelijk niet op Instagram te vinden (vind ik niet fijn werken), lees ik maar heel af en toe Twitter en scroll ik amper door Facebook (reden eigenlijk onbekend). Het zijn puur de apps op mijn telefoon die me op social media laten zitten.

Nieuwe HP laptop voor mijn twee projecten

Van Coolblue ontving ik een heel mooie laptop van HP, de HP Pavilion x36014-cd0937nd. Een mond vol, maar het komt er op neer dat het een 2-in-1 laptop is die je als laptop én tablet kan gebruiken. Wanneer je het scherm 360 graden draait klap je de laptop in de vorm van een tablet en kun je hem met zowel een stylus pen (niet bijgeleverd) als je vingers bedienen. Het is een compact model want met het 14-inch beeldscherm past de laptop in de behuizing van een 13-inch. Met een gewicht van 1.5 kilo is het een prima exemplaar om mee te nemen voor bijvoorbeeld je werk of je studie. En dat laatste is een van de dingen waar ik hem voor wil gebruiken.

Doordat ik geen afleiding heb van social media, ga ik deze laptop zo inrichten dat ik hem kan gebruiken voor mijn studie en mijn boek. Op mijn andere computer (luxepositie, I know!) kan ik dan meer mijn werk doen, aangezien ik daar alles op heb staan. Ik zorg dat er zo min mogelijk programma’s op zetten en ga zelfs wat websites blokkeren voor mezelf. Misschien een beetje sneu om dat voor een volwassen vrouw te doen, maar ik ken mezelf en word te snel afgeleid. Voordat ik het doorheb zit ik te kijken naar babyfoto’s van Skyler, verlang ik terug naar Bali vanwege de vakantiefoto’s, bevind ik me opeens op Twitter in een hevige discussie over of je je kind wel of geen krentenbol in de supermarkt mag geven als je nog niet betaald hebt en is er zo een uur voorbij zonder enige productiviteit. Misschien dat ik het zo een beetje gescheiden houd en dus ook meer gefocust ben. Als ik voor mijn studie bezig ben, merk ik dat ik direct naar mijn mail wil gaan als ik een pop-up zie verschijnen dat er nieuwe e-mails zijn binnengekomen. Vervolgens inspireert dat me voor een nieuw artikel en voordat ik het weet werk ik weer aan Mommyhood en is er een uur studietijd verloren gegaan. Ik heb dan wel gewerkt, maar dat was op dat moment niet helemaal de bedoeling. En zo gaat het dus constant.

49211293_371411393614080_3819979733089648640_n

48421449_779551912397972_6565879477929246720_n

49048600_379575436199128_6565017078560980992_n 49234238_300669050564056_3080534025694085120_n

Scherm omklappen tot tablet

Het fijne van de HP-laptop is dat het dus een tablet kan worden door het scherm om te slaan. De samenvattingen doorlezen op de bank, nog even een aantekening toevoegen, de opzet voor mijn boek aan anderen laten zien; het heeft me afgelopen twee weken al aardig op weg geholpen. De schrikreacties zijn trouwens ook tof, als je je hele scherm naar achter klapt om de laptop naar een tablet te brengen. De meeste mensen denken dat je dan je hele beeldscherm in handen hebt, haha. Het werkt heel erg soepel en binnen no time heb je ook weer gewoon een laptop op je bureau staan.

Nog een bijkomstig voordeel van de laptop vind ik dat je het scherm kan splitten in twee delen. Zo zoek ik voor mijn studie regelmatig even wat cases op of wil ik meer lezen over een begrip. Door het scherm in tweeën te delen kan ik enerzijds lezen over het begrip en anderzijds meetypen in mijn samenvatting. Echt ideaal. Hetzelfde zal zijn voor mijn boek, als ik wat onderzoeken nodig heb om te verwerken in mijn verhaal (foei, geef ik nu toch iets weg…).

De laptop heeft een heel mooie, clean uitstraling, de accuduur is met negen uur behoorlijk lang en ik vind hem heel prettig in gebruik. Met een i3 processor en 8GB werkgeheugen kun je prima meerdere taken tegelijk uitvoeren. Ik was even bang voor de omschakeling van Apple naar Windows omdat ik al jaren met Apple werk, maar voor de dingen die ik op de HP-laptop wil gaan doen volstaat het prima. Ik denk dat de HP Pavilion echt een uitstekende laptop is voor studenten, mensen die veel onderweg zijn en mensen die ook nog eens een film kijken, zoals bijvoorbeeld in het ov of in het vliegtuig. De beeldkwaliteit is waanzinnig. Door het IPS scherm zijn de kleuren heel realistisch en kun je vanuit andere hoeken ook prima op je scherm kijken. Fijn voor je reisgenoot die iets minder gunstig voor het scherm zit. Of zoals hier thuis; Skyler die er precies voor wil zitten en die Maddox of een vriendje aan de zijkant laat meekijken.

48429809_594177634361419_8395488005032247296_n
49209943_287333488593235_5595405997918126080_n

Qualitytime met Raymond

Als ik dan ’s avonds op de bank zit en wel iets nuttigs wil doen met een scherm, moet ik maar even op zoek naar een leuk weekendje weg. Want dat is ook een goed voornemen; om dit jaar in ieder geval weer wat meer leuke dingen zonder de kinderen en alleen met Raymond te doen. Ik wil sowieso één of twee nachtjes weg en het zou fijn zijn om een paar keer uit eten te gaan. Van de zomer zal er ongetwijfeld weer een leuk festival voorbij komen waar we ook altijd wel van genieten. We plannen veel te weinig qualitytime en iedere keer weer vinden we dat jammer. Maar dat hebben we natuurlijk zelf in de hand!

Goed voor mezelf zorgen

Voor het eerst sinds járen staat afvallen eens niet op mijn lijst met goede voornemens. Beter voor mezelf zorgen wel. Weer lekker sporten om mijn hoofd leeg te maken van alles, weer even wat meer water drinken, af en toe een blokje om tijdens werkdagen om mijn focus beter te houden, regelmatiger eten en zo iets meer de balans houden. En zoals ik donderdag al vertelde: ietsje meer hulp vragen én dingen uitbesteden zou ook prettig zijn. Het blijft iedere keer weer een struggle, terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Het zou hoogstwaarschijnlijk mijn energielevel en futloosheid ook ten goede komen. Op Instagram schreef ik daar gisteren meer over. Ik zou, in het kader van selfcare, ook wel wat meer inspirerende personen op Instagram willen volgen, die bijvoorbeeld wijze lessen delen of soms een e-cursus aankondigen, zoals Mompoint of Charlotte. Van beiden heb ik al veel mogen leren afgelopen weken door hun stories die ze deelden. Als laatste voornemen noem ik weer boeken lezen. Zowel de telefoon als de laptop weg, even uitchecken, offline zijn en me verliezen in een goed verhaal of een boek over zelfontwikkeling. Afgelopen jaren had ik dit steeds als doel en las ik ieder jaar een flink aantal boeken, voor mijn doen. Afgelopen jaar las ik er 38 en dat vind ik een heel mooi aantal. Hopelijk kom ik in 2019 rond hetzelfde aantal.

Qualitytime, tijd voor mijn projecten in plaats van doelloos scrollen, mijn werk en mijn andere twee doelen even lostrekken van elkaar door een andere laptop te gebruiken, goed voor mezelf zorgen en lekker lezen. Met deze voornemens en het behalen ervan ben ik een gelukkig mens. Echter moet ik wel een beetje op mezelf letten. Ik wil zoveel maar het gebrek aan energie houdt me tegen. De onderbroken nachten zijn er nog steeds en ik heb weleens momenten dat ik op de bank zit en denk ‘wat moét ik met mezelf aan?’ Dus ja, altijd veel ideeën en plannen, veel dingen in mijn hoofd die ik wil uitvoeren maar het ook een beetje kijken hoe alles gaat. Roeien met de riemen die ik heb, sommige ballen wat lager houden en als iets echt niet kan, dan maar niet. Dan moet ik keuzes gaan maken, hoe lastig ik dat ook vind. Voor mezelf zorgen staat in ieder geval op 1, want zonder dat kan ik de andere projecten ook niet aan.

De HP Pavilion compacte 2-in-1 laptop is verkrijgbaar bij Coolblue. Ik heb het product gekregen om te testen.
Advertisement

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 30 december 2018 / 11:37

  mooie doelen meis op die laptop na haha die komt er hier niet in 😉 allergies voor windhoos dingen hierzo :D. gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt en die doelen….die mensen zich altijd opleggen werken niet dus gewoon doen waar je zin in hebt 😀

 2. Suzanne
  30 december 2018 / 13:31

  Niets over de laptop, maar ik moet lachen om de krentenbol. Een van mijn buurtsupers heeft te maken gehad met ‘broodjes-terreur’. Mensen die dan broodjes in een zakje deden, maar in de winkel al opaten en niet afrekende. Ik heb het zien gebeuren en twee weken later stond er bij de broodafdeling prominent een bord dat het verboden is ook maar iets te eten in de winkel .

  Een maand ervoor waren ze het spuugzat dat er honden in de winkel kwamen, die kleintjes in tassen en karretjes, dat er prominent en bord naast de ingang stond: Verboden voor honden. Ook in tassen en wagentjes (uitgezonderd hulphonden)

 3. Cindy
  30 december 2018 / 21:31

  Reclamespot onder het mom van een blog!

  • Shirley
   Auteur
   30 december 2018 / 23:40

   Ja, zo werkt reclame op een blog nu eenmaal 🙂 Heb netjes onder de blog vermeld dat ik de laptop heb gekregen. Voor de rest niet betaald gekregen, anders staat er bij dat het een advertorial is.