Iets meer ballen laag houden in 2019: hulp in de keuken

Iets meer ballen laag houden in 2019: hulp in de keuken

Een paar weken geleden was ik bij de laatste Insight-ouderavond op de crèche van Maddox met als onderwerp hoe je als ouder jezelf niet verliest in alle rollen die je ‘moet’ vervullen. Want naast moeder willen we ook die leuke vrouw en vriendin zijn, het huishouden op orde hebben, ons werk goed doen en ook nog eens iedere avond een gezonde maaltijd op tafel zetten. Er kwam toen ook ter sprake wat voor ballen je iets lager zou kunnen houden, door bijvoorbeeld hulp in te schakelen. Denk hierbij aan een betere taakverdeling, hulp in de huishouding, een dag extra opvang, een logeerpartijtje voor de kinderen of misschien wel hulp qua boodschappen doen en avondeten maken. De box van Marley Spoon heeft ons ieder geval in 2018 al vaak geholpen.

Zelf ben ik ook altijd zoekende naar balans en omdat ik alles het liefst zelf doe en dingen maar moeilijk uit handen kan geven, vallen er regelmatig wat ballen op de grond. Ik heb natuurlijk het geluk dat mijn moeder me al jaren iedere vrijdag helpt met wat dingen in het huishouden én de kinderen, ik maak gebruik van de tussenschoolse opvang voor Skyler en heb Maddox een stuk eerder naar het kinderdagverblijf gedaan dan zijn grote broer. De boodschappen laat ik toch wel vaker leveren dan dat ik het zelf haal en afgelopen jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt een maaltijdbox. En ja, dat hoop ik in 2019 wel voort te zetten. Iets meer hulp vragen, tóch iets vaker de kinderen uit logeren brengen en ook wat vaker kiezen voor gemak. Maar wat ik ook heb ontdekt afgelopen jaar en wat ik toch wel leuk vind, is het iets meer experimenteren in de keuken. Ik hou van snel en makkelijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat we altijd maar dezelfde pasta op tafel moeten zetten. En zonder pakjes en zakjes koken is toch eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je de juiste ingrediënten in huis hebt. Ik ben absoluut niet tegen pakjes en zakjes en gebruik het regelmatig én graag, maar afwisseling is goed en het is leuk voor iedereen om af en toe iets verrassends op tafel te zetten.

mommyhood

IMG_4715

Marley Spoon past wat dat betreft ook in 2019 heel erg bij ons; de gerechten worden heel simpel thuis bezorgd waardoor ik geen boodschappen hoef te doen en ook niet hoef na te denken over wat ik wil eten, het is snel en makkelijk waardoor ik tijd overhoud, het is gezond en zonder pakjes waardoor ik iets meer kan experimenteren en ik zet steeds iets anders op tafel. Ik heb al flink wat recepten van ze mogen maken en alles stond binnen een half uur op tafel, was heel erg lekker en, heel erg fijn, de kinderen -vooral Maddox- smulden er ook van. En dat is best een prestatie, gezien ik kinderen heb gemaakt die niet alleen slecht slapen, maar ook niet echt goed eten.

Tijdens de drukte afgelopen week was het fijn dat de box van Marley Spoon weer binnenkwam. Raymond was steeds laat waardoor ik er alleen voor stond, er was veel geregel rondom Sinterklaas en Kerst en qua werk is het ook wat drukker dan normaal. Tel daarbij op dat ik niet zo goed tegen al die prikkels tegelijk kan en de kinderen juist hyperactief waren en je zult snappen dat de maaltijden zorgden voor een iets meer ontspannen avondspits. Ik weet zeker dat we in 2019 nog meer gebruik gaan maken van de maaltijdboxen. Niet iedere week want daar vind ik het iets te prijzig voor, maar zodra ik weet dat ik iets meer rust kan gebruiken en hulp nodig heb, is het Marley Spoon die me hierbij gaat helpen. Het is fijn dat je nergens aan vast zit en de dienst kan gebruiken wanneer jij denkt deze nodig te hebben. Vorige keer was dat toen Raymond op zakenreis was; nu was dat tijdens de drukke decembermaand en in het nieuwe jaar gaan we zien wanneer ik denk dat we weer eens moeten bestellen.

Natuurlijk ga ik jullie weer laten zien wat we hebben gegeten en dit keer koos ik voor twee pastagerechten omdat ik dan zeker weet dat de kinderen hun bord leeg eten. Vooral Maddox is dol op heel veel soorten pasta. Als daar nog flink wat groente doorheen zit, ben ik een gelukkig mens. Ook kijk ik altijd naar de bereidingstijd en ga ik voor snel. Ik ben dol op de gerechten die 20 minuten duren en heb dan ook de tijd gefotografeerd om te zien of het daadwerkelijk binnen 20 minuten af was. 20 minuten heeft het helaas niet gehaald; 21 minuten wel. Daar nemen we genoegen mee, haha. Vaak ga ik ook voor maaltijden die ik eerder kan bereiden, bijvoorbeeld ’s middags. Als ik dan Maddox uit school heb gehaald en pas rond 18:00 uur thuis ben, vind ik het fijn om vrijwel direct aan tafel te kunnen. Misschien wat laatste handelingen of een laatste topping eroverheen, maar dat is het ook wel. Pasta leent zich daar natuurlijk uitstekend voor.

IMG_4698 IMG_4699 IMG_4700 IMG_4702

Allereerst aten we een heel verrassende pasta met pestosaus en boerenkool. Vooral Raymond was hier gelukkig mee toen de maaltijden binnenkwamen. Ik ben niet zo dol op boerenkool en maak dan ook nooit een stamppot. Dit wilde ik wel proberen en het was heel, heel erg lekker. Zo lekker, dat we het de volgende dag weer hebben gegeten omdat we heel veel over hadden (we nemen altijd de box voor 3-4 personen en dat is meer dan genoeg). De spekjes en pestosaus waren een heerlijke combinatie.

Op de site van Marley Spoon en de receptenkaart lees je duidelijk over de ingredienten en de allergeneninformatie, iets wat ik heel erg prettig vind. We wisten dat in dit gerecht koemelk verwerkt zat en zoals jullie inmiddels weten reageert Maddox daar niet zo best op. Toch hebben we hem dit gewoon gegeven qua avondeten omdat we het af en toe moeten blijven proberen volgens de kinderarts. Hij smulde ervan, zoals je ziet op de foto! We zagen wel een flinke reactie, maar we waren ervan op de hoogte en dit was onze eigen verantwoordelijkheid. Jammer, maar voor ons wel een bevestiging dat we nog even rustig aan moeten doen melk melkproducten. Volgende keer selecteren we dan ook weer zuivelarm. Ook fijn dat dat kan!

IMG_4733 IMG_4734 IMG_4735 IMG_4736 IMG_4740

Het tweede gerecht was een pasta met tomaten en artisjokken. Binnen 20 minuten op tafel en heel erg smaakvol. Niet mijn favoriete gerecht van Marley Spoon omdat ik toch niet zo gek blijk te zijn op artisjokken, maar de combinatie was helemaal prima en de rucola en mozzarella maakten het helemaal af. Voor Maddox lieten we heel simpel de mozzarella achterwege.

Wil jij ook gebruik maken van Marley Spoon? Met de code MOMMYHOOD2019 krijg je maar liefst 50% korting op je eerste box. Je kunt hem hier bestellen. Probeer het eens!

Share:

1 Reactie

  1. 28 december 2018 / 11:08

    je weet hoe ik erover denk 😉 maar het ziet er wel lekker uit !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.