(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Eetdagboek van Maddox (17 maanden & buiten de deur met KMA)

Eetdagboek van Maddox (17 maanden & buiten de deur met KMA)

Maddox is 17 maanden en ik vond het wel leuk om weer eens een eetdagboek met jullie te delen. Dat valt altijd goed in de smaak! Maddox zit momenteel in een fase waarin hij niet zo best eet, maar gelukkig trekt dat steeds meer bij en zit hij weer bijna op zijn normale eetpatroon. Dit eetdagboek is van vorige week woensdag, toen we ’s ochtends samen thuis waren en ’s middags bij de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Omdat daar veel van geitenmelk wordt gemaakt (dacht ik…) nam ik geen lunch mee voor Maddox. Helaas kwamen we toch wat bedrogen uit, maar uiteindelijk waren er twee heerlijke dingen voor Maddox waar hij van gesmuld heeft.
Daar moet ik toch steeds wel aan wennen, dat hij niet zomaar alles kan eten. Terwijl ik voor Skyler heel simpel naar de bakker loop of ergens poffertjes of een saucijzenbroodje kan bestellen, moet ik voor Maddox altijd wel iets mee hebben of zeker zijn van de opties die ze op de plaats van bestemming hebben. Je gaat eraan wennen maar af en toe denk ik nog ‘o ja…!’ Sowieso heb ik altijd wel een tussendoortje mee zoals de fruit- of granenreepjes van Nestlé die echt groot favoriet zijn, en soms kies ik ook nog wel voor een stuk fruit of heel simpel een gesmeerde boterham met jam.

Anyway: ik heb weer een dag Maddox’ eten gefotografeerd en ga je laten zien wat onze protesterende dreumes van 17 maanden naar binnen heeft gewerkt afgelopen woensdag.

mommyhood

foto1

Goedemorgen! Ik heb niet zulke goede ontbijters thuis dus we beginnen eigenlijk altijd met een cracker. Skyler eet er twee met chocopasta en Maddox wil er niks op. Ze drinken daar beiden een beetje limonade bij, maar Maddox drinkt ook nog eens slecht en doet een hele dag met een fles of beker. Gelukkig krijgt hij nog wat flessen melk.

foto2

Als we Skyler hebben weggebracht gaan we rond 09:00 uur fruit eten. Maddox eet vaak een banaan en als ik het in reepjes snij, eet hij alles op. In stukjes hoeft hij het niet, haha.

foto3

Maddox slaapt een uurtje en om 12:00 uur halen we Skyler op. Daarna rijden we door naar het Amsterdamse Bos om te lunchen en te spelen bij de geitenboerderij. Skyler eet een saucijzenbroodje en voor Maddox weet ik het even niet. Ik ga eerst voor deze beker aardbeien, daar is hij altijd dol op. En wat slokken appelsap.

foto4

Als ik vraag wat er koemelkvrij is, kunnen ze me alleen zekerheid garanderen bij de soep. En laat Maddox nu dol zijn op soep (en goed reageren op bouillon waar toch ook vaak melk in zit verwerkt). Het is een schot in de roos en Maddox geniet. Gelukkig!

foto5

Smullen.

foto6

Eenmaal thuis wil ik dat Maddox nog een boterham eet voor het slapengaan maar dat weigert hij. Dan nog maar een cracker. Die gaan er altijd wel in.

foto7

Tijd voor het middagdutje. Hij slaapt vaak nog één keer, tenzij hij wat rot heeft geslapen en/of vroeg wakker is. Zoals vandaag. Hij gaat met een flesje warme melk slapen. Dit is dan 180ml water en zes schepjes poedermelk. Dat gaat helemaal op waardoor hij toch weer wat vocht en voedingsstoffen binnenkrijgt.

foto8

Als hij wakker wordt is het tijd voor wat lekkers en geef ik Maddox een granenreep van Nestlé. Zoals ik in de intro al zei is hij dol op deze reepjes en ze zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen. De ene keer neem ik de fruitrepen mee tijdens het doen van de boodschappen en de andere keer neem ik de bosbes- of de granenreep. Dit keer dus de granenreep! Echt een aanrader voor als je (koemelkvrije) tussendoortjes zoekt.

foto9

Knuffelen en eten. Maddox geniet er echt van en neemt zijn tijd om hem lekker op te eten.

foto10

Tijd voor het avondeten. We eten pas om 18:15 uur en dat is eigenlijk wat laat omdat Maddox tussen 18:30 uur en 19:00 uur in bed ligt. Meestal betekent laat eten ook slecht eten maar zijn lievelingseten broccoli staat op het menu en daar geniet hij altijd erg van. Samen met zoete aardappel uit de oven en een paar stukjes kipschnitzel.

foto11

Bakje appelmoes na!

foto12

Maddox gaat iets later naar bed dan normaal en zoals altijd gaan we naar boven met een papfles. Die maak ik nog steeds met Nestlé Pyjamapapje 8 granen omdat Maddox die onwijs lekker vindt en omdat het hem een goede bodem geeft voor de nacht. Ik maak dan 180ml water, zes schepjes poedermelk (nu nog Neocate en hopelijk over een paar weken sojamelk) en dan vier flinke koffielepels pap.

foto13

Welterusten moppie!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. 28 september 2018 / 09:26

  leuk om te zien en te lezen want mijn grote vriend allemaal eet. en ja snap dat het af en toe zoeken en aanpassen is maar ik denk dat je over een tijdje niet meer beter weet :D. en ik het zou makkelijk zijn als alle eet gelegenheden een menu hadden met wat hij allemaal wel mag

 2. 28 september 2018 / 20:09

  Leuk om te zien! En wat een verschillen zitten er toch tussen kindjes he. Mn jongste is 14 maanden en eet zeker het dubbele van wat Maddox doet als ik dit zo zie. Hij ontbijt bv met 2 boterhammen. Maar krijgt dan ook geen melk of sap, alleen maar water. Ik ga ook eens een eetdagboek plaatsen 🙂

 3. L
  29 september 2018 / 13:20

  Leuk om te lezen, hier ook een zoontje die tot 4,5 jaar kma heeft gehad, kon ook niets hebben met melk erin én at bij voorkeur niet. Vanwege beperkte groei heeft hij jaren aan de pepti gezeten zodat hij iig voedingsstoffen binnenkreeg, gaf mij opluchting. Wellicht ook een overweging voor jullie?

  • Shirley
   Auteur
   29 september 2018 / 13:23

   Wij geven Neocate 😉

 4. Mariska
  30 september 2018 / 19:29

  Ons zoontje is dol op gekookte havervlokken (in water-zit dus geen melk bij!). Wij nemen vaak de grove vlokken van de AH. Klein beetje granola erbij en smullen maar! Maar is ook lekker met kokosvlokken 🙂 en vult onwijs goed!

 5. H.K
  1 november 2018 / 23:27

  Vraagje: als ik het goed heb staat bij de granen pap mogelijk sporen van melk. Maddox heeft hier geen last van? Ik ‘durfde’ deze niet te gebruiken.

  • Shirley
   Auteur
   2 november 2018 / 08:36

   Nee, ‘sporen van’ gaat hier altijd goed!