(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Een zwak voor schoolfoto’s

Een zwak voor schoolfoto’s

Het is iets waar ik al maanden naar uit keek voordat Skyler op school startte; de schoolfoto. Ik weet niet precies waarom want ik maak zelf ook altijd genoeg foto’s, maar ieder jaar een leuk portret van je kind, gemaakt door iemand anders achter de camera, is toch heel erg leuk om te hebben. Het weerspiegelt ook een beetje de groei die jouw kind door de jaren heen doormaakt en daar heb ik een enorme zwak voor. Het liefst sleep ik mijn kinderen maandelijks zo’n fotohokje in maar ja, dat is ook weer zoiets.

Ook op het kinderdagverblijf

Oh, wat baalde ik enorm dat Skyler eind september op school mocht starten twee jaar geleden en de schoolfotograaf vlak daarvoor langs was geweest. De foto van het eerste jaar moesten we dus direct al missen. Gelukkig kon ik mijn hart ophalen bij Maddox op de crèche; daar komt namelijk ook een schoolfotograaf en toen hij daar net zijn wendagen had, werd hij direct op de kiek gezet. Van hem heb ik er dus inmiddels al twee, van Skyler is nu net de tweede binnen en over niet al te lange tijd komt de fotograaf weer bij Maddox op school. En hoe de foto’s ook zijn; ieder jaar moet ik er minstens één om een verzameling aan te leggen.

De eerste schoolfoto van Maddox met 6 maanden.

De tweede schoolfoto van Maddox met 1.5 jaar.

Samen op de foto

Een paar weken geleden hing er een briefje op school; de schoolfotograaf zou weer langskomen en als je jouw kind met een broertje of zusje ook samen op de foto wilde laten zetten, mocht je jezelf even inschrijven. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Hoe tof, een schoolfoto van mijn jongens samen? Ik zag het al helemaal voor me; twee stoere jongens met hun armen over elkaar of twee jongens die op de grond liggen in dezelfde pose. Toen de dag aanbrak voor dit moment, zorgde ik er dan ook voor dat beide jongens er goed uit zagen en dat we op tijd aanwezig waren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik zag het al helemaal voor me: twee snoetjes, liggend op hun buik en lief lachend in de camera. Een foto van de jongens op groot formaat voor ons in huis en wat extra afdrukken als cadeau voor opa en oma. Want ja, ik heb een zwak voor schoolfoto’s en toen ik het formulier zag hangen om broertjes en zusjes in te schrijven, was ik dan ook de eerste met de pen in de aanslag en droomde ik van het resultaat 🥰 Ehm, ja. Dat werd hem dus even niet. Ik ben benieuwd of er in ieder geval één foto tussen zit die een beetje bruikbaar is. Zou ik heel knap vinden 🤣😅 Met klotsende oksels bijna je kind smeken om even op de foto te gaan terwijl naast je iedereen heel rustig en voorbeeldig gaat liggen. Volgend jaar een nieuwe poging. Of toch maar gewoon niet 🙊🙈 #omjekapotteschamen #enallekindjesliefzittenenliggen #eigenwijzepeuter #maddoxoverload #schoolfoto #kinderenmeteeneigenplan

Een bericht gedeeld door Shirley Visser (@shirleyvisser) op

Fiasco

Maar what was I thinking? Maddox is een echt peutertje van 2.5 en weet precies wat hij wil. En vooral wat niet. Ik had dus kunnen weten dat de poses die ik in mijn hoofd had een grote strijd op zouden leveren. Terwijl ik naast ons drie schattige meisjes op een rij zag liggen met matchende haarbanden waarvan de jongste nog een baby was, weigerde Maddox te gaan staan op het witte doek. Hij rende weg, gilde, draaide zich om en wat Skyler en ik ook probeerden, het werd hem gewoon niet. Ik zag daar mijn droom van een leuke foto van mijn jongens in duigen vallen. Met het zweet op mijn rug, een pesthumeur en stiekem een lachbui vanwege het feit dat de meisjes nog netjes op de grond lagen en die van mij weer eens heel wat anders deden, liepen we naar huis. Toen ik later hoorde dat het bij een klasgenoot van Skyler ook niet lukte en dat zijn zusje ook niets anders deed dan gillen, voelde ik me niet zo alleen. Volgend jaar maar weer proberen, dacht ik nog. En toen kwam Skyler gisteren met de schoolfoto’s uit school.

Skylers eerste schoolfoto in groep 2.

Leuk resultaat

Ik weet niet hoe de schoolfotograaf het voor elkaar heeft gekregen, maar toen ik inlogde in het bestelsysteem, zag ik mega leuke foto’s. Oké, het waren zeker niet de poses die ik in gedachten had, maar het weerspiegelt wel precies hoe Skyler en Maddox zijn. De foto van Skyler alleen is top en belandde al vrij snel weer in mijn virtuele mandje, maar ook de foto’s van hen samen zijn heerlijk en heb ik besteld. Voor in hun fotoboek, en misschien wel eentje voor in huis. Mijn schoolfoto-hart gaat hier in ieder geval harder van kloppen en zodra de afgedrukte versies binnen zijn, werk ik met liefde de schoolfotoboeken weer bij die ik heb.

Nu aftellen tot de fotograaf bij Maddox op school komt. Ik kan nu al niet wachten!

Skylers tweede schoolfoto in groep 3.

De foto samen!

En nog eentje samen!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. 2 oktober 2019 / 09:36

  oh zo gaaf he shir 😀 zag er gister ook al een voorbij komen van je en smelte even weg 😀

 2. Gaby
  2 oktober 2019 / 09:50

  Super leuke foto’s

 3. Jessica
  2 oktober 2019 / 10:01

  Knappe foto’s!
  Volgende week worden die van mij getrokken ik hoop op een even mooi resultaat 😉

 4. N
  2 oktober 2019 / 10:10

  Ik vind die laatste foto perfect hoor, past zo in een reclameboekje.

 5. Kim
  2 oktober 2019 / 13:26

  Oo ik hou ook zo van de schoolfoto’s. Vorig jaar de eerste keer voor onze kleuter en ook gelijk haar broertje voor een zus/broer foto. Ik heb ook alles besteld toen haha. Zelfs door een vriend nog laten fotoshoppen omdat ik een combinatie van twee foto’s wilde die van Skyler en Maddox zijn ook super leuk geworden!

 6. 2 oktober 2019 / 15:10

  Je hebt prachtige jongens! Het zijn ook veel leukere foto’s dan die van vroeger, haha. Ik kan me van mezelf alleen een foto herinneren waar ik met alle geweld met mijn pop op moest (waar ik nooit mee speelde, maar alleen het kale hoofdje van bekrast had met pen, dus geen idee wat me bezielde), waardoor het lijkt alsof ik met mijn hoofd op m’n knie zit. Tja.