Drie maanden na de buisjes; hoe gaat het?

Drie maanden na de buisjes; hoe gaat het?

Het is alweer drie maanden geleden dat ik met Maddox in het ziekenhuis was voor het plaatsen van buisjes. Maddox was met 10 maanden nog erg jong maar zoals de KNO-arts al zei: ‘anders ben je hier over twee maanden evengoed voor de ingreep.’ Ik had niet verwacht dat de arts al zo snel zou handelen maar toen ik vertelde over de aanhoudende oorontstekingen zette hij ze er maar al te graag in. Op 13 februari was het zover en hoe simpel de ingreep ook eigenlijk is, ik vond het verschrikkelijk om mijn kleine man daar in het ziekenhuis te zien. Net zoals bij Skyler vond ik de narcose echt heel erg en vind ik het vreselijk om ze zo te zien vechten en ze vervolgens zo slap te zien worden. Maar goed, daar zal iedere ouder last van hebben want het is natuurlijk nooit leuk om je kindje zo te zien.

We zijn inmiddels drie maanden verder en ik kan wel zeggen dat het hier voor verbetering heeft gezorgd. Niet de verbetering dat hij hierdoor nu wél doorslaapt, maar wel vanwege het feit dat de oorontstekingen minimaal zijn. De eerste maand na het plaatsen van de buisjes was héél erg vreemd. Hij kreeg een loopoor en dat is eigenlijk niet zo gek na zo’n ingreep. Na de oordruppels die we van de KNO-arts kregen was dat vrij snel verholpen. Echter is hij de hele maand na het plaatsen van de buisjes heel erg uit zijn doen geweest. Maddox zat continu aan zijn oren te trekken, sliep amper, had geen energie, wilde amper eten en was totaal zichzelf niet. Ik trok aan de bel en na een bezoekje aan de KNO-arts kon hij niets anders zeggen dan dat alles gewoon goed zat. De buisjes zaten mooi op zijn plek en het feit dat Maddox steeds aan zijn oren zat, hield verband met de reden dat kleine kinderen ze vaak voelen zitten. Wel moesten we door naar de kinderarts vanwege zijn ‘rare gedrag’.

Bij de kinderarts is hij helemaal onderzocht en uiteindelijk kwamen we erachter dat Maddox een virus te pakken had. Gewoon een heel slechte timing, zo rond de plaatsing van de buisjes waardoor ik dacht dat het daarmee te maken had. Nu ben ik nog wel van mening dat Maddox lang last heeft gehad van de narcose, ondanks dat de artsen zeiden dat het een licht roesje was. Een narcose is een narcose en op zijn klein lichaampje kan dat natuurlijk gewoon effect hebben. Maar al met al viel het dus mee en waren het slechte eten, slechte slapen en het weinig energie hebben voornamelijk te wijten aan het virus en aan het feit dat hij hier wat moeilijk van herstelde.

Sinds het plaatsen van de buisjes heeft Maddox –naar mijn weten- twee keer oorontsteking gehad. Eén keer vlak na de ingreep en één keer afgelopen week. Beide keren zijn de oren goed gaan lopen en dat is een heel verbetering ten opzichte van voor de plaatsing. Toen bleef alles in zijn oor zitten en daar had Maddox enorm veel last van. Dat hij nu buisjes heeft betekent niet dat hij geen oorontsteking meer heeft of dus geen pijn heeft, het zorgt er simpelweg voor dat de troep uit zijn oor kan komen, de druk dus verminderd en hij er zo minder (lang) last van heeft.

Bij zowel Skyler als Maddox hebben de buisjes veel verlichting gegeven. Skyler heeft na de plaatsing toen hij 14 maanden was, misschien nog twee keer oorontsteking gehad. Maddox heeft nu, na drie maanden, ook twee keer oorontsteking gehad. Moet ik er wel bij zeggen dat bij Skyler ook de neusamandel is verwijderd en dat de KNO-arts dat bij Maddox nog niet wilde doen omdat hij er nog te jong voor was. Maddox is veel vaker nu verkouden dan Skyler na de ingreep en de oren blijven dan natuurlijk een gevoelig puntje. Voor allebei de kinderen is het in ieder geval een heel goede keuze geweest om de buisjes te laten plaatsen. Ondanks dat ik een maand na de narcose een beetje paniekerig was. Om een virus, zo blijkt achteraf.

Share:

2 Reacties

  1. Cindy
    23 mei 2018 / 07:48

    Fijn om te lezen! Dat van die narcose, dat lijkt me het engste. Hier gaan binnenkort de neusamandelen eruit en buisjes er in. Niet vanwege de oorontstekingen, maar vanwege dof horen. Zit alleen al weken te wachten op de OK datum en wat dat betreft heb ik geen geduld…

  2. 23 mei 2018 / 09:19

    fijn om te horen dat het toch wat uitgehaald heeft meis. ik heb er totaal geen ervaring mee want de meiden hebben dat nooit gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.