(~215 B)
Dit vind ik het meest fijn aan ons huis

Dit vind ik het meest fijn aan ons huis

Toen we ruim vijf jaar geleden verhuisden naar Aalsmeer, moest ik echt ontzettend wennen. We kwamen uit Amsterdam Osdorp en hadden daar een appartement, alles gelijkvloers, met een tram voor de deur die me binnen no time naar het centrum bracht. Hier in Aalsmeer kregen we opeens een groot huis met tuin en een bushalte een kwartier lopen verderop die er met flink wat stops 45 minuten over zou doen om me naar onze hoofdstad zou brengen. Ik moest wennen aan de rust hier in de straat en aan het feit dat ik niet zomaar overal naartoe kon. Ook had ik hier helemaal geen vriendinnen en moest ik voor mijn gevoel echt alles weer opnieuw opbouwen, ook al was Amsterdam nog relatief dichtbij. Gelukkig is het goed gekomen. We wonen hier nu heerlijk en ook al droom ik af en toe nog van een huis in Amsterdam als ik in de hoofdstad wandel, de kans is ontzettend klein dat we ooit weer terug gaan keren.

Er zijn heel wat dingen die ik fijn vind aan ons huis, maar dit zijn toch wel de vijf meest fijne:

Mooie, ruime keuken

In ons vorige huis hadden we een prima keuken, maar toen we dit huis voor het eerst gingen bezichtigen werd ik echt verliefd op deze keuken die we nu hebben. Een keuken met kookeiland is toch wel iets in een grotemensenhuis en dat maakte het voor ons wel heel erg echt, haha. Met twee mooie, gele barkrukken is het een gezellig plekje en ik vind het heerlijk dat we zoveel ruimte hebben. Wat ons betreft gaat de keuken niet vervangen worden, maar het is wel altijd leuk om je ogen open te houden en rond te snuffelen.Online werd ik al verliefd op een houten keuken van Budgetplan, ook al zal dat hier niet passen bij de houten vloer. Dromen en rondkijken mag altijd!

Genoeg ruimte in de woonkamer voor de jongens

Als mensen hier voor het eerst bij ons binnenkomen, is vaak het eerste wat zij zeggen: ‘wow, wat groot en wat veel ruimte!’ Onze woonkamer is heel erg groot en dat is absoluut ook iets waar we in dit huis voor gevallen zijn. Met alles in een grote, open ruimte hebben we evengoed nog genoeg plek over voor de jongens om te spelen. Dat vind ik heel belangrijk, dat niet alles zomaar in de weg ligt, en dat ze heerlijk beneden kunnen rommelen zonder dat ze gelijk tegen meubels aan zitten. We hebben de woonkamer zo ingericht dat er in het midden een open ruimte is ontstaan waar de jongens heerlijk hun gang kunnen gaan. Met de speelhoek in de hoek hebben ze lekker de ruimte om te spelen.

De huiselijke sfeer met de open haard en de houten vloer

Ik ben een echte huismus en geniet er onwijs van om met een kleedje op de bank te kruipen. Nu kan ik van ons niet echt zeggen dat we mega interieurstylisten zijn en echt oog hebben voor detail, maar ik vind wel dat wij een gezellige, huiselijke sfeer hebben. Daar kan ik echt heel blij van worden. De houten vloer vervloeken we vaak vanwege de vlekgevoeligheid, maar het zorgt wel voor warmte. En ondanks dat de open haard en het hele meubel eromheen veel ruimte in beslag neemt, zorgt het wel voor een warme uitstraling. Ik kan daar heel erg blij van worden en als het allemaal is opgeruimd beneden, de kinderen liggen op bed en ik nestel me op de bank, voel ik me echt heel erg thuis op deze plek.

Een grote tuin

Ik ben zelf niet zo’n tuinmens. Of anders gezegd: ik wás niet zo’n tuinmens. Nu met de kinderen begin ik het steeds meer te waarderen. Lekker in de tuin met een kop koffie, ’s avonds een hapje eten, de barbecue aan en de jongens op de trampoline. Ik geniet ervan als ik de jongens zie genieten van het buitenzijn. We zijn nog steeds op zoek naar een mooi tuinmeubel (haha, een never ending story) en de overkapping moet er ook nog komen, maar uiteindelijk gaat het een mega fijne plek worden. Is het eigenlijk al, maar echt de finishing touch gaat het wel afmaken.

Iedereen een eigen plekje

Dat waardeer ik misschien nog wel het meest aan ons huis: we hebben genoeg ruimte voor iedereen. Nu hebben we geen gezin met tien kinderen, maar het is fijn dat we allemaal ons eigen plek weten te vinden. De jongens hebben allebei hun eigen plek, Raymond kan lekker zijn ding doen op zolder, in de tuin en de slaapkamer en ook ik heb inmiddels een fijne plek voor mezelf gecreëerd. Ook al zijn we met zijn allen thuis; er is genoeg plek om even je eigen moment te pakken en jezelf terug te trekken. Skyler vindt het bijvoorbeeld heerlijk om boven in zijn kamer te gamen en ik werk graag achter mijn bureau. En terwijl Raymond dan op zolder aan het werk is, vindt Maddox het fijn om een grote treinbaan te bouwen in de woonkamer. Het kan allemaal. En dat maakt het een heel fijn huis. Ons huis!

Delen:
Secured By miniOrange