(~215 B)
Mijn nieuwe werkplek!

Mijn nieuwe werkplek!

Al sinds het begin van het bloggen werk ik aan de eetkamertafel. Ik vind het prettig om beneden te zitten en had eigenlijk niet veel nodig. Maar maanden geleden liep ik Lollipopland eens binnen en viel mijn oog op een prachtig bureau. Ik zag deze al helemaal staan bij ons thuis! Echter, ik zat prima aan de eetkamertafel… Ik zette het idee uit mijn hoofd, maar steeds vaker kwam dat eigen plekje toch in mijn hoofd. Het liefst een heel eigen ruimte, maar ik ken mezelf langer dan vandaag. We hebben boven geen kamer over en dat zou betekenen dat ik in de slaapkamer of op zolder moet gaan zitten. Twee ruimtes waar prima een bureau past, maar wat niet hetzelfde is als beneden. Beneden voel ik me comfortabel, ik vind het fijn om overzicht te hebben, om te zien en horen wat er om me heen gebeurt en vind het fijn dat ik ook wat qua werkzaamheden kan doen als de jongens thuis zijn. Bovendien hebben wij boven altijd de radiators uit omdat we houden van frisse slaapkamers en op zolder eigenlijk nooit zo lang verblijven dat we daar de kachel aan moeten zetten. Aangezien ik een behoorlijke koukleum ben, zit ik dus het liefst beneden. Als mijn ouders of vrienden kwamen eten, was het wel altijd een gepuzzel om weer ruimte te maken. Ik gebruikte toch wel een derde van de ruimte voor al mijn spullen. En opeens was dat klaar; ik wilde een eigen werkplek!

Ik wilde niet meer horen dat er teveel boekjes en papieren op tafel lagen, dat er zaken opgeruimd moesten worden waar ik nog iets mee wilde doen, dat ik steeds weer mijn spullen die ik dagelijks nodig heb moest opruimen en ik wilde weer eens lekker met zijn allen aan tafel eten en niet de kinderen op de kop hoeven zetten als opa en oma bleven eten. Wat eigenlijk iedere vrijdag het geval is. Ik vertelde aan Cindy, de eigenaresse van Lollipopland, dat ik het bureau wilde hebben en gelukkig had ze hem na al die maanden nog staan. Meant to be! Ze bracht die week kerstcadeautjes langs met een gehuurde auto en gelukkig paste mijn bureau daar ook in. Toen ik vorige week buiten de deur aan het werk was heeft ze hem langs gebracht en inmiddels staat hij te pronken in de woonkamer. Precies waar ik het meest prettig werk. Ik heb het speelmeubel verkocht, ga wat leuke manden aanschaffen voor het speelgoed en er is ruimte gemaakt voor mijn eigen plekje. Een plek waar ik heerlijk aan kan werken en al mijn troepjes kan verzamelen zonder dat er iemand last van mij heeft. En de eetkamertafel is vrij! Voor etentjes met vrienden, mijn ouders of gewoon voor een mooi bos bloemen.

Ik ga hem je laten zien! Voor nu werk ik op een laptop omdat mijn iMac dringend leeg gehaald moest worden omdat ‘ie steeds vaker vast ging lopen. Een andere keer zul je hier dus mijn grote beeldscherm zien staan. De laptopstandaard en het toetsenbord heb ik gekregen van hoesjesdirect.nl (iPhone 11 hoesjes van hoesjesdirect.nl zijn ook echt heel tof!), Het bureau is one of a kind, dus daar kan ik helaas geen link naar maken.

Dit is hem! Ik heb de stoel er ook bij gekocht en daar ligt nu een lekker zacht kleed op. Vind dit heerlijk werken!

Ik vind het design echt prachtig en ben verliefd op de ruimte ik nu heb, haha. Dit is ook echt verboden terrein voor Raymond en de kinderen en alleen mijn spullen zijn hier toegestaan. Zo fijn!

De eerste lade links gebruik ik voor alle papieren, post en bonnetjes waar ik iets mee moet. Opruimen bijvoorbeeld, haha. En voor de administratie, in de agenda zetten, wachten op antwoord, etc.

Daar onder bewaar ik mijn boekjes. Een dagboek, een boekje voor aantekeningen omtrent cursussen en persoonlijke ontwikkeling, wat andere boekjes voor snelle notities en gewoon nieuwe notitieboeken. Daar ben ik dol op en nu ligt het mooi opgeborgen. Ik kan de plankjes verschuiven, heel leuk als ik meer vakken wil.

Onder het bureau heb ik deze schuifplank, waar ik eventueel het toetsenbord op kan opbergen. Gebruik ik eigenlijk niet.

Rechts liggen wat andere zaken die ik snel wil kunnen pakken; koptelefoon, nagelvijl, e-ereader, herhalingsrecepten. Heel random eigenlijk, lol.

Dit kastje heeft twee lades die ik kan uitschuiven. Dit is nog vrijwel leeg, alhoewel ik de onderste lade gebruik voor mijn laptop als ik deze niet gebruik.

Dan nog bovenop. Ik heb een super leuke lamp op het oog, maar voor nu volstaat deze prima. Ik werk graag met een lampje aan. Mijn nieuwe agenda voor 2021 (alhoewel ik alweer over ben op een planner, haha), een pen en mijn etui van Studio Noos voor mijn pennen en stiften.

Hier een mooie standaard van Sissy-Boy, waar ik mijn dagelijkse notitieboek bewaar waar alles voor mijn werk in staat, twee boeken waar ik de komende tijd mee aan de slag wil en een kinderboek voor een artikel op Mommyhood. Voor de rest altijd mijn fles water omdat ik meer wil drinken en de Inner Compass Cards, omdat ik dat mooi en fijn vind, om dat soms te gebruiken als ik vastloop voor een artikel of mijn dagboek.

Dat was hem. Ik ben superblij met mijn plekje en werk er nu al graag aan. Ik kan niet wachten tot ik het huis weer voor mezelf heb en écht meters kan gaan maken!

 

Delen:
Secured By miniOrange