(~215 B)
Dingen die ik koop, maar echt nooit opmaak

Dingen die ik koop, maar echt nooit opmaak

Er is een aantal dingen die ik koop en die ook altijd opgaan. Denk aan shampoo, al mijn zalven, repen chocola (haha). Maar er zijn ook een paar producten die ik aanschaf en wel gebruik, maar die vervolgens niet opraken. Waarvan ik te veel heb, dingen die ik uiteindelijk vergeet of simpelweg blijf kopen. En tot mijn grote verbazing kom ik die ook altijd tegen tijdens het opruimen…

Mascara

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik maak een mascara dus nooit op. Ik gebruik het een maand of drie en switch dan naar een nieuwe. Omdat dat beter is voor je ogen, maar ook omdat ik de substantie dan niet zo fijn meer vind werken. Omdat ik een budget mascara van Essence gebruik, neem ik dat ook vrij makkelijk mee als ik naar Kruidvat ga. Resultaat: altijd mascara op voorraad en daardoor snel kunnen switchen als ik denk dat het nodig is. En nee, dan is ‘ie echt nog niet op.

Zwemluiers

Zwemmen buiten de vakanties om doe ik vrijwel nooit met de kinderen. Skyler is sowieso nooit een waterrat geweest en met Maddox kan het gewoon niet zo heel vaak vanwege zijn huid. Een ochtend zwemmen staat voor ons garant aan een week eczeem en smeerrituelen. Tijdens vakanties wordt er wel gezwommen en in combinatie met de zon, een uv-pak en goede verzorging houden we het eczeem best aardig in bedwang. Ik koop voor een vakantie dus altijd een pak zwemluiers omdat Maddox nog niet zindelijk is. En eigenlijk doe ik dit iedere vakantie, zonder te weten of het pak zwemluiers de vorige keer op is gegaan. Inmiddels kom ik in iedere tas, iedere kast en iedere koffer wel een zwemluier tegen, haha, En ja, helaas zijn deze nu te klein voor deze periode. Misschien dat ik toch eerder de keuze had moeten maken om over te gaan op wasbare zwemluiers. Voor die periode dat we het gebruiken… De uitwasbare zwemluier van Nappy’s was zeker een optie geweest. Voor nu hopen we Maddox binnen nu en een paar maanden zindelijk te krijgen, maar wie weet dat ik er toch eentje aanschaf om de zomer mee te overbruggen.

Notitieboeken

Tsjah, je blijft een stationary-liefhebber of niet. Ik heb inmiddels zoveel notitieboeken verzameld, dat ze overal in huis wel te vinden zijn. En zelfs als je goed zoekt vind je er geen één die is volgeschreven. Dat is me namelijk in mijn hele leven nog niet een keer gelukt. Ik schrijf een paar pagina’s en vind dan weer een leuker of mooier exemplaar. Het is zelfs zo erg dat als ik over stap naar een nieuw boekje, ik constant mijn vaste lijsten overschrijf. Hoe vaak ik alle concerten van Anouk al heb overgeschreven… Stomme tic en veel te tijdrovend, maar ach. Iedere gek zijn gebrek, zullen we maar zeggen. Misschien dat het me ooit lukt om mijn herinneringenboek vol te krijgen. Ik ben in ieder geval daar wél heel fanatiek mee.

Pennen

We hebben zoveel pennen in huis, en dit is in het verleden niet heel anders geweest. Zelfs op de basisschool of op de middelbare school heb ik geen enkele balpen leeg geschreven. Als ik nu naast me kijk naar het pennenbakje dat ik heb staan, acht ik de kans klein dat dit in de toekomst ooit een keer gaat gebeuren. Nee, pennen gaan nooit op. Op een vulpen op de lagere school na, dan.

Vitaminepillen

We hebben een paar potjes vitaminepillen in huis maar op die van de kinderen na is er nog geen enkel potje ooit leeg gegaan. Er komt alleen maar meer bij, omdat ik me vaak iets laat aansmeren, een tip krijg via social media of van mijn moeder hoor dat ik ‘echt dat moet gaan slikken omdat dat goed voor me is’. Inmiddels heb ik van alles wat in de keukenla, vergeet ik het negen van de tien keer en maanden later tijdens het opruimen besluit ik het toch maar weg te gooien… Zonde, want het is hartstikke prijzig. Misschien moet ik het naast mijn anticonceptiepil leggen op mijn nachtkastje, om er zo een vast iets van te maken.

Vertel eens, wat heb jij nog nooit op gemaakt of blijft bij jou altijd ongebruikt in de kast staan?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 7 mei 2020 / 10:19

  hhahah mijn highligters en mascaras want daar heb ik voor jaren voorraad van 😀 en notitieboekjes ook maar dat komt gewoon omdat ik elke keer weer een nieuwe leuke zie

 2. sarina
  7 mei 2020 / 10:22

  Bodylotion raakt bij mij nooit op omdat ik eigenlijk heel vaak de vaseline van de huisarts gebruik om mijn droge huid mee in te smeren. Ieder jaar kan ik wel een paar potjes of flessen weggooien die ik heb gekregen of zelf aangeschaft omdat het mij zo handig leek om in huis te hebben.

 3. Kelly
  7 mei 2020 / 11:15

  Haha zo herkenbaar! Hier ook notitieboekjes (hoewel mijn huidige die ik als dagboek gebruik eindelijk vol lijkt te komen) en haar stylingsproducten! Dan verander ik weer van kapsel waardoor ik het met andere producten in model moet brengen dus koop ik weer nieuwe (die ik dan vaak ook nog had liggen….)

 4. Sandra
  7 mei 2020 / 11:32

  Mascara! Ik plak altijd een sticker met de datum erop als ik een nieuwe aanbreek en gooi het 3 maanden daarna weg (Clinique), ik houd de aanbiedingen dus altijd in de gaten.
  Ik slik mijn vitamine pillen altijd bij het ontbijt, ik heb van die medicijn bakjes die je voor een week kan vullen. Verder maak ik kruiden nooit op, ik vergeet ze te gebruiken en vervolgens zijn ze over datum

 5. 7 mei 2020 / 11:53

  Leuk om te lezen! Vooral de notitieboekjes en pennen zijn herkenbaar. Als ik naar de Action ga, kan ik het me nooit laten om een notitieboekje mee naar huis te nemen. Want ja, ze zien er leuk uit en ze zijn spotgoedkoop. Dat ik er thuis nog tien heb liggen, maakt op dat moment niet uit 😉 Wat ik ook nauwelijks op gebruik, zijn huishoudproducten. Denk aan allesreiniger, wc reiniger enzo. Als ik in de Action ben (ja opnieuw, haha), dan neem ik altijd een nieuwe fles mee. Ik heb namelijk geen idee hoe veel ik thuis nog heb staan. Met als gevolg dat ik nog huishoudproducten heb voor een heel jaar. Slechte gewoonte van mij!

 6. Sabine
  7 mei 2020 / 16:19

  Zonnebrandcrème, want ja je moet ieder jaar nieuwe kopen ivm de factor. Labello’s, ik raak ze altijd kwijt en met het opruimen vind ik ze weer, maar heb dan geen idee hoe oud die is. Dus gooi ik m maar weg. En bodylotion, zo’n fles is gewoon veel te groot voor mij. Dan vind ik weer een nieuwe aanbieding en gaat de oude de prullenbak in met de grote schoonmaak.

 7. 8 mei 2020 / 08:57

  Mijn vitaminepillen neem ik netjes bij het ontbijt maar pennen en notitieboekjes tsja haha. Mascara doe ik ook weg na een maand of 3 en ik ruim elk jaar wel mijn keukenkastje uit want daar verzamel ik dus blijkbaar ook van alles wat dan weer over de datum raakt. Verder ben ik wel redelijk consequent in het opmaken.

 8. Nicole
  9 mei 2020 / 11:23

  Notitieblokken koop ik en start ik alleen de eerste vijf bladzijdes. En crèmes en parfum die wat duurder zijn omdat ik zonde vind om ze te snel op te maken en uiteindelijk half gebruik weggooi. Is echt niet af te leren ook!

Secured By miniOrange