(~215 B)
Dit wordt mijn herinneringenboek

Dit wordt mijn herinneringenboek

Heb je haar weer met haar notitieboekjes en ideeën! Ik hoor het jullie denken, haha. Ik deel regelmatig iets over leuke boekjes, waar ik momenteel mee bezig ben of dingen die ik spot. Ik word er gewoon keer op keer weer blij van en vind het leuk om dit met jullie te delen. Na talloze keren te zijn begonnen met een bullet journal heb ik dat idee maar laten varen. Echter zocht ik wel een ander mooi doel voor een notitieboek met strepen (!!!) dat ik laatst kocht. Deze mocht écht niet ongebruikt in de kast blijven staan. Na het jullie gevraagd te hebben op Instagram, kreeg ik vaak te horen dat ik er een dagboek, herinneringenboek of dankbaarheidsboek van kon maken. Nu ben ik nogal perfectionistisch en wil ik in een dagboek dagelijks schrijven. Ook ben ik zo perfectionistisch dat ik een dankbaarheidslijstje ook iedere dag wil opschrijven. Echter is er niet iedere dag iets leuks om te melden. Ook heb ik geen zin om iedere dag te schrijven en aangezien het dan een verplichting wordt, weet ik zeker dat het na een week of twee in de kast beland. Maar inmiddels ben ik begonnen! Ik heb het boekje omgedoopt tot herinneringenboek waar ik af en toe ook dankbaarheidslijstjes in ga toevoegen. Geen zware kost en alleen maar leuke dingen. Zodat het steeds weer een feestje is als ik er in mag werken. En ik het daarom blijf doen. Denk ik. Vraag me over een jaar nog eens hoe het met het gestreepte boek staat.

Anyway: ik deel de laatste tijd veel pagina’s op Instagram en ik krijg continu vragen over welk boekje dit is, wat dat voor fotoprinter is, waar mijn stickers vandaan komen en waar ik de inspiratie vandaan haal. Ik dacht: dat ga ik jullie eens vertellen en laten zien op Mommyhood.

Allereerst: dit mooie notitieboek is van Nuuna en het is een A5. Het papier is heerlijk en het boek heeft veel pagina’s. Ik ben er dus voorlopig nog wel in bezig. De voorkant vind ik fantastisch met de strepen en de tekst prêt-à-écrire (klaar om te schrijven) maakt het voor mijn gevoel helemaal af. De pagina’s zijn genummerd en loopt tot bladzijde 256. Voorin begin je gelijk met een bladzijde en dus heb je geen inhoudsopgave of iets dergelijks. Die zou je zelf nog kunnen maken. Nuuna wordt vaak gebruikt voor bullet journalling en ik heb al vaker van deze notitieboeken gebruikt. Mocht je 256 pagina’s te veel vinden, kun je ook gaan voor een slim-variant. Deze telt 176 pagina’s en is verkrijgbaar in diverse designs. Helaas niet deze met streepjes. Die is wel verkrijgbaar in A6, mocht je voorkeur naar iets kleiner gaan. Ik shopte het boekje bij My Lovely Notebook, waar ik eigenlijk altijd mooie notitieboeken bestel (no spon, heb de boekjes zelf gekocht). De clip kocht ik trouwens eens op Etsy.

2019-06-11 13.45.53

2019-06-11 13.46.21

De printer waar ik mijn foto’s mee print is de Sprocket. Ook deze kocht ik zelf, al een hele tijd geleden via coolblue. Je downloadt de app op je telefoon en dan kun je je foto’s doorsturen naar de Sprocket, die ze dan print op klein formaat. De afmetingen zijn 5 bij 7,6 centimeter en het wordt gedrukt op zelfklevend fotopapier. Je kunt ze dus gebruiken als sticker en dat maakt het voor mij ideaal om hiervoor te gebruiken. Het papier is wel heel erg prijzig; voor 30 euro heb je zo’n 50 vellen. Gelukkig zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden. Ik heb de Sprocket dus al een tijd in huis omdat ik het zo’n hebbeding vond, en heb er nu eindelijk een goede bestemming voor gevonden. Van de leukste dagen print ik de foto’s en deze plak ik dan heel gemakkelijk in de Nuuna. Dan ben ik klaar om mijn pagina’s op te zetten.

2019-06-11 13.46.13

Ik schrijf alleen over de meest leuke en bijzondere dagen. Dat kan een simpele woensdagmiddag zijn die enorm leuk uitpakt, iets bijzonders op school, een playdate, een uitje met vrienden, op pad met zijn vieren, concerten, vakanties, etc. Ik schrijf niet speciaal voor de kinderen, maar vooral voor mezelf. Ik heb bijvoorbeeld ook mijn dag met Debbie erin verwerkt. Het is dus niet zo dat ik dit boek speciaal voor Skyler en Maddox op zet. Wel kunnen ze er gewoon in kijken, omdat er niks in staat dat veel te privé is. Het zal ook gewoon grotendeels over hen gaan. Het is dus ook niet te vergelijken met een dagboek; daar heb ik een ander persoonlijk boekje voor.

Als ik ga beginnen, selecteer ik eerst de foto’s. Ik ga voor twee a drie foto’s per dag en plak deze dan op de pagina. Vervolgens gebruik ik mijn Stabilo-stiften om de dag en datum op te schrijven. Ik pak mijn stickerboeken erbij (ik ben echt een hoarder op dit gebied en heb de afgelopen jaren flink wat aangeschaft in de bullet journal/Filofax hypes) van Create365, Studio Stationary, Ban.do en MUS en ga gewoon random plakken. Toen ik de vraag kreeg waar ik mijn inspiratie vandaan haal, kon ik dan ook niets anders antwoorden dan: ik doe maar wat. Natuurlijk kijk ik naar filmpjes van Creachick en vind ik dat leuk en inspirerend, maar in de Nuuna ben ik maar gewoon wat gaan doen en dat pakt toevallig goed uit.

Als de hele pagina staat met datum, foto’s en stickers, ga ik schrijven. Hiervoor gebruik ik een zwarte pen van Micron. Ik heb met mezelf afgesproken dat het allemaal niet super netjes moet en van dichtbij is het dan ook zeker niet allemaal netjes geschreven, maar van een afstand ziet het er perfect uit, haha. Kleurrijk en gezellig. Vooral de foto’s en de stickers maken het geheel helemaal af. Ik schrijf ongeveer een dag op een bladzijde en omdat de foto’s er tussen staan, is dat helemaal niet zoveel tekst. Is ook niet altijd nodig, aangezien de beelden ook genoeg zeggen.

2019-06-11 13.47.02

2019-06-11 13.47.22

2019-06-11 13.47.29

2019-06-11 13.47.37

2019-06-11 13.48.35

Al met al ben ik heel erg blij met het resultaat, nu al! Ik ben er nu twee weken in bezig en heb daarvan acht dagen geschreven. Het zijn dus vooral de weekenden en soms een woensdagmiddag die ik omschrijf. Op dagen zoals vandaag (dinsdag) zitten de kinderen op school, ben ik even wezen sporten en voor de rest aan het werk. Niks boeiends om echt over te schrijven. Zou ik bijvoorbeeld een bepaald doel hebben behaald of een eigen record hebben verbroken, was de kans groter geweest dat het er wel in was komen te staan. De volgende bladzijdes gaan sowieso deze week komen; een paar dagen geleden waren we naar Groots met een zachte G Junior. Dat was natuurlijk fantastisch om een pagina over te maken. Daarnaast gaan we dit weekend proefdraaien op de camping. Ik zal een paar foto’s maken en dan een dubbele pagina maken om deze ervaring ook weer op te schrijven. Omdat het dus alleen maar leuke momenten of ervaringen zijn, hou ik het leuk voor mezelf. En gebeurt er een dag niks; geen man overboord.

Dat was hem dus! In principe hoeft het nog geen half uur te kosten om een pagina te maken en zo ben ik toch even lekker creatief (en offline) bezig met iets leuks. En het resultaat is een feestje om naar te kijken. Iets waar ik heel erg blij van word. Over een paar weken zal ik jullie weer eens meenemen in een update!

Houden jullie zoiets bij?

2019-06-11 13.45.59

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. Jessica
  15 juni 2019 / 11:06

  Wauw wauw wauw mooi en leuk gedaan Shir !
  Heel veel plezier ermee !

 2. 15 juni 2019 / 19:17

  Wat leuk! Ik vind het altijd geweldig om zo’n dingen bij anderen te zien maar heb helaas zelf niet de discipline om zoiets vol te houden. Benieuwd naar de volgende update!

 3. Linda
  15 juni 2019 / 21:44

  Vind dit een.super leuk idee en zo ziet het er ook uit. Mooi notitieboek

 4. 15 juni 2019 / 23:19

  Ik vind dit dus echt super leuk en je hebt me geïnspireerd om dit ook te gaan doen! Ga de sprocket ook kopen, ook al is de kwaliteit niet super vind het gewoon heel leuk. En je kunt er denk ik ook niet té veel van verwachten. Wil in ieder geval een reisdagboekje van mijn tripjes gaan bijhouden met tips, hotspots etc. En zo ook het eerste jaar van de baby. Dank voor de inspiratie!

 5. 16 juni 2019 / 09:32

  Oh, dit wil ik ook! Ga vandaag ook even kijken voor de Sprocket, want dit is wel heel erg tof. Ook handig voor vriendenboekjes die je mee naar huis krijgt etc. Bedankt voor de tip en de inspiratie!

 6. Elisabeth
  18 juni 2019 / 09:57

  Ik gebruik nu al ruim een jaar een travellers notebook. Dat geeft mij het voordeel van een bullet journal, met af en toe ook een voorgedrukte lay-out, en de mogelijkheid voor afwisseling.
  Zo’n sprocket erbij zou wel leuk zijn!!

Secured By miniOrange