(~215 B)
DIARY: wandelen, opruimen, Amsterdam & Kerst

DIARY: wandelen, opruimen, Amsterdam & Kerst

Goedemorgen! Ik hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad. Vandaag is het voor ons Tweede Kerstdag en na een heerlijke eerste dag, zijn we vandaag fijn met zijn vieren thuis. Ik heb vanmorgen gewandeld en we zijn nu lekker ons ding aan het doen. Raymond en Skyler spelen Fortnite, Maddox speelt met zijn nieuwe Playmobil en ik ben lekker aan het lezen en dit blog aan het schrijven. Vanavond gaan we met Skyler The Streamers kijken. Vorige keer vond hij dat zo leuk, dat we ons al een tijdje verheugen op deze avond.

Ik vond het een pittige week. Ik moest veel doen voor mijn werk en met de jongens thuis was het zoeken. Ze maakten veel ruzie, de schermtijd was veel te hoog en ik heb heel erg vaak politieagent gespeeld. Gelukkig waren we veel buiten; ik heb van wandelen weer een lockdown activiteit gemaakt. Sowieso startten we ’s ochtends de dag met 3 kilometer wandelen en we eindigden ook de dag met 3 kilometer wandelen. Ook zijn we nog gezellig naar Debbie geweest in Amsterdam en waren we thuis in de weer met spelletjes spelen en kleuren. Aankomende week heb ik iets anders ingevuld: we gaan een ochtend naar Almere om naar Nicole en de jongens te gaan en ik heb twee playdates voor Maddox geregeld. Hij moet er echt uit en door de speelafspraakjes hoop ik even dat patroon te doorbreken. De week daarop zullen er dan vriendjes hier spelen. We gaan zien hoe dat gaat worden. Ook moeten we naar de tandarts en is het natuurlijk Oud & Nieuw. Daar heb ik persoonlijk niks mee, maar Skyler kijkt er al maanden naar uit, haha. Oud & Nieuw dan; de tandarts vinden we allemaal geen leuke activiteit…

Voor nu ga ik jullie onze afgelopen week laten zien. Kijk mee!

Maandag

We starten de dag met de nieuwe Bobo. Dat abonnement is echt een hit hier.

Ik heb met Stonne afgesproken dat we elkaar even uit de brand helpen om te gaan sporten. Helaas is de sportschool dicht gegaan vanwege de lockdown, maar ik ga gewoon lekker wandelen terwijl de jongens bij haar zijn.

Vervolgens haal ik ze op en spelen haar kinderen bij mij. Zij sport in het ziekenhuis dus dat gaat gewoon door. Fijn om dit even voor elkaar te doen.

Ik krijg een Kerstcadeau van Juliëtte van My Lovely Notebook. Zo lief! Ik krijg ook een shoptegoed waar ik iets moois van kan kopen.

Lego bouwen!

Ik ben even aan het werk voor Briljant Baby. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik iedere dag 1 ding doe voor mijn werk. Ik raakte echt gefrustreerd van de lange to do-lijst en het niet kunnen werken met de jongens om me heen, dus als ik 1 ding af kan maken overdag ben ik blij. Dingen die niet kunnen wachten doe ik ’s avonds dan even.

Lekker knuffelen op de bank en een filmpje kijken.

’s Avonds maak ik een pasta pesto met mozzarella en courgette via HelloFresh.

Dinsdag

Lekker rustig opstarten met zijn drietjes. Raymond moet gewoon werken dus ik vang het alleen op thuis.

We gaan al vroeg de deur uit voor een rondje steppen. Ik haal gelijk een deel van de Kerstboodschappen. Zo ’s ochtends vroeg is het nog heerlijk rustig in de supermarkt.

Ik volg een webinar en de jongens vermaken zich met een Kerst doeboek. Nam ik mee bij de AH.

Ik ga mijn sportkleding uitzoeken en opeens wil ik de hele kast doen. Zo blij dat dit klusje geklaard is.

We gaan naar de bieb voor wat leuke boeken.

Daarna volg ik een work-out via DearGoodMorning. De jongens doen een deel mee.

Even rust in de tent dus ik ga aan het werk.

’s Avonds maak ik een curry-noedelsoep.

Nieuw avondritueel om de drukte te beperken: na het eten een wandeling door het donker om de lichtjes te bekijken overal.

Woensdag

Goedemorgen!

Ik ga met Maddox wandelen.

Ik haal de rest van de Kerstboodschappen.

’s Middags rij ik met de jongens naar de viskraam. Verse kibbeling is altijd een goed idee!

Lekker warm in de auto opeten.

Ik heb kleurplaten geprint en ga met de jongens kleuren.

’s Avonds zijn we weer op pad. Het ziet er heel knus uit zo. Vijf minuten ervoor gaven ze elkaar nog een duw, lol.

Donderdag

Ik begin de dag met werk voor Briljant Baby.

Rust in de tent. Even een uurtje zelf spelen.

Vervolgens rijden we naar Amsterdam. Naar Debbie!

We gaan wandelen en naar de speeltuin.

Cheese.

’s Middags ga ik even naar Anke om wat Kerstboodschappen op te halen. Maddox is mee en wil daar graag blijven spelen. Hij blijft uiteindelijk ook eten daar.

Ik heb dus even mijn handen vrij! Ik maak van de gelegenheid gebruik om de nieuwsbrief voor My Lovely Notebook af te maken. Die staat al een paar dagen in concepten.

De wandeling doe ik ’s avonds met Skyler alleen. Vlak daarna brengt Anke Maddox naar huis.

Als de jongens in bed liggen plof ik lekker op de bank. Raymond is de hele week laat vanwege de drukte rondom Kerst.

Vrijdag

Vrijdagochtend gaan we even naar het bos! Met mijn vriendin!

En met Anke, Stonne en de kids! Leuk om hen met elkaar kennis te laten maken en de kinderen even uit te laten.

Deze kast in Maddox’ kamer was ook al weken toe aan een opruimbeurt. Vandaag verzamel ik moed om ermee aan de slag te gaan. Het resultaat mag er wezen.

Skyler kijkt een filmpje, Maddox gaat kleuren en ik doe nog wat voor mijn werk.

Kerstavond! We gaan gourmetten met zijn viertjes.

En de avondwandeling volgt. Zo fijn.

Zaterdag

Zaterdag beginnen we de dag met een ontbijt en daarna een spelletje. Maddox eet een Kerst pannenkoek maar moet daarna spugen. Er zit ei in en ik wilde het toch even proberen. Normaliter krijgt hij uitslag en dikke ogen; nu geeft hij over maar blijft een verdere reactie uit. Het is dus nog wel uit den boze. Gelukkig voelt hij zich daarna weer goed.

Raymond gaat even nieuwe planten naar zijn werk brengen die hij besteld had en neemt de kinderen mee. Ik gebruik het uurtje om het huis op te ruimen en schoon te maken.

Met zijn vieren wandelen en steppen.

Daarna is het tijd voor ons jaarlijkse Kerstavondje met Anke, Jirka en de kinderen. Deze foto is traditie. Zo ontzettend leuk zo samen.

Anke heeft een lekker kerstmenu in elkaar gedraaid en veel dingen voorbereid. We eten eerst zelfgemaakte ragout. Mega lekker!

Vervolgens een doperwtensoep en geitenkaaskoekje. Ook al lekker!

Burrata met gegrilde en gemarineerde druiven en basilicum. Fantastisch lekker.

Daarna aardappelpuree met olijfolie en kruiden, een heerlijk stuk vlees met blauwe kaas/kruiden korst en een schaal groenten. Allemaal lekker.

Nog wat witte chocomousse met popcorn als toetje! We geven elkaar ook nog cadeaus en de kinderen liggen in bed zodat we eens met zijn vieren kunnen eten. Echt een heel fijne avond zo.

Zondag

Goedemorgen! De dag beginnen met de cadeautjes.

En ik maak de foto die ik ieder jaar maak van de jongens.

En terwijl de mannen bezig zijn met Playmobil…

Ga ik wandelen!

Deze cadeaus kreeg ik van Anke: een case voor mijn Airpods, een mega leuk invulboek en een super lieve kaart. In de kaart staat ook nog dat we een weekendje weggaan. Dat willen we al een tijdje maar het komt er steeds maar niet van. Nu heeft Anke gewoon iets gepland en een huisje geboekt. Dat vind ik heel bijzonder en lief. Veel te gek, maar wel heerlijk.

Memory spelen samen. Tot Maddox twee keer verliest en het weer ruzie is. Kunnen jullie kinderen wel tegen hun verlies? Skyler begon met Kroko Loko al te schreeuwen, haha.

Dan doe ik lekker mijn oordoppen in en is het tijd voor Emily in Paris.

Vanavond gaan we gezellig eten met zijn vieren, vervolgens gaan we naar buiten voor onze wandeling, dan gaat Maddox naar bed en daarna kijken we The Streamers. Dan zit Kerst er alweer op!

Tot volgende week. Tot in 2022! X

Delen:
Secured By miniOrange