(~215 B)
Deze dingen krijgen mijn aandacht in 2022

Deze dingen krijgen mijn aandacht in 2022

Zo, ik heb lang na moeten denken over de juiste titel voor dit blog. Focuspunten? Projecten? Aandacht geven? Ik denk dat het allemaal niet echt de lading denkt. Ik wilde namelijk zaken opnoemen waar ik me in 2022 meer op wil focussen, waar ik meer aandacht aan wil schenken en waar ik meer tijd voor wil vrijmaken. Ik hou het dus maar op dit, van alles wat. Als ik terugblik op 2021 was het in eerste instantie een ontzettend rommelig jaar. Althans, zo voelde het toen ik er middenin zat. Maar als ik echt eerlijk kijk en even uitzoom, valt het eigenlijk allemaal wel mee. Ik heb heel veel mooie dingen mogen doen, alles is de laatste weken een beetje op zijn plek gevallen en ik mag 2022 starten met een aantal fantastische projecten. Dus ondanks dat het in eerste instantie heel rommelig voelde, was het een mooi en productief jaar waarin ik veel mooie stappen heb gemaakt. Ik doe niet aan goede voornemens aankomend jaar, maar ik wil wel een paar dingen helder hebben waar ik me op wil focussen. Tijd om die eens onder elkaar te zetten. En dan heb ik het even niet over werk, maar over het grotere plaatje.

Financiën

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik kan niet altijd even goed met geld omgaan. Ik hou ervan om geld uit te geven en ondanks dat ik een prima buffer achter de hand heb, wil ik hier wel meer in groeien. Vorig jaar heb ik al mooie stappen gemaakt door verschillende potjes aan te maken en mijn geld te verdelen, maar dit wil ik nog meer doen. Ik wil qua money mindset veel meer groeien. En dan niet alleen qua uitgaven en sparen, maar ook qua verkopen voor Mommyhood en mijn uurtarief naar opdrachtgevers toe. Ik mag mezelf veel meer op waarde schatten. Het is dus echt het gehele plaatje. Ik ben echt geen voorstander van manifesteren en dan komt alles maar naar je toe, maar ik denk wel dat een positieve money mindset kan bijdragen aan dit alles. Ja, hier wil ik wel veel meer mee bezig zijn om me nog bewuster te worden van mijn in- en uitgaven, de verschillende spaarpotten, het geld verdelen, etc. Er valt een hoop winst te behalen!

Dagboekschrijven

Ik zit heel erg in mijn hoofd en loop soms een beetje vast. Dit zal je de afgelopen weken misschien ook wel gemerkt hebben aan me. Mijn teksten zijn wat negatiever, op Instagram ben ik niet altijd mijn vrolijke zelf en als ik niet lekker in mijn vel zit, kom ik daar heel moeilijk uit. Ik neem me vaak voor om alles lekker van me af te schrijven, maar maak daar eigenlijk nooit tijd voor vrij. Dan denk ik al vrij snel: dat doe ik vanavond wel. En dan ’s avonds ben ik weer te moe. Ik weet dat het mij altijd enorm helpt om te reflecteren en even alles uit mijn hoofd op papier te krijgen. Soms gebruik ik daar Mommyhood voor en schrijf ik een blog vol hersenspinsels, maar sommige dingen zijn natuurlijk veel te privé om te delen. En soms moet ik ook gewoon niet alles online willen hebben. Ja, hier moet ik maar gewoon tijd voor gaan inplannen.

Samenwerken

Na jarenlang alleen te hebben gewerkt, was 2021 het jaar van samenwerken. Voor mijn boek had ik opeens met een heel team te maken, maar ook voor My Lovely Notebook heb ik veel samengewerkt. Eerst met de eigenaresses Juliëtte en tijdens haar zwangerschapsverlof met het team. Aankomend jaar blijf ik bij Briljant Baby (yes!) en ga ik werken aan een goed marketingplan. Ik ga nauw samenwerken met Rosanne, degene die ik tijdens haar verlof overnam, en heb dan ook te maken met andere mensen. Weliswaar op afstand, maar dat is misschien nog wel moeilijker. Bovendien ga ik ook weer een boek schrijven en wordt het team om me heen verzameld. Ik heb mezelf hier heel erg in ontwikkeld en heb echt de meerwaarde ontdekt van het samenwerken. Ik was en ben nog steeds echt dol op alleen werken, maar ik vind het fijn om meer te maken te krijgen met structuur, feedback, waardering en samenspraak. Toch vind ik dat soms nog wel lastig, dat ik opeens mensen heb waar ik verantwoording aan moet afleggen. Dat planningen spontaan gewijzigd worden en dat ik niet meer mijn eigen plan kan trekken. Het is leuk, maar ook uitdagend. Hier wil ik me wel verder in ontwikkelen. Al doende leert men, dus dat zal in dit geval ook zo zijn. Het heeft mijn aandacht in ieder geval, om een balans te vinden tussen dingen alleen oppakken en niet aan mezelf twijfelen, dingen overleggen, overdragen, mijn grenzen aangeven, etc. Mooie ontwikkelingen, als je het mij vraagt!

Sporten en voeding

Sporten is in 2021 nog meer mijn ding geworden. In plaats van ‘gewoon lekker sporten’ ben ik in 2021 veel meer gefocust gaan sporten en mijn gewichten gaan ophogen. Echter, soms wil ik een beetje te snel. Qua gewicht kan ik het dan misschien wel aan, maar qua houding niet. Ik heb de laatste weken met een kleine blessure gelopen in mijn schouderbladen waardoor ik weer even op scherp ben gezet. Ik heb mijn gewichten lager gehouden en ga dit heel langzaamaan weer opbouwen. Qua voeding moet ik me sowieso dagelijks bewust blijven, want ik val vrij snel terug in oude patronen. Door dagelijks even in te checken bij mezelf, een goede planning te maken en na te denken over maaltijden, creëer ik die rust en maak ik betere keuzes. Dat blijft dus absoluut mijn focuspunt voor het nieuwe jaar.

Een goed plansysteem vinden dat voor mij werkt

Ik laat me veel te veel leiden door perfecte plaatjes online. Mooie boekjes, bullet journals on point, planners die er waanzinnig uitzien, weekplanningen die eruit zien om door een ringetje te halen. Daardoor denk ik veel ‘dat wil ik ook!’ Dan switch ik weer van systeem, terwijl dat eerste prima voor mij werkte. Vooral in drukke periodes ben ik dan al vrij snel het overzicht kwijt. Nu ik met verschillende opdrachtgevers werk en dus ook samenwerk met deadlines zoals ik al vertelde, moet ik dit echt beter gaan doen. Ik heb voor mezelf weer themadagen opgeschreven en iedere opdrachtgever/ding een dag toegekend. Op die dagen wil ik mijn taken al van tevoren helder hebben zodat ik direct aan de slag kan en niet nog een uur zit te bedenken wat ik die dag wil gaan doen. Zo moet ik op maandag werken aan My Lovely Notebook en Mommyhood, op dinsdag werk ik voor Briljant Baby, op woensdag heb ik een halve dag en hoop ik ’s ochtends voor Briljant Baby aan de slag te gaan en ’s middags vrij te nemen, op donderdag komt mijn boek te staan als schrijfdag en op vrijdag heb ik tijd met mijn moeder en pak ik nog de laatste dingen voor Mommyhood en My Lovely Notebook op als dat laatste nodig blijkt te zijn. Maar ik ken mezelf ook langer dan vandaag en als ik inspiratie heb voor mijn boek wil ik dat vrij snel kunnen uitwerken. Hier moet ik dus nog even iets op bedenken. Misschien dat ik het even snel uitwerk zodat ik daar donderdag verder mee kan, of als ik een idee voor een blog krijg dat ik wat steekwoorden in WordPress noteer. Ik denk dat dit even zijn weg moet vinden. Ook moet ik gaan accepteren dat Mommyhood nu geen prioriteit meer is naast mijn andere projecten. Ik voel nog steeds de druk om vaak een blog online te zetten, terwijl ik met andere zaken druk ben geweest. Dat voelt dan ergens nog een beetje als falen, waardoor ik ’s avonds een blog ga schrijven. Ook dat moet ik proberen los te laten.

Al met al genoeg dingen waar ik me op wil focussen de komende maanden. Nu ik zeker bij Briljant Baby blijf en My Lovely Notebook ook nog steeds lekker door blijft lopen, ga ik even niet meer actief op zoek naar andere opdrachten. Mijn boek zal ook de nodige aandacht nodig hebben. En ik wil dus lekker de tijd voor mezelf nemen om aan bovenstaande punten te werken. Dan zit mijn week wel weer bomvol. Want oh ja, ik heb nog een huishouden en kinderen ook, haha. Op naar een nieuw jaar. Ik heb er wel zin in!

Delen:
Secured By miniOrange