Diary: Skyler vrij, opruimwoede & thuis spelen

Diary: Skyler vrij, opruimwoede & thuis spelen

Na een gezellig weekend lig ik heerlijk in bed, tot ik me opeens besef dat mijn diary nog niet helemaal goed klaar staat. Er staan foto’s in tot zaterdagochtend en alle tekst ontbreekt. Nu, zondagavond 21:15 uur, moet ik hem dus nog even afmaken. Helemaal geen straf want ik heb gezellig de televisie aan, wat te drinken naast me en vind de diary maken altijd enorm leuk.

Afgelopen week heb ik alleen met de kids doorgebracht; Raymond vertrok woensdag naar Seattle voor zijn werk en komt dinsdag weer terug. Het was een week vol gezelligheid, ik kreeg het op mijn heupen en heb de kamers van de kinderen helemaal leeg getrokken en opgeruimd, we waren veel thuis aan het spelen en genoten dit weekend van de zon in Amstelveen en bij mijn ouders in de tuin.

Ik deel weer alles in foto’s. Kijk mee!

Maandag

IMG_0967

Maandag is Skylers eerste vakantiedag en we maken het heel erg gezellig. Ik heb die dag geplogd en de foto’s vind je hier.

Dinsdag

IMG_0998

We beginnen de dag op het kinderdagverblijf want Maddox moet wel gewoon naar school.

IMG_1000

Vervolgens rijden we door naar het winkelcentrum. Ik heb wat dingen nodig bij de supermarkt en Skyler wil graag een kaasstengel.

IMG_1001

Ik ga een ochtendje aan het werk. Ik probeer het te beperken in de vakantie maar het gaat voor mij natuurlijk ook gewoon allemaal door. Bovendien gaan we over 1.5 week op vakantie en wil ik echt alles klaar hebben als we vertrekken.

IMG_1003

Ik zie er al weken tegenop maar het moet echt gebeuren; de kamers van Skyler en Maddox moeten opgeruimd worden. Bij Skyler mest ik al het speelgoed uit, haal ik het vloerkleed eruit en maken we samen alles netjes.

IMG_1011

Vervolgens gaat Skyler beneden spelen en doe ik Maddox’ kamer ook maar even. Hij heeft veel mandjes en bakken met dekens, oude kleding en speelgoed en dat is toch behoorlijk stoffig en rommelig. Ik haal alles weg, trek ook hier het vloerkleed weg en til de speelkist omhoog. Rust! Ben enorm blij met het resultaat. De kamers van de kinderen zijn niet zo groot en als het dan ook nog zo vol staat, zorgt dat alleen maar voor rommel en chaos. Nu is alles heel rustig en georganiseerd. Fijn!

IMG_1015

Ik werk nog een beetje en ’s avonds maak ik een tomatenrisotto.

Woensdag

IMG_1016

We beginnen de dag zonder plannen. Lekker spelen binnen.

IMG_1018

Skyler is aan het puzzelen en Maddox krijgt eten.

IMG_1024

En dat smaakt hem wel, zoals je kunt zien.

IMG_1027

’s Middags gaan we er even uit om een pakketje weg te brengen en een boodschapje te halen.

IMG_1041

’s Middags gaan we gezellig spelen met zijn drietjes.

IMG_1045

Raymond is vanmorgen vertrokken en Skyler mag een nachtje bij me slapen. Dat is eigenlijk een beetje traditie.

IMG_1047

Ik wil wat werken maar besluit uiteindelijk toch te lezen. Ik pak dit boek er weer eens bij; al gelezen, maar ik ben op zoek naar wat ideetjes aangezien ik fanatiek in een bullet journal bezig ben.

Donderdag

IMG_1048

Goedemorgen! Terwijl de kinderen boven spelen ga ik snel de bovenverdieping schoonmaken, opruimen en stofzuigen. Hebben we dat vast gedaan!

IMG_1051

Ik vind deze foto zo leuk, haha. Maddox kan steeds beter lopen en doet de hele dag niks anders.

IMG_1053

We zijn bij het consultatiebureau.

IMG_1054

Een korte afspraak; even wegen en de uitgestelde inenting halen.

IMG_1055

We duiken gezellig het centrum in.

IMG_1061

We eten wat vispatat…

IMG_1063

En ik drink deze! Heerlijk en ontzettend fijn en gezellig zo met de jongens. Echte genietmomenten vind ik dit.

IMG_1064

’s Middags na de inenting slaapt Maddox drie uur en gelukkig heeft hij er voor de rest weinig last van. Ik heb alle tijd om beneden schoon te maken en op te ruimen. Skyler kijkt een filmpje op de iPad.

IMG_1067

’s Avonds duik ik vroeg in bed met mijn laptop.

Vrijdag

IMG_1068

Oma is er weer gezellig. Zoals altijd werk ik in de ochtend.

IMG_1071

Als Maddox eind van de ochtend wakker is gaan we gezellig op pad. Eerst naar het tuincentrum want we vinden de broodjes daar heel erg lekker.

IMG_1072

Ze hebben het weer voor elkaar; een muntje van oma, haha.

IMG_1077

’s Middags gaan we nog even wat boodschappen halen.

IMG_1091

Ook knutselen we een mijter. Skyler is helemaal in de ban nog van Sinterklaas.

IMG_1097

Oké, nog een nachtje.

IMG_1098

Ik lees verder in dit boek.

Zaterdag

IMG_1100

In mijn mailbox vond ik een code voor gratis verzending bij AH. Dat laat ik me geen twee keer vertellen en dus bestel ik alle weekboodschappen. Deze komen zaterdag om 08:15 uur dus we hebben alles lekker vroeg in huis.

IMG_1101

Maddox wil alles zelf doen. Ik wissel de Tripp Trapp (hebben we geen dienblad voor) om voor de Steps met dienblad. Gaat een stuk beter zo.

IMG_1103

Deze schoenen van Maje kocht ik vorig jaar in de uitverkoop en vandaag draag ik ze eindelijk voor het eerst. Ik vind ze leuk!

IMG_1105

We gaan naar Amstelveen want Skyler wil graag bij Spotty Tree spelen. Helaas staan we daar voor een dichte deur omdat ze voor altijd (!) gesloten zijn. Ze zijn gestopt en daar baal ik ontiegelijk van. Het was onze favo spot in de buurt voor spelen en lunchen. Meh! Skyler is oprecht heel verdrietig en ook ik moet even omschakelen. Dat wordt iets anders verzinnen want iets soortgelijks hebben we helaas niet in de buurt.

IMG_1107

We gaan maar een frozen yoghurt halen en spelen in de speeltuin.

IMG_1110

Ook gezellig en heerlijk in het zonnetje. Maddox eet lekker een koekje.

IMG_1114

’s Middags thuis vul ik de watertafel die Maddox voor zijn verjaardag kreeg. Een grote hit!

IMG_1121

Skyler gaat een puzzel maken…

IMG_1124

En Maddox speelt ook wat. Een fijne dag zo, ondanks de eerdere teleurstelling.

IMG_1125

’s Avonds maak ik nog een artikel af in bed.

IMG_1126

Skyler wil naast me een filmpje kijken en dat mag wel even. Binnen vijf minuten tref ik hem zo, haha.

IMG_1127

Oh, Dionne, wat ben je goed! En Marcel, jij ook! Top combinatie.

Zondag

IMG_1128

We worden rustig wakker en de jongens spelen wat terwijl ik nog een beetje op mijn telefoon zit.

IMG_1153

Even aan het werk als Maddox slaapt.

IMG_1187

En daarna ga ik met Skyler de zon in. Genieten hoor! Ik vind dit echt de perfecte temperatuur voor hier in Nederland, haha.

IMG_1188

Skyler vindt het ook heerlijk buiten.

IMG_1193

Na Maddox’ slaapje rijden we gezellig naar opa en oma om daar te spelen in de tuin en een hapje mee te eten.

IMG_1194

Haha, deze elektrische auto heeft een verhaal. Beau kreeg deze voor haar eerste verjaardag maar durfde er nooit in. Skyler mocht hem daarna proberen maar durfde ook jaren niet. Tot opeens zaterdag. Skyler wil opeens in de auto en samen met Maddox rijden ze door de straat, haha. Blijven gekke dingen maar wat een lol hebben die twee samen. Staat de auto toch nog niet te verstoffen na vier jaar, lol. Lekker hipster ook in het roze. Beau durft nog steeds niet, trouwens.

IMG_1200

Maddox was om half 1 al wakker en dus wordt hij ’s middags heel erg moe. Echter is Maddox iemand die niet ergens anders in slaap kan vallen. Ik loop nog wat, maar ook dat werkt niet. Hij verdomt het om te slapen.

IMG_1201

We eten dus lekker vroeg. Mijn moeder heeft van alles; soep, stokbrood, broodje hamburger. Om 18:15 uur zit ik weer in de auto terug naar huis met de jongens. Maddox slaapt uiteraard direct als we de straat uitrijden, maar opent na 25 minuten zijn ogen weer. Eenmaal thuis spelen de jongens nog even een half uurtje samen en dan is het om 19:30 uur toch echt bedtijd.

Momenteel is het 22:30 uur en ga ik er een eind aan breien. Het was een fijne week! Skyler heeft nog een weekje vakantie, Maddox gaat twee dagen naar het kinderdagverblijf, Raymond komt dinsdag weer terug, mijn auto moet even weg voor een apk-keuring en voor de rest ben ik vooral heel veel aan het schrijven. Nog flink wat werk te gaan voordat ik vakantie kan houden!

Tot volgende week X

Share:

8 Reacties

 1. 7 mei 2018 / 06:30

  Wat jammer dat de Spotty Tree is gesloten. Gelukkig toch een leuke dag ondanks de teleurstelling

 2. Carol
  7 mei 2018 / 07:15

  Wij hebben zelf die watertafel 2x gekocht voor de verjaardag van onze kleine aanstaande zaterdag. Doen we eentje met zand en eentje met water. Maar ze zijn wel heel miniatuur als ik Skyler er zo naast zie staan hihi. Wij hebben ook nog een zoon van 5 rondlopen. Gelukkig valt het wel goed in de smaak bij jullie 🙂
  En dat niet willen slapen buiten z’n bed om is heel herkenbaar. Hier gister bij opa en oma ook gelijk na het eten naar huis omdat de koek helemaal op was.
  Fijne week!

  • Shirley
   Auteur
   7 mei 2018 / 07:41

   Ja, hij is heel erg laag! Maar zo op de knieën erbij is het toch een superleuk ding 🙂

 3. Jessica
  7 mei 2018 / 09:19

  Water/zandtafels het blijft een hit ook hier zowel in school als thuis!
  Leuk die zomer !

 4. 7 mei 2018 / 09:50

  wat een leuke week weer meis en jammer dat het dicht is 🙁 en die water/zand tafel hadden wij ook vroeger, ook een lage maar die hebben we toen op een ikea tafeltje gezet

 5. Sabien
  7 mei 2018 / 11:15

  Lekker die zomerse kiekjes weer! Hier ook watertafel erg favoriet. Nice shoes trouwens!

 6. Monique
  7 mei 2018 / 21:44

  Ik ben toch altijd lichtelijk jaloers op hoe netjes jouw huis is met twee kids! Hoe doe je dat toch? Kan je geen artikel schrijven over life hacks in een huis met kinderen? Het is bij ons zo’n rommel vaak..

  • Shirley
   Auteur
   7 mei 2018 / 22:20

   Haha, het valt wel mee hoor! En we hebben een ding in huis: wil je met iets anders spelen? Dan ruim je eerst het andere op 🙂 Dat werkt redelijk oké 😉 Plus ik ben zelf altijd wel achter hun kont aan het opruimen en we hebben veel in speelgoedbakken boven. Als Skyler dan met een bak van boven wil spelen, dan gaat er een andere naar boven en mag ‘ie vervolgens eentje kiezen voor beneden! Maar ik zal eens kijken wat voor interessants ik daarover kan schrijven voor de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.