(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Deze zes boeken las ik tijdens de vakantie

Deze zes boeken las ik tijdens de vakantie

Terwijl ik thuis mega verslaafd ben aan mijn telefoon en ieder vrij uurtje wel met dat ding in mijn handen zit, is dat op vakantie wel anders. Mijn schermtijd was de afgelopen weken met ruim 50% gedaald en zodra ik op vakantie even niks te doen heb, pak ik er vaker mijn e-reader bij. Dat resulteert altijd in een artikel met mijn gelezen boeken zodra ik thuiskom en dat is nu niet heel anders. Vlak voordat we vertrokken liet ik jullie weten welke boeken ik graag wilde gaan lezen en ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik een aantal van die boeken uit heb kunnen lezen. Ik las er zes en dit waren ze!

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen. Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox. Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Tsjah, wat vind ik van dit boek? Het was vermakelijk, ik pakte mijn e-reader er steeds bij en dat zegt wel genoeg over het vermaak, maar soms dacht ik echt ‘come on!’ Ik ergerde me een beetje aan de oppervlakkigheid maar tegelijkertijd weet ik dat het er ook zo aan toe kan gaan. Ik blijf het een fascinerende wereld vinden, ook omdat ik er zelf in zit, en misschien dat ik het daarom uit heb gelezen. Op Goodreads gaf ik dit boek drie sterren. Prima vermaak tijdens de vakantie, maar geen favoriet.

Je vindt het boek hier. (Via Kobo Plus)

Onderstromen – Nora Roberts

De familie Bigelow lijkt het ideale leven te leiden in het idyllische stadje Lakeview. Vader Graham is een succesvolle chirurg, de moeder van het gezin is een mooie vrouw, een graag geziene verschijning binnen de hechte gemeenschap van het stadje. Maar achter de gesloten deuren leven de kinderen Zane en Britt Bigelow in angst. Hun vader houdt de familie in een ijzeren greep, en zij hebben geleerd om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en het voor de rest van de wereld verborgen te houden. Tot de dag dat Zane vier minuten te laat is en de fout maakt met zijn vader in discussie te gaan. De consequenties verscheuren de familie, en de -ouders komen in de gevangenis terecht. Zane en Britt groeien op bij hun liefhebbende tante en grootouders, maar de gebeurtenissen van die dag hebben hun sporen achtergelaten.

Dit boek stond hoog op mijn leeslijst omdat ik dit soort onderwerpen altijd heel interessant vind. Het boek bestaat uit drie delen en door het eerste deel vloog ik heen. Interessant, pakkend, heftig, dramatisch en een tikkeltje gruwelijk. Het tweede gedeelte kent opeens een omslagpunt en gaat over een ander personage. Hier moest ik me echt even doorheen vechten. Het was niet heel pakkend en ik vond het contrast behoorlijk groot. Het derde deel vond ik wel weer heel vermakelijk. Het is een dik boek en ik heb er wat langer over gedaan, maar al met al kreeg het toch vier sterren van me omdat het allemaal mooi aansluit bij elkaar en ik er toch van genoten heb.

Je vindt het boek hier. (Via Kobo Plus)

Bloedhitte – Noortje Brink

Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

In tegenstelling tot Onderstromen was dit een korter verhaal en ik vond het een prima boek voor tussendoor. Niet heel hoogstaand, maar door de plotselinge wending toch heel erg vermakelijk en spannend. Het einde vond ik wel heel afgeraffeld en behoorlijk ongeloofwaardig. Dat had iets sterker gekund.

Je vindt het boek hier. (Via Kobo Plus)

De moedermaffia – Anita Terpstra

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten. Nog voordat Merel “baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

NIET. TE. DOEN. Ik vond dit boek zo vreselijk om te lezen, dat ik het na 100 bladzijdes van mijn e-reader heb af gegooid. Ik vond de schrijfstijl vreselijk en de hele tijd het ‘ene kamp’ tegen het ‘andere kamp’ echt te vervelend. We kennen de borstvoedingpro’s tegenover de ‘alles is goed’ en de ‘ik maak alles vers’-ouders tegenover de ‘potjes zijn oké’-mensen allemaal wel, maar hier las je al die clichés op iedere pagina weer. Doodvermoeiend, als je het mij vraagt. Jammer, want ik had er hoge verwachtingen van.

Je vindt het boek hier. (Via Kobo Plus)

Bonuskind – Saskia Noort

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

De schrijfstijl is wat vreemd; het is behoorlijk volwassen geschreven en dat past niet bij het vijftienjarige meisje waar je over leest. Voor de rest vond ik dit een heerlijk verhaal. Twee personages wisselen elkaar af en dat zorgt voor voldoende variatie. Het blijft tot het eind van het boek allemaal onduidelijk en daar hou ik van. Niet al te voorspelbaar, maar het einde had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Ik bleef toch wel zitten met een paar vragen. Ondanks dat heb ik heel erg van dit boek genoten en vloog ik er doorheen. Prima leesvoer voor tijdens vakanties of bankhangavonden.

Je vindt het boek hier.

Zestig dagen – Gillian King

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont daar ook. Hij heeft een leuke baan en een goede relatie, maar als hij Emma na al die jaren terugziet, begint zijn zekerheid te wankelen. Eef, Jespers vriendin, ziet met lede ogen aan hoe Emma en Jesper steeds closer worden. In een laatste poging om haar relatie te redden eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar mogen hebben, zodat ze Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij haar hoort. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze zestig dagen komen?

Ik heb voor mijn doen heel andere boeken gelezen dan normaal. Dit boek van Gillian King hoort weer bij mijn oude vertrouwde favoriete genre, een heerlijk feelgood boek. Ik heb genoten van de personages, van het verhaal en van de schrijfstijl. Lekker vlot geschreven, een origineel verhaal, voorspelbaar maar weer niet té en een fijne weglezer. Humor, romantiek, een beetje drama en een gelukkig einde. Altijd weer leuk om te lezen.

Je vindt het boek hier. (Via Kobo Plus)

Dat waren ze weer! Hopelijk kan ik deze leesflow weer lekker vasthouden, ook al vind ik dat thuis altijd moeilijker. De teller staat nu op 16 boeken in 2020 en met een doel van 25 heb ik nog even te gaan!

Delen:
Secured By miniOrange