(~215 B)
Drie dingen die ik heb overgehouden aan de zwangerschap

Drie dingen die ik heb overgehouden aan de zwangerschap

Met twee kinderen in huis van bijna 9 (!) en 5 jaar, zijn mijn zwangerschappen al een tijdje achter de rug. Timehop showt me de leukste buikfoto’s en soms verlang ik nog wel eens terug naar die mooie tijd, maar het is helemaal goed zo. Geen zwangerschappen meer voor mij. Als ik terugkijk op deze periodes, heb ik twee keer een ontzettend fijne zwangerschap gehad. Bij Skyler voelde ik me fitter dan bij Maddox, maar allebei de zwangerschappen hebben een speciale plek in mijn hart. Ik heb heel erg genoten en ben blij dat ik dat heb meegemaakt. Het is magisch, ik voelde me heel bijzonder en heb me nooit meer zo goed gevoeld in mijn lijf als tijdens deze maanden.

Inmiddels zijn we dus wat jaren verder en droeg ik zes jaar geleden mijn laatste baby. Bizar toch, hoe snel dat gaat? Maar ondanks dat we wat jaren verder zijn, zijn er drie dingen die ik heb overgehouden aan de zwangerschap. Naast de baby dan, haha. Ik wil daar vandaag iets over delen, omdat mensen het al gauw hebben over het lichaam dat verandert. Ja, mijn figuur is anders geworden, maar dat is niet het enige.

Maagzuur

Tijdens de laatste zwangerschap van Maddox had ik onwijs veel last van maagzuur. Ik slikte elke dag Maalox (lifesavers!) en sliep regelmatig half rechtop. Ik hoorde continu van de mensen om me heen: ‘na de bevalling is dat gelijk over!’ Helaas is dat bij mij niet het geval. Nog steeds heb ik regelmatig last van maagzuur en inmiddels is dat een chronisch kwaaltje geworden en slik ik dagelijks Omeprazol. Soms is overdag nog zo erg, dat ik er Maalox bij pak. Het ligt soms aan mijn voeding, maar ook regelmatig weet ik niet waardoor het veroorzaakt wordt. Heel vervelend vind ik dit! Gelukkig is het nu met de medicatie beter onder controle, maar af en toe overvalt het me.

Heel ander haar

Een paar maanden geleden zat ik bij Mika in de kappersstoel. Mika is al jaren mijn kapper en kent mijn haar door en door. Het eerste wat hij riep toen hij me knipte: ‘jeetje, wat is jouw haar toch veranderd sinds de zwangerschap!’ En dan hebben we het niet alleen over de plukken babyhaar; mijn hele haarstructuur is anders. Toen hij mijn haar ging verven, ging dat de eerste keer ook niet goed. De verf pakte niet goed en we hadden twee verfbeurten nodig om het op te lappen. Ik merk het ook gewoon zelf in het dagelijks leven. Het valt echt heel anders, de dikte is anders en ik kan het niet meer zo lekker dragen als voorheen. Het valt gewoon niet zo mooi meer als dat ik gewend was. Ik draag het vaak lekker in een knot en dat bevalt me prima, maar soms mis ik mijn mooie haren nog wel. Of nou ja, ik heb nog steeds wel mooi haar maar ik kan er niet aan wennen hoe het nu steeds zit. Ik wist dat je haar uit zou kunnen vallen en dat je wat rare plukken babyhaar zou kunnen krijgen, maar niet dat mijn hele haar qua structuur en volume zou kunnen veranderen.

Heftigere en rommelende menstruatie

Mijn menstruatie kwam na beide zwangerschappen na een paar weken goed op gang. Het kwam ook gelijk regelmatig. Niks te klagen, zul je denken. Maar ik heb nu zóveel meer last van mijn maandelijkse periode dan voorheen. Niet eens zozeer het bloedverlies, maar vooral qua buikkrampen. Elke maand weer heb ik er veel last van en voelen de menstruatiekrampen als weeën. En eigenlijk vond ik mijn weeën nog wel meevallen in tegenstelling tot de krampen die ik soms heb, haha. Bovendien ben ik veel langer ongesteld, heb ik regelmatig last van doorbraakbloedingen en is het verloop heel anders. Op mijn heftige dagen moet ik alles echt goed in de gaten houden, want ik ben zo doorgelekt. Ik ben inmiddels ook met de pil gestopt en hoopte dat het daardoor wat zou opknappen, maar ik merk eigenlijk geen verschil.

De andere dingen? Een heel ander lijf, nog steeds slapeloze nachten vanwege een ontregeld slaappatroon en minder tijd voor mezelf. Maar ach, je krijgt er zoveel voor terug 😉 Ik zou die draakjes voor geen goud meer willen missen. Dan maar een slecht kapsel, veel paracetamol en maagzuurremmers.

Delen:
Secured By miniOrange