Cadeautje voor mezelf: nieuwe laptop

Cadeautje voor mezelf: nieuwe laptop

Het stond al een lange tijd op mijn lijstje: een nieuwe laptop kopen. Ik heb er eentje uit 2011, die ik aanschafte toen ik net voor mezelf begon, maar die heeft zijn beste tijd wel gehad en is ontzettend traag geworden. Ik nam dat ding alleen nog mee op vakantie en was soms uren bezig met een artikel. Wat heb ik hem vervloekt op al die dagen. Momenteel werk ik thuis op de iMac die hier beneden in de woonkamer staat maar ik miste iets waarmee ik op de bank kan kruipen. Die ik mee naar boven kan nemen en misschien wel mee naar buiten, als ik eens ergens anders wil gaan zitten. Het klinkt ontzettend hebberig en dat is het ook gewoon, dat ga ik niet ontkennen. Maar ik vond het dus een gemis worden, geen goed werkende laptop. En dus werd dat mijn volgende spaarprojectje. Geen tassen, geen schoenen, maar een laptop. Een investering voor mezelf en voor mijn werk.

De afgelopen weken heb ik ontzettend veel spullen verkocht. Kleding van mezelf, een tas, wat schoenen, kleding van Maddox, de draagdoeken die ik niet meer gebruikte, andere babyspullen die we ontgroeid waren en nog meer spullen die in mijn ogen niet meer nodig waren. Resultaat: een goede opbrengst. Ik stortte alles weg in een speciaal potje op mijn spaarrekening en ik zag het bedrag in rap tempo groeien. Het was heel verleidelijk om die ene Gucci-tas aan te schaffen maar ik had maar één doel: een nieuwe laptop waar ik veel meer plezier van zou hebben dan van weer een tas. Jeetje, zei ik dat echt? Het wordt nog eens wat met mij en mijn tassenverslaving.

Anyway: binnen iets meer dan twee weken was mijn spaardoel al behaald. Echt! Ik verkocht zo snel en zo veel, dat ik afgelopen week mijn laptop heb kunnen bestellen. Omdat jullie op Instagram vroegen of ik mijn keuze (en waarom) met jullie wilden delen: bij dezen! Het is uiteindelijk de MacBook Pro 13 inch geworden in space gray omdat ik dat een mooie, toffe kleur vind. Ik koos voor 256gb opslag en 16RAM intern geheugen, en dit allemaal dankzij jullie hulp. Ik wilde graag een klein en lichter model, vandaar dat ik de iets kleinere variant van 13 inch nam. Ik wilde voldoende kunnen opslaan en nam daarom de 256gb. Ik vind 128 te weinig en 512 is wel fijn, maar kostte me ook een hoop meer. Omdat we een externe opslag hebben staan thuis was dat niet heel erg nodig. Over het aantal RAM heb ik getwijfeld; de man bij een verkooppunt vertelde dat ik prima uit de voeten kon met 8RAM voor wat ik ermee wilde (bloggen, mailen, foto-editing en misschien in de toekomst video-editing) maar ik ontving massaal veel berichten van jullie dat ik beter de 16 kon pakken als ik er langer plezier van wil hebben. Omdat ik graag naar jullie ervaringsverhalen luister en dat eigenlijk nóg belangrijker vind dan wat een verkoper me aanraadt, werd het dus de 16RAM.

Het is een rib uit mijn lijf (voor de geïnteresseerden: 1999 euro. Hoef je niet te Googlen, haha) maar ik denk zomaar dat dit nu al een van mijn beste aankopen gaat zijn van 2018. Ik merk dat ik ’s avonds regelmatig op de bank zit met de gedachte dat ik een artikeltje wil schrijven, maar dat ik geen zin heb om achter de tafel te gaan zitten. De momenten dat ik vroeg naar bed wil, wil ik echt nog soms wel wat schrijven. En op de dagen dat de kids naar school zijn, wil ik misschien weleens twee uurtjes ergens lekker gaan zitten. Koffie, MacBook en werken maar. Het geeft me iets meer vrijheid en dat vind ik heel erg fijn. Een overbodige luxe, maar zeker een héél fijne, welkome, overbodige luxe. Happy kid!

IMG_7384

IMG_7386

IMG_7387

IMG_7388

IMG_7390

Share:

8 Reacties

 1. 19 januari 2018 / 13:32

  goeie keus en ja vind de prijs wel meevallen mop 😉 je hebt er wel een topding voor en het is een goede investering. veel plezier ermee mop!!!

 2. 19 januari 2018 / 13:57

  Ik heb exact deze van mijn werk en hij is zo fijn. Als ik ooit uit dienst treed, kan ik niet meer zonder vrees ik en moet ik er zelf een kopen. Goede keuze vind ik, veel plezier ermee!

 3. Sabien
  19 januari 2018 / 14:09

  Ik vind het zeker geen overbodige luxe. Hij zal goed gebruikt worden. Veel plezier ermee, hij ziet er prachtig uit.

 4. 19 januari 2018 / 21:40

  Ik heb nog nooit een Macbook geprobeerd (vrij uniek in de blogwereld geloof ik, haha!) maar hij ziet er wel heel erg mooi uit hoor 🙂 Heel veel plezier ermee!

 5. Jessica
  19 januari 2018 / 21:46

  Veel plezier met je nieuwe aanwinst leuk zo voor jezelf !
  Werkt bij mij eens zo leuk 😉

 6. Sanne
  20 januari 2018 / 00:11

  Helemaal geen overbodige luxe! Als blogger heb je gewoon een goede laptop nodig! Punt uit 🙂

 7. Bianca
  20 januari 2018 / 09:37

  Wauw, mooi! En zeker een goede investering. En daar word je toch ook erg blij van, dat heb je ook verdiend! Ik word er zo hebberig van, ik heb hem totaal niet nodig maar nu wil ik er ook één haha!

 8. 22 januari 2018 / 08:04

  Niks is overbodig als je er gelukkiger van wordt. Wel een luxe, maar je hebt er ook een hoop andere luxe voor weggegaan 😉 gewoon lekker van genieten dus.
  En een blogger zonder goed werkende laptop is ook een beetje een schande toch? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.