(~215 B)
Wandelen is nu écht mijn ding; iedere dag 10.000 stappen

Wandelen is nu écht mijn ding; iedere dag 10.000 stappen

Wandelen is iets waar ik echt niet meer zonder kan. Wat begon tijdens de eerste ‘lockdown’ als ‘even een rondje tegen het korte lontje’ op Instagram, werd daarna iets belangrijks voor me. Omdat we geen kant op konden, Raymond thuis werkte én ook nog eens de kinderen thuis waren, moest ik ergens mijn eigen tijd en ruimte gaan claimen. Ik begon met kleine rondjes door de wijk en breidde dat steeds meer uit, tot ik rondes wandelde van 7 kilometer. Het is niet zo dat ik hele wandeltochten voltooi en regelmatig naar andere gebieden trek om daar kilometers te lopen, maar dat ik waarde hecht aan mijn rondje is een ding dat zeker is.

Iedere dag 10.000 stappen

Tijdens het wandelen luister ik enorm graag naar muziek. Ik ben geen podcast-mens en vind het heerlijk om met Snelle, Wulf, Waylon en natuurlijk Anouk stappen te zetten. De ene keer een ronde om de wijk heen van 4 kilometer; de andere keer de wijk uit en dan zet ik mijn Apple Watch zo rond de 7 a 8 kilometer uit. Het zorgt voor rust in mijn hoofd, voor een moment voor mezelf, even geen werk en kinderen, even niks hoeven en alleen maar het ene been voor het andere zetten. Het was echt het startsein van de gezonde versie van mezelf die ik nu ben. Ik ben ook aan het sporten maar wandelen is laagdrempeliger en ik vind het heerlijk om dit samen te combineren. Er gaan dan ook maar weinig dagen voorbij zonder dat ik de 10.000 stappen heb aangetikt. Sterker nog: in de afgelopen drie maanden is dat slechts drie keer voorgekomen en dat is dan op een zondag of op een dinsdag, als ik de hele dag achter de computer zit om te werken. Ik word er zelfs een beetje onrustig van als ik op de bank zit en deze stappen nog niet gehaald heb. Mijn benen willen ook gewoon een beetje in beweging blijven momenteel en dat voelt heel erg goed.

Goede schoenen

Er wordt me regelmatig gevraagd welke schoenen ik draag tijdens het wandelen, maar ik heb niet echt een wandelschoen die ik voor deze gelegenheid aantrek. Ik wandel enorm graag op mijn sneakers en zolang deze lekker zitten, blijf ik dat gewoon doen. Ik loop geen tientallen kilometers per dag dus dat scheelt wel. Wat ik niet aanraad, is wandelen op laarsjes of slippers. Ik heb eens in een spontane bui tijdens de autorit naar huis tegen Raymond gezegd dat ‘ie me af moest zetten in het bos zodat ik daar wat kon wandelen en zelf naar huis kon lopen, maar eenmaal in het bos kwam ik tot het besef dat ik wandelde op mijn slippers. Niet prettig als je zo’n 7 kilometer voor de boeg hebt. Ook ben ik eens gaan lopen op mijn laarsjes want ach, die zitten normaal ook prima. Halverwege begon ik met strompelen en ik heb daarna dagen een open blaar óp en achterop mijn voet gehad die steeds weer openging bij iedere stap die ik wilde zetten.

Skechers gekregen

Van Skechers heb ik hun nieuwe model, de Arch Fit Infinite Adventure gekregen en ik moet eerlijk zeggen dat dat ook fantastisch draagt tijdens wandelingen. De Arch Fit van Skechers zijn méga licht, hebben een fantastisch zacht en dempend voetbed met genoeg steun en ik heb ze zelfs niet eens in hoeven lopen. De eerste kilometers liepen eigenlijk al direct mega fijn. De stof ademt goed dus dat zorgt ervoor dat ik niet met al te plakkerige voeten weer thuiskom. Daar heb ik nogal last van, namelijk. Je trekt ze aan en kunt eigenlijk al direct gaan wandelen. Best een verademing na wat moeilijke wandelingen op sneakers die aan de achterkant schuurden en de verkeerde laarsjes. Omdat mijn moeder heel moeilijke voeten heeft en ik uiteindelijk toch de voorkeur gaf aan mijn iets grovere sneakers, heb ik deze Skechers aan haar gegeven. Ze heeft altijd snel blaren, in de winkels tijdens het passen hoor ik altijd al ‘ik kom er niet in’, ‘het zit niet lekker’, ‘mijn voeten zijn te breed’ en ‘au, dit doet nu al zeer’, maar deze Skechers trok ze aan en ze liep er gelijk op weg. Sterker nog: ze heeft ze de afgelopen weken niet meer uit getrokken en gaat zelfs aankomende week hetzelfde paar kopen in een andere kleur.

Het hoeven geen oubollige wandelschoenen te zijn

Goede schoenen zijn echt een must als je wil gaan wandelen. Of je nu maar 5 kilometer gaat lopen of 15; zorg dat je schoenen comfortabel zitten en dat je niet halverwege al voelt dat dit niet goed gaat aflopen. Ook schoenen die normaal onder een jurk bijvoorbeeld prima zitten, kunnen tijdens het wandelen zorgen voor onvoldoende steun of te pijnlijke voetzolen. Je hoeft niet gelijk wandelschoenen aan te schaffen, maar kijk in ieder geval voor een goed paar sneakers voor jouw rondje.

Bewust en onbewust stappen halen

Ik blijf lekker wandelen. Tijdens de vakantie vond ik het heerlijk om blokjes om te gaan en dagelijks loop ik evengoed al veel, ook als het geen bewuste wandelingen zijn maar gewoon de stappen die ik gedurende de dag zet. Echter, ik vind het het meest heerlijk als ik bewust de deur uitstap om een paar kilometer weg te lopen. Muziek op, Apple Watch aan (ik heb de 3 serie in 38mm) op ‘buiten wandelen’ en even mijn gedachten uitzetten. Om daarna weer fris en vol energie terug te komen. Ja, dat wandelen is mijn ding wel en heeft écht voor een omslagpunt in mijn leven gezorgd in maart! Zo simpel kan het eigenlijk zijn…

Delen:
Secured By miniOrange