(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #6 (32/35)

Boeken gelezen in 2022 #6 (32/35)

Vandaag deel ik weer eens een boekenupdate met jullie. Ik las in de maand juli, tot het moment dat we op vakantie gingen, drie boeken. Niet bijster veel, maar ik heb wat lang gedaan over de laatste twee boeken. Over Loiza omdat ik vond dat ik Loiza uit moest lezen om het een kans te geven; Zoek de zon op omdat het verhaal wel leuk was, maar ik wat moeite had met bepaalde stukken. Heb je wel eens! Momenteel zijn we op vakantie en dan lees ik meestal veel. Ik ben benieuwd hoe dat nu is! De teller staat op 32 boeken en mijn doel is 35. Dat ga ik dus met gemak halen. Leuk om te zien hoe ik zo in de leesflow zit. Kijken met welk aantal ik het ga afsluiten!

Elementaire gewoontes – James Clear

Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.
Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen.
Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

Ik heb de laatste tijd niet meer zo heel veel zin in non-fictie zelfhulpachtige boeken, maar voor deze maakte ik een uitzondering na alle goede recensies. En daar is geen woord van gelogen; wat een fijn boek is dit! Het fijne van mijn e-reader is dat je delen kan markeren en dat heb ik dan ook heel veel gedaan. Misschien had ik dit boek ook liever op papier gehad, om nog eens terug te bladeren naar de aantekeningen. Voor nu heb ik er onwijs van genoten en na de vakantie wil ik dit boek nog eens lezen, met mijn aantekeningen erbij. Ik vind dit echt een leerzaam en interessant boek waar we allemaal wat van opsteken!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Zoek de zon op – Jenny Colgan

Zoek de zon op is het tweede deel van de nieuwe driedelige feelgoodserie van bestsellerauteur Jenny Colgan, bekend van de Café Zon & Zee-serie. Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

Het eerste deel van dit boek las ik een tijd geleden en nu had ik zin in deel 2. De hoofdpersoon is iemand anders dan in het eerste boek, maar het heeft er wel mee te maken en je leest ook zeker nog iets over de mensen uit het eerste deel. Ik kwam er wat moeizaam in en had wat moeite met bepaalde personages en alle namen onthouden, maar al met al is dit een prima boek voor de zomer. Een leuk verhaal, lekker cliché en voorspelbaar, maar toch ook wel weer gewoon een fijn verhaal!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Loiza – Loiza & Mirjam Lamers

Loiza en Mirjam Lamers spelen open kaart over gendertransitie
Rond haar zesde levensjaar deelde Loiza het nieuws met haar ouders: het lichaam waarin zij was geboren paste niet bij haar. Hoe reageer je als ouder wanneer je zoon aangeeft je dochter te zijn? Is het misschien een fase? En welke uitdagingen staan je als transgender persoon te wachten? Om anderen houvast te geven tijdens hun traject delen Loiza en haar moeder Mirjam waar zij met trots én spijt op terugkijken. Geen enkel pad is hetzelfde, maar met onvoorwaardelijke liefde vind je vanzelf de juiste weg.

Ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen, maar het heeft me niet zo gegrepen als dat ik gehoopt had. Ik denk dat het ligt aan de opzet: Loiza en haar moeder behandelen thema’s naar aanleiding van ingezonden brieven. Ik miste de echte diepte in het verhaal. Ik vind het wel heel mooi om te lezen hoe haar moeder Loiza enorm gesteund heeft en haar geholpen heeft met alles in haar leven. Er worden zeker dingen aangekaart en het is een mooi en persoonlijk verhaal, maar het pakte mij niet.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange