(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #5 (29/35)

Boeken gelezen in 2022 #5 (29/35)

Aan het begin van het jaar stelde ik mezelf als doel om 35 boeken te lezen. Inmiddels zijn we halverwege het jaar en staat de teller op 29. Het gaat dus heel erg goed! Met de zomervakantie in het vooruitzicht, waarin ik altijd meer lees dan normaal, ga ik dit doel misschien zelfs al eind van deze maand of begin augustus halen. Het is fijn dat ik weer lekker aan het lezen ben en ook echt kan genieten van boeken. Ik heb dit jaar fantastische exemplaren gelezen waarvan ik baalde dat ze uit waren. Sinds de laatste update op 10 mei heb ik weer 7 boeken mogen toevoegen aan mijn leeslijst, waarvan ik er veel 4 of zelfs 5 sterren gaf.

Meer dan mooi – Anuschka Rees

Op social media, tv en in bladen worden we overspoeld met beelden van mensen die volgens de algemeen geldende normen knap en succesvol zijn. Zogenaamd perfecte lippen, wenkbrauwen en maten: ronduit giftige schoonheidsidealen bepalen hoe we naar onszelf kijken. Het gevolg? Een meerderheid van de vrouwen is ontevreden over haar uiterlijk. In Meer dan mooi laat Anuschka Rees zien dat we gelukkiger en zelfverzekerder zijn als we onszelf niet langer langs die onmogelijke lat leggen. Ze maakt een einde aan onzinnige beautymythes en eindeloze rituelen en leert ons neutraler naar ons lichaam te kijken. Deze gids over bodyneutrality is een verademing voor iedereen die het zat is onzeker te zijn.

Ik vond dit een prachtig en fijn boek. Ik heb er een blog over geschreven met daarin de woorden die me het meest zijn bijgebleven en die zoek ik regelmatig even op.
Er zijn inmiddels veel boeken op de markt omtrent lichaamsneutraliteit, body positivity, een gezonde relatie met voeding opbouwen en positief over jezelf denken en ik vind het allemaal heerlijk. Ik ben nog lang niet zover dat ik alles met open armen kan ontvangen en echt die ‘fuck it’-mentaliteit heb (zit ook in het aard van het beestje, denk ik) en ik denk nog steeds vaker in wel diëten dan niet, maar beetje bij beetje pik ik dingen op en probeer ik de omslag te maken. Meer dan mooi is één van mijn favorieten tot nu toe. Het boek las als een trein en ik vind het vooral heel fijn dat het verhaal neutraal blijft. Zoals ik al zei ben ik zelf op de goede weg, maar vind ik het vaak nog heel lastig. Waar veel boeken echt praten over ‘fuck dit dieet, volg deze regels niet en laat alles los’, is dit boek heel neutraal en positief geschreven en gaat het veel verder dan alleen maar een dieet bekritiseren en de zin ‘ga gewoon eten, jouw lichaam weet het allemaal wel.’ Het kijkt naar alle facetten van dit onderwerp; van cosmetische chirurgie tot diëten en van social media tot de familiegeschiedenis. Het gaat echt om het totale zelfbeeld en in plaats van ‘halleluja en ‘amen’ te roepen op het einde, zorgt het voor neutraliteit. We hoeven niet altijd maar ons lichaam de hemel in te prijzen (wel heel fijn als je wel al op dat punt bent), maar er gewoon zijn en het neutraal voeden, bewegen en verzorgen is ook prima. Die houding bevalt me heel goed. Het heeft me veel eyeopeners gegeven en handvatten om weer een stapje verder in de goede richting te zetten.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Je vindt het boek hier.

Niet zonder jou & Niet zonder ons – Wendy Brokers

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Ik had zin in een mooi verhaal en aangezien de recensies van dit boek heel hoog zijn én het een serie betreft van drie boeken (hou ik van), begon ik te lezen. Wat ik niet wist, is dat dit een Young adult boek is. Daar ga ik eigenlijk nooit voor, maar nu wilde ik toch wel doorlezen. Ik moest er in het begin even aan wennen, aan de jongere karakters en de dingen die in deze leeftijd spelen. Maar toen ik er eenmaal in zat, kon ik het boek niet meer wegleggen. Ik ben ook gelijk aan deel 2 begonnen toen het eerste deel uit was. Een mooi verhaal, goede verhaallijnen, leuke wendingen, goede hoofdpersonen en prachtig geschreven met emoties. Ik heb er enorm van genoten! Het feit dat ik nog niet aan deel 3 ben begonnen, is omdat daarin andere personages centraal staan. Dat vind ik meestal moeilijk schakelen, dus ik heb het even laten rusten. Maar deel 3 komt er zeker nog aan!

⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Je vindt de boeken van Wendy Brokers hier.

De kracht van keuze – Kelly Weekers

In De kracht van keuze, haar meest persoonlijke boek tot nu toe, neemt Kelly je mee in haar leven en deelt haar kijk op thema’s als vriendschap, ambitie, opvoeding, liefde, verlies en zelfvertrouwen. Het boek voelt als een goed gesprek met een vriendin: zonder voor jou te bepalen wat je moet doen, geeft Kelly je inzichten om ook in jouw leven de juiste keuzes te maken, de keuzes die bij jou passen, en zo de regie terug te pakken op allerlei vlakken.
Over dit boek heb ik ook al een blog geschreven. Misschien wil ik dat vaker doen, over boeken waarvan ik veel notities in mijn telefoon maak. Want dat zijn er soms nogal wat! Dit is hét boek van dit moment als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en ik was wel benieuwd waar de hype om draaide. Het boek was fijn. Het was duidelijk, recht toe recht aan en staat vol met persoonlijke verhalen en hoe Kelly met bepaalde situaties om is gegaan. Het gaat ook echt heel erg over de kracht van een eigen keuze hebben (goh) en dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven en je gevoel moet volgen. Wat ik wél heel erg vond, is dat het allemaal open deuren zijn. Maar is dat eigenlijk niet wat het meest duidelijk is? Het hoéft ook allemaal niet moeilijk te zijn. Het staat bomvol mooie levenslessen die je misschien even vergeten was. Of die je als reminder tot je wil nemen. Zoals ik al tegen iemand zei: het zijn alleen maar open deuren op een rij maar soms staan er ergens net de juiste woorden die voor jou op dat moment van grote betekenis zijn. Voor mij kwam het in ieder geval op een heel goed moment.
⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Je vindt het boek hier.

Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.
Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.
Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

LOVE DIT! Ik hou van boeken waarin iemand een boekje over doet over zijn of haar beroep en je meeneemt naar diverse situaties. Zo heb ik onwijs genoten van het boek van de verloskundige en vond ik dit boek van Lieke ook héérlijk! De afwisseling van verhalen, de persoonlijke noot, de nuchterheid in combinatie met het meer emotionele verhaal, het lekkere Amsterdamse taaltje er tussendoor. Ik vind Lieke altijd een leuke persoonlijkheid en dit boek weerspiegelt dat enorm. Ja, aanrader!

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Je vindt het boek hier.

Je moest eens weten – Gillian King

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets. Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Ja hoor, hier ga ik altijd lekker op. Een romantisch verhaal, een onmogelijke liefde, een moeilijke man en een vrouw die soms iets te hopeloos is. Gillian King is een tijd geleden op mijn lezerspad gekomen en schrijft keer op keer boeken die me aanspreken. Dit boek las ik afgelopen weekend op de camping. Ik begon zaterdagochtend en had hem zaterdagavond uit. Ik heb van ieder woord genoten en heb de personages in mijn hart gesloten. Heerlijk verhaal, precies zoals ik ze graag wil hebben.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Je vindt het boek hier.

Uit je dip gaan – Liesbeth Kamerling

Liesbeth Kamerling geeft in ‘Uit je dip gaan’ de kleine veranderingen die veel kunnen doen als het leven niet zo lekker loopt. Zij is coach, maar coacht zichzelf ook al van jongs af aan. Ze wéét of ze alles uit zichzelf haalt of niet. Als zij zich niet goed voelt zonder aanwijsbare reden, gaat ze ermee aan de slag. Doordat zij dit al haar hele leven doet, heeft ze veel gelezen, ervaren en ingezien. In dit boek fungeert ze als wegwijzer voor iedereen die even vastloopt. Het boek bestaat uit 3 delen: de geest, het lichaam en de ziel.

Poeh, dit was het absoluut niet voor mij. Ik heb zelf regelmatig een dip (als je me al langer volgt ken je mijn wisselvallige buien wel, haha), maar met dit boek kon ik helemaal niks. Ik weet niet precies waarom niet, maar het ging heel erg over voeding, vitaminentekort, hormonen, alles weer in balans brengen. Mij een beetje te holistisch en dat past niet bij mij. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik zelfs veel delen heb overgeslagen en de laatste stukken gescand heb. Ik gaf het twee sterren, vooral vanwege de illustraties die gemaakt zijn door dezelfde vrouw die De introverte moeder heeft geïllustreerd, haha.

⭐ ⭐

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange