(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #4 (22/35)

Boeken gelezen in 2022 #4 (22/35)

Qua leestempo ben ik iets ingezakt. Nog steeds pak ik iedere dag mijn e-reader erbij maar tijdens onze vakantie naar Ibiza en de dagen daarvoor las ik minder lang dan de weken ervoor. Daar zijn wel een paar verklaringen voor: ik ben ziek geweest en voelde me te slecht om te lezen, ik las wat dikkere boeken waardoor het gewoon wat langer duurde, ik vond niet alle boeken even leuk én ik ben in een aantal non-fictie boeken gestart. Omdat ik deze niet ’s avonds wil lezen omdat ik daar te onrustig van word, lees ik die voornamelijk overdag als ik een momentje vrij heb. Als ik nu op mijn bureau kijk liggen daar vier non-fictie boeken waar ik in begonnen ben. De boeken die ik wel heb uitgelezen, zijn weer allemaal fictie. Die lees ik dus in de avonduren. Ik voel me weer wat onrustiger en dan merk ik dat gelijk aan de boeken die ik lees, ook omdat ze me niet allemaal even boeiden. Hopelijk komt daar weer verandering in en heb ik snel een boek in mijn handen waar ik me helemaal in verlies. Zin in!

De laatste boekenupdate is van 31 maart en tot het moment van vandaag las ik drie boeken. Ik ga ze met jullie delen.

Eindeloos geluk – Saskia Oudshoorn

Laurens van Rooijen en Kate Young zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Een totale verrassing voor Laurens: hij had net zijn droom voor een eigen restaurant geparkeerd. Het liefst wil Laurens echter van niemand afhankelijk zijn; hij heeft er dan ook moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet. Daarnaast komt Kate erachter dat Laurens een belofte aan zijn ex-vriendin Charlie heeft gedaan. Maar niet alleen Laurens vertelt weleens eens keer iets niet, Kate heeft een nog veel groter geheim… Ondertussen loopt de overvaller op Livs Lekkernijen nog steeds vrij rond. En dat is niet het enige waar ze zich zorgen over moeten maken: er is nóg iemand die zijn zinnen op het pand aan de Voorstraat heeft gezet…

Ik hou van deze boekenreeks van Saskia Oudshoorn! Van de eerste drie delen heb ik enorm genoten dus ik kon niet wachten om in dit vierde deel te starten. In dit deel leer je Laurens en Kate beter kennen en omdat het al even geleden was dat ik de andere delen uitlas, moest ik heel even inkomen en schakelen. Maar toen ik er eenmaal in zat, zat ik er ook echt goed in. Wat schrijft Saskia toch fijn en wat word ik toch steeds weer blij van haar verhalen! Lekker chicklit, genoeg drama, verrassende wendingen. Ik vond dit vierde deel wel de minste van alle delen, maar alsnog kreeg het van mij vier sterren. Dat zegt wel iets over hoe fijn ik deze serie vind!

Je vindt het boek hier.

De partycrasher – Sophie Kinsella

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Van Sophie Kinsella wil ik alles lezen. Ik ben dol op de Shopaholic-serie en sindsdien lees ik eigenlijk alles wat zij uitbrengt. Maar ik weet niet zo goed wat er met dit boek was, maar ik vond het helemaal niet zo leuk. Het kabbelt een beetje voort en ik zat echt op de verrassende wending te wachten. Die kwam niet. Pas halverwege, misschien zelfs nog iets verder, begon ik de personages een beetje te leren kennen. Ik heb hem uitgelezen, maar wel met veel moeite. Ik vond het zelfs hier en daar behoorlijk kinderachtig en dat vind ik eigenlijk niet zo snel van dit soort boeken. Zo jammer!

Je vindt het boek hier.

De gunst – Nicci French

De gunst is de nieuwe ijzersterke thriller van Nicci French. Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.

Ik dacht: ik pak even een goede thriller na het ‘kinderachtige’ boek. Helaas was ook dit boek niet wat ik ervan verwacht had. Hier ben ik heel lang in bezig geweest. Niet spannend, soms zelfs een tikkeltje saai en het gaat maar een beetje door. Ik heb het wel uitgelezen omdat ik hoopte op een verrassing, maar helaas bleef deze uit. Ik was gewoon echt teleurgesteld toen ik het boek dicht klapte, haha. Had echt een goede thriller verwacht maar dit voelde voor mij als een slechte soap zonder enige verrassing. Mijn het laatste hoofdstuk kostte het me zelfs moeite om de ‘conclusie’ te verbinden met de rest van het boek. Jammer, want van dit schrijversduo vind ik normaal de boeken echt wel een stuk spannender.

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange