(~215 B)
4 tips voor de beste gezichtsverzorging in de zomer

4 tips voor de beste gezichtsverzorging in de zomer

De huid van je gezicht heeft in de zomer heel wat te verduren. Fel zonlicht is namelijk niet bevorderlijk voor de staat van je huid en daarom mag je er in de lente- en zomermaanden best wat extra aandacht aan besteden. Gebruik de tips in dit blog om een droge, rode en trekkende huid te voorkomen in de komende maanden!

Dit blog is aangeleverd.

Drink veel water

Een eerste tip is om tijdens de warme maanden genoeg water te drinken. Een mens heeft per dag zo’n anderhalf tot twee liter water nodig. Dit water zuivert onder andere de huid en zorgt er daarnaast voor dat de huid gehydrateerd blijft. Door de warmte zal je lichaam sneller uitdrogen en ook de huid van je gezicht kan hier de gevolgen van ondervinden. Tel daar de zonnestralen bij op en het wordt duidelijk dat je huid de komende tijd genoeg water nodig heeft. Een extra glaasje kan geen kwaad!

Zonnebrandcrème

Veel mensen denken dat je pas zonnebrandcrème hoeft aan te brengen als je echt gaat liggen zonnebaden. Dit is echter niet zo; ook wanneer je alleen maar rondloopt in de zon of even op fiets stapt is het een goed idee om zonnebrandcrème gezicht te gebruiken. Vraag jezelf dan af of je snel verbrandt; zo kun je bepalen welke factor je nodig hebt om je huid te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor factor 30, maar er zijn ook zonnebrandcrèmes met factor 50 verkrijgbaar. Smeer je ’s ochtends al in en herhaal dit gedurende de dag een paar keer.

Aftersun

Is het toch misgegaan en heb je het idee dat je verbrand bent? Dan is het goed om je huid zo snel mogelijk wat extra verzorging te geven. Dit kun je het beste doen met een fijne aftersun. Wanneer je een goede aftersun hebt zal die ervoor zorgen dat je huid snel weer gehydrateerd is en dat de meeste pijn wordt verzacht. Tip: gebruik geen producten met olie om je verbrande huid te verzorgen. Dit zorgt er namelijk juist voor dat de warmte je huid niet verlaten kan.

Dag- en nachtcrème

Misschien doe je dit al, maar zeker tijdens de lente- en zomermaanden is het aan te raden om een dag- of nachtcrème te gebruiken voor je gezicht. Op die manier zorg je ervoor dat je huid continu verzorgt wordt en de felle zon en warme temperaturen aankan. Probeer dan eens wat verschillende crèmes uit of laat je in de winkel adviseren over welke crème voor jou het fijnst zal zijn. Veel zijn ook verkrijgbaar met SPF; zo sla je twee vliegen in een klap. Het is even een zoektocht naar de juiste crème maar als je die eenmaal hebt gevonden, heb je er veel baat bij. Denk dus niet dat alleen de zonnebrandcrème voldoende is en blijf je dag- en nachtcrème gebruiken. Of ga dus voor een combinatiecrème!

Extra tip: houd je van heet douchen? Wanneer je problemen ondervindt aan je huid is het beter om wat minder warm te douchen. Heet douchen kan je huid namelijk snel uitdrogen en dit wil je – zeker in de warme maanden – zo veel mogelijk voorkomen.

Delen:
Secured By miniOrange