(~215 B)
5 dingen waar ik maar al te graag mijn geld aan uitgeef

5 dingen waar ik maar al te graag mijn geld aan uitgeef

In tegenstelling tot een paar jaar geleden, ga ik nu iets acceptabeler met mijn geld om. In de tijd van mijn modeblog was ik wekelijks bij de H&M en Zara te vinden en ik heb toen vrijwel nooit de winkel verlaten zonder iets te kopen. Nu kies ik vaker voor een mooie jurk in plaats van het zoveelste shirtje en koop ik liever maandelijks twee goede items dan iets waar ik binnen een week op uitgekeken ben. Nog steeds koop ik vrij veel, maar dat wisselt eigenlijk ook per periode. Er zijn maanden dat ik niks koop; er zijn maanden dat ik eigenlijk iets te veel online bestel. Er zijn vijf dingen waar ik maar al te graag mijn geld uitgeef. Terwijl dat eerst designertassen en schoenen waren, is dat nu;

1. Kinderkleding

Ik ben dol op kinderkleding kopen voor de jongens. Maar ook hierin ben ik veranderd. Tijdens de baby- en peuterfase van Skyler bestelde ik wekelijks bij Zara en moest ik ieder geprint broekje kopen. Inmiddels koop ik vooral wat meer bewust; Skyler draagt altijd de skinny’s van Name It met een toffe hoodie en daar let ik dan ook op bij aanschaf. Voor Maddox vind ik joggingpakken heel leuk. Ik had er bij Skyler ook een handje van om kneiterdure items aan te schaffen. Dat doe ik nu ook niet meer. Maar het kan wel zo zijn dat ik een kinderkledingwinkel binnenstap, en dan direct voor 150 euro dingen meeneem.

2. Boeken

Ik ben dól op boekwinkels. Ik word daar echt heel erg rustig van en geniet enorm van het rondstruinen. Ik geef dan ook regelmatig geld uit aan een boek en vind dat nooit zonde van mijn geld. Vaak is het een digitaal bestand, maar soms kies ik ook nog voor een papieren exemplaar. Dat blijft toch fantastisch. Op mijn bureau, op de eettafel, op mijn nachtkastje, op de bank. Overal zie je wel een boek liggen. En die zijn dan allemaal van mij, want de mannen in het huis hebben er helemaal niks mee, jaja.

3. Stationery

Elk jaar komt het terug op mijn lijstje met voornemens en regelmatig zie je me erover schrijven als ik het over besparen heb; ik wil minder geld uitgeven aan stationery. Maar hoe je het ook wendt of keert, ik blijf er maar geld aan uitgeven. Het helpt ook niet mee dat ik werk voor My Lovely Notebook en dus de collecties iedere dag onder ogen krijg, haha. Ik heb een lade vol met lege boekjes, zwicht keer op keer voor een nieuwe planner en heb laatst weer een nieuwe vulpen gekocht. Ik word er gewoon heel blij van en heb maar geaccepteerd dat dit een zwak voor me is.

4. Koffie on the go

Ik rij nooit op de A2 zonder een stop te hebben gemaakt bij Starbucks, ik verlaat het dorp niet zonder een koffie gehaald te hebben en met de vriendinnen die ik zie is het altijd vaste prik: koffie halen. Ik heb nog nooit uitgerekend hoeveel ik aan koffie uitgeef iedere maand, maar dat maakt me ook niet uit. Koffie is heerlijk en ondanks dat ik koffie thuis kan zetten, smaakt het onderweg toch weer net even anders. Ik kan niet wachten tot ik ergens weer kan genieten van een bakkie. Ik baalde ontzettend toen ik dit weekend in het ziekenhuis was met Maddox en het restaurant dicht was. We konden wel koffie krijgen op de afdeling maar dat vind ik dan weer niet lekker. Het moet wel cappuccino zijn!

5. Jurken & sportkleding

Als ik het over mezelf heb qua kleding, shop ik het liefst jurken. Ik heb een zwak voor mooie jurken, toffe prints en kleuren. Het is echt niet zo dat ik dagelijks in een jurk loop en op het moment van dit schrijven zit ik gewoon in een jeans met hoodie, maar als ik mijn kastdeuren open word ik ontzettend blij van de prints die me tegemoetkomen. Hetzelfde geldt voor sportkleding. Ik ben dankbaar voor de samenwerking met een sportmerk waar ik vaak een setje van krijg, maar zelf vind ik het ook leuk om sportkleding te kopen. Tsjah, dat draag ik wekelijks gewoon ontzettend vaak. Als ik ’s ochtends sport, heb ik er een handje van om de rest van de dag ook in de sportkleding te lopen. Dan kan het maar beter leuk zijn!

Delen:
Secured By miniOrange