(~215 B)
3 x vakanties die ik absoluut niet, én wel zou doen

3 x vakanties die ik absoluut niet, én wel zou doen

Als ik door mijn Instagram scroll, zie ik dat veel mensen op vakantie zijn. Waar de een momenteel een paar maanden werkt op Ibiza, is de ander net vertrokken voor een backpack vakantie naar Thailand. Er gaat er nog een voor een paar weken naar Barcelona, er zit iemand op Bonaire en de ander staat op een skipiste in een witte wereld. Wij moeten nog heel even wachten op onze vakantie; eind april mag ik voor het eerst in mijn leven voet zetten op het Spaanse eiland Ibiza, waar veel mensen ontzettend enthousiast over zijn. Ik ben heel benieuwd! Onze laatste vliegreis is alweer vier jaar geleden en voor de rest zijn we met de caravan weggeweest. Heerlijk dat we dat weer eens gaan afwisselen.

Maar terug naar die vakanties. Bij ieder tripje dat ik voorbij zie komen, vind ik het altijd leuk om te fantaseren. Hoe zouden wij dat doen? En zou ik het überhaupt wel doen? Zie hier: een top drie van vakanties die ik wel, en juist niet zou doen.

Mijn no go’s

1. Wintersport

Ik ben geen wintersporter. Ik ben best angstig aangelegd en zou absoluut nooit op ski’s gaan staan. Ik krijg al buikpijn van het idee dat ik in een skilift omhoog moet. Ik heb niks met sneeuw en kan me gewoon niet voorstellen dat ik ooit naar een wintersportgebied zou vertrekken. Raymond op zich wel, maar dan zal hij toch echt alleen moeten. Of een mooi resort voor me moeten regelen waar ik me binnen vermaak, haha.

2. Backpacken

Ik vind het heel tof om anderen te zien vertrekken. Om te zien dat ze hun rugtas om hun rug hangen en gewoon de wijde wereld intrekken. Reizen naar het oosten en zien waar het schip strandt en waar ze allemaal naartoe gaan. Ik hou te veel van zekerheid om dit te kunnen. Bovendien vind ik het al een kunst om de caravan in te ruimen, laat staan een rugtas. Ik kan me wel redelijk loskoppelen van luxe (halló, we gaan kamperen), maar echt leven vanuit een rugtas en niet weten waar ik naartoe ga of vanavond moet slapen? Mij niet gezien.

3. Safari

Ik heb lang moeten nadenken over de derde, maar ik denk dat ik nooit op safari zou gaan. Zuid-Afrika lonkt wel en staat zeker nog op mijn lijstje, maar ergens anders naar Afrika om echt in een auto te stappen met een gids en me langs dieren te brengen? Hmm, nee. Denk het niet.

Mijn hell yes’s!

1. Roadtrip

We dromen al jaren over een roadtrip door Amerika en stiekem is het best jammer dat we dit niet jaren geleden hebben gedaan, toen we nog alle vrijheid hadden. Onze kinderen zijn nu aan school gebonden en wij daardoor aan vakanties. Bovendien weet ik niet of wij wel echt roadtrip-kinderen hebben. Ze slaan elkaar de hersenen al in als we tien minuten in de auto zitten, haha. Wie weet, als de kinderen wat ouder zijn of misschien al het huis uit (omg, zei ik dat echt?!).

2. Wandelen

Ik las laatst het boek Onderweg van Bente van de Wouw en ik was enorm onder de indruk van haar trektocht door Spanje. Wat ongelofelijk tof! Nu heb ik net hierboven gezegd dat ik geen type ben voor backpacken en niet zou kunnen genieten van die onzekerheid, maar een wandelvakantie lijkt me wel heel tof. Gecombineerd met een beetje luxe, dan. Of bijvoorbeeld gewoon een fijne vakantie naar Ibiza, Curacao of Zuid-Afrika, en dan een paar mooie en lange wandelingen maken. Ik denk dat dat dichter bij mijn interesses komt.

3. Voor langere tijd leven als een local

De eerste keer dat we naar Bali gingen, liepen Raymond en ik veel highlights af. De tweede keer waren we met Skyler en hebben we heel relaxt geleefd voor drie weken lang. Veel mensen verklaarden ons toen voor gek dat we vrij weinig uitvoerden en vonden dat ‘zonde van onze tijd daar’, maar wij hadden de tijd van ons leven. Heerlijk om die druk niet te voelen en gewoon te leven. Toen Raymond en ik naar New York gingen zeven jaar geleden (de foto hierboven heb ik zelf gemaakt en geeft me altijd kippenvel), hadden we vijf dagen en hebben we de benen onder ons lijf vandaan gelopen omdat we alles weer moesten afvinken. Als ik nu zou gaan, zou ik volledig zonder plan willen vertrekken. Gewoon opstaan en kijken waar ik zin in heb. Een ontbijtje, wandelen, misschien ergens mijn laptop openklappen om wat te schrijven, slenteren, een highlight bezoeken, lekker eten. Gewoon zien waar het schip strandt. Het lijkt me heerlijk om dat voor een aantal weken te kunnen doen. Wie weet, ooit!

Delen:
Secured By miniOrange