(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

12 x Dit is voor mij onmisbaar in huis

12 x Dit is voor mij onmisbaar in huis

Thuis is voor mij sinds 2.5 jaar Aalsmeer. Terwijl ik in het begin echt moest wennen aan dat ‘dorpse’, begin ik nu in te zien dat ik het eigenlijk hartstikke fijn vind. Maar thuis is niet per sé Aalsmeer, maar gewoon mijn eigen huis en alles wat zich binnen deze vier muren bevindt. Zou je me voor altijd opsluiten, dan zijn deze dingen onmisbaar voor me.

mommyhood 2

1. Natuurlijk mijn kids en Raymond. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en vind het ook echt niet erg als Raymond er niet is, maar het is toch wel het fijnste als we helemaal compleet zijn. Dat maakt het huis toch thuis. Hoe vreselijk zoetsappig dat ook klinkt.

2. Ons hondje Muis! Hij is al 12.5 jaar bij ons en hij hoort er natuurlijk helemaal bij. Nu met mijn allergieën staan we echt voor een keuze en alhoewel ik het helemaal niet erg vind dat hij soms bij zijn tweede familie logeert (hij gaat af en toe naar zijn ‘hotel Ingrid, haha), zou ik het heel erg vinden als dat definitief zou zijn. Ook al weet ik dat hij het daar misschien zelfs wel beter heeft, zonder kleine kinderen, met twee grote hondenvrienden om hem heen en iemand die altijd voor hem thuis is.

3. Internet. Goed én snel internet, om precies te zijn. Glasvezel internet thuis zou echt de hemel zijn maar helaas wordt dit nog niet aangeboden bij ons. Internet is een groot deel van mijn leven en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Het voelt voor mij als de connectie met de wereld, ik blijf op de hoogte van het nieuws, vind Instagram fantastisch, gebruik WhatsApp om te appen met vrienden, koop boeken online om ze vervolgens te kunnen lezen, kijk graag series met Raymond via Netflix en het is natuurlijk mijn werk. Als je het je zo beseft, is alles internet. En dan wil ik wel goed internet hebben.

4. Mijn computer & telefoon. Een beetje in het verlengde van het internet, maar ik zou niet meer zonder mijn iMac kunnen. Ik ben echt verliefd op dat ding en hetzelfde geldt voor mijn telefoon.

5. Iets heel stoms maar: mijn sloffen van Ugg, haha. Ik heb ze nu al ruim twee jaar en ik heb ze altijd aan, zowel in de zomer als in de winter. Zonder loop ik niet lekker meer (ze hebben een harde zool) en ik vind het gewoon onmisbaar geworden. Ik doe ze ’s ochtends direct aan als ik wakker word. Ik heb mezelf er al meer dan eens op betrapt dat ik ermee in de auto zat en dacht ‘shit, dat zijn pantoffels en geen schoenen’.

6. Mijn spullen van Anouk. Mijn mooie posters, de albums, onze foto samen. Anouk is gewoon een groot deel van mijn leven en ik zou er ongelukkig van worden als ik dat niet bij me had.

7. Pen en schrijfwaren. Net als dat Anouk en mijn computer een deel van mijn leven beheersen, is dat ook schrijven. Je komt overal in het huis notitieboeken tegen, overal lijstjes en briefjes en overal pennen. Ik kom om in de pennen en ik heb het gewoon nodig.

8. De televisie. Ondanks dat veel mensen momenteel alles via internet kijken, zou ik echt niet zonder de televisie kunnen. Voor mij is dat ultiem ontspanning. ’s Avonds als de kinderen op bed liggen een serie kijken met Raymond of één van mijn guilty pleasures opzetten. Ik kijk het liefst naar de meest foute programma’s en haal daar echt plezier uit.

9. Bank, bed, keuken & douche. Vooral mijn bed is me heilig! Erin springen na lekker eten, een beetje bankhangen en daarna fris gedoucht onder de wol.

10. Boeken. Ik heb een haat/liefdeverhouding met boeken en tijdschriften. Ik blijf ze kopen, je vindt tientallen tijdschriften thuis en mijn e-reader staat vol met boeken. Zonder kan ik echt niet, maar ik heb er niet altijd meer het geduld voor. Ik probeer weer in mijn leesflow te komen en daardoor wil ik nu boeken aan mijn lijstje toevoegen. Ik denk dat als ik het niet zou hebben, dat ik het heel erg zou gaan missen.

11. Mijn Bose koptelefoon. Het was even een investering en ik heb tijdenlang getwijfeld, maar na heel veel jaren ben ik er nog steeds iedere dag dankbaar voor. Het filtert al het omgevingsgeluid en het heeft me al vaak geholpen om tot rust te komen. Ik vind het heerlijk om er muziek mee te luisteren, maar ook gewoon om het op te zetten en zo veel minder om me heen te horen.

12. Een lekker huispakje. Naakt op de bank is ook zoiets hè? Alhoewel ik wel iemand ken die daar totaal geen moeite mee heeft…

Als ik voor altijd thuis moet blijven en ik heb al het bovenstaande, zou ik best een gelukkig mens zijn!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 28 maart 2018 / 08:42

    Herkenbaar!!! gewoon lekker je eigen spulletjes en troepjes om je heen, heerlijk!! en ja vergeet vooral je tokkie pak niet 😀

Secured By miniOrange