100 Nederlandse én Engelse woorden leren met VTech

100 Nederlandse én Engelse woorden leren met VTech

Na de lunch van Vtech in Mama Kelly in Amsterdam kregen we een hoop mooi speelgoed mee. Alle producten die ik van dit merk krijg zijn echte hits hier in huis en dan vooral omdat het voor beide kinderen onwijs leuk is. Het meeste speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of anderhalf tot vier of vijf jaar en daar vallen natuurlijk zowel Skyler als Maddox in. Vandaag wil ik het met jullie hebben over het ‘Mijn eerste 100 woordjes‘ boek van VTech, een product dat in eerste instantie niet echt favoriet was, maar waar nu beide kinderen iedere dag wel even mee spelen.

Dit boek is geschikt voor kinderen van anderhalf jaar tot een jaar of vier maar ik merk nu al dat het voor Skyler ook heel erg leerzaam is. Dit komt door het aspect dat je dit boek op Engels kan zetten. Aan de zijkant van het boek zit een knop en als je die op Nederlands zet, dan is het perfect voor Maddox om de eerste woorden te leren. Je kunt heel gemakkelijk met je vinger op de plaatjes drukken en dan wordt er gezegd wat het precies is.

Zet je het boek nu op Engels, dan wordt alles dus in het Engels vertaald. En dat is dus weer leuk voor Skyler. Als je hem nu wil aanschaffen is dat wel het leukst voor een kindje van 1 of 2 jaar, zodat je er het langst plezier van kunt hebben. Voor kinderen van vier of vijf is het ook zeker nog leuk, maar niet om echt nu nog aan te schaffen. Dan kun je er niet helemaal uithalen waar het precies voor bedoeld is. Maar nu we hem voor Maddox in huis hebben, kan Skyler natuurlijk heel gemakkelijk af en toe het boek erbij pakken om ermee te spelen.

2018-10-10 15.00.50

2018-10-10 15.00.55

2018-10-10 15.01.02

2018-10-10 15.01.09

2018-10-10 15.01.15

Het boek bevat 12 thema’s, waaronder huisdieren, eten, kleding, aan tafel, het menselijk lichaam, kleuren, activiteiten, tegenstellingen en voertuigen en is dus zoals je gewend bent van VTech onwijs leerzaam. Maddox zegt nog niet echt heel duidelijke woorden (behalve de hele dag bah en Peppa) en hiermee kan hij toch zijn spraak oefenen. Hij leert in ieder geval de juiste woorden koppelen aan het juiste plaatje.

Doordat dit boek drie verschillende standen kent (dus eigenlijk zes, als je de Engelse functie ook meetelt) blijft het erg uitdagend. Als ik bijvoorbeeld de pagina dieren erbij pak en op de panda druk, hoor ik bij de eerste functie ‘panda’ en het geluid wat dit dier maakt. Zet ik hem op de volgende optie, het vergrootglas, dan krijg ik als ik op de panda klik een leuk weetje te horen; ‘deze panda is zwart en wit.’ Ook weer een leerzame functie. Ga ik naar functie drie, hoor ik grappige geluiden en dus het geluid dat het dier produceert. Als ik de Engelse knop aanzet, hoor ik bij functie 1 en 2 alles in het Engels. Op functie drie hoor ik dus het dierengeluid en dan blijft het geluid hetzelfde.

Het is kleurrijk en stevig speelgoed zoals je gewend bent van dit merk. Leerzaam, interactief en echt wel geschikt voor wat jaren speelplezier. Voor Maddox nu in het Nederlands en later in het Engels; voor Skyler nog erg geschikt voor de Engelse woorden.

Al met al levert VTech met dit 100 eerste woorden-boek weer een superleuk stuk speelgoed af. Met de prijs van 22,99 is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld een eerste verjaardag of voor de komende feestdagen. Het is dat we hem al in huis hebben, anders had ik hem Maddox cadeau gedaan. Hij is vanaf nu verkrijgbaar in de bekende speelgoedzaken en ook al volop online te vinden.

2018-10-10 16.48.55

2018-10-10 16.49.36

Share:

3 Reacties

 1. 11 oktober 2018 / 07:45

  Klinkt leuk! Ik was nog op zoek naar een paar leuke cadeautjes voor mijn 5 maanden oude dochter voor Sinterklaas. Dit is wel leuk en zou ze volgend jaar vast veel speelplezier van hebben.
  Liefs

 2. 11 oktober 2018 / 09:44

  wat gaaf!! toen de meiden klein waren hadden ze heel veel van v-tech!! blijft gewoon leuk en leerzaam spul 😀

 3. Angela
  11 oktober 2018 / 20:50

  Dit lijkt mij zo leuk om op het verlanglijstje van onze 15 maanden oude zoontje te zetten.
  Wat fijn dat jij er ook zo tevreden over bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.